reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Dziewczynki dzięki za odp. na temat osobnego spania. Osobiście jesteśmy za tym aby spał sam w pokoiku i jak najwcześniej się do tego przyzwyczaił. No zobaczymy jak nam pójdzie.

Stefanka szafa solidna jak wszystkie meble z ikea. Nie jest to na pewno mebel na lata ale do pokoju dziecka wg. mnie ok.
Ataata mata nr jeden mnie się bardziej podoba.

reklama
No i tak.. zostałam sobie na bb sama... wszystkie śpią chyba...
A ja głupia zamiast odpoczywać i spać to ślęcze na allegro i bb:-D
Ale jakos spac nie mogę... pije piwko z nadzieja ze mnie znuży, tymczasem tylko mi zaczyna szumieć w głowie ale oczy coś nie chcą sie kleić...:baffled::-D

A o co chodzi z tym zamkniętym...jeśli można wiedzieć?
Monia mamy watek zamknięty, praktycznie od samego poczatku sobie taki zrobiłyśy... to jest taki dział gdzie nie mają dostępu niepowołane osoby, tzn dostęp mają tylko grudniówki, te grudniówki "aktywne" które sie udzielają...
Już chyba drugi raz oto pytasz ale wcześniej nie mnie więc sie nie wcinałam;-)
Mamy taką zasade, że każda grudniówka która niema tam dostępu, a chciała by, to my które mamy dostęp naradzamy sie czy udzielić dostęp nowej osobie czy nie... z resztą tutaj jest też wątek na którym jest napisane oco chodzi i dlaczego tak a nie innaczej;-) https://www.babyboom.pl/forum/dziec...153/klub-grudniowek-07-dzial-zamkniety-10396/
Jeśli chciała bys uzyskac dostęp do tego naszego działu zamkniętego to daj znać, wtedy z resztą dziewczyn "obgadamy" to i damy Ci znać co postanowiłyśmy;-)

A wogóle to zapomniałam, Dada zazdroszcze że juz niedługo wprowadzisz nowe amcianko dzieciaczkowi...
Ja zawsze jak jestem w hipermarkecie to patrze na ten dział z jedzonkami dla maluszków z nadzieją że jest coś od 2-go miesiąca:-D ale nigdy nic nie znajduje poza herbatką z kopeku włoskiegho albo rumianku:-D:-D:-D
Niby taka błacha sprawa, ale cieszy jak cholera prawda??
Ja juz sie niemoge doczekać kiedy dam Darii jakiś soczek, kaszke czy deserek... fajnie tak... to już taki ewidentny znak że dziecko jest coraz starsze:tak:;-)

Ewcia ja jak bym miała możliwośc to tez bym maluszka uczyła spać samego... i im wczesniej tym lepiej skoro przesypia całe nocki to jak dla mnie znak że już pora, ale mimo to kupiła bym chyba nianie albo monitor oddechu, dla świętego spokoju, a pozatym dziecku lubi sie czasem ulać niestety i różnie to bywa;-)
a mate juz kupiłam, ale itak Twoja jest nr 1;-):tak: poprostu krówka boska:-D

Monia mąż chętnie by mnie wymienił na Julkę, daje mi to do zrozumienia jak tylko napomknę żeby ją do kołyski włożyć :-):-D:tak:

Agatko jak zasłużę to też bym była chętna wpisać się do zamkniętego...
A tak w ogóle to Ty zamiast korzystać że Daria śpi i też pospać to siedzisz przed kompem :-) cieszę się że Niunia wczoraj grzeczniejsza.

Jutrzenka zgadza się dobrze zrozumiałaś... Każda moja próba kończy się tym że Darek bierze małą i tak na środek. Wcześniej byliśmy do tego zmuszeni żeby z nami była bo miała ten refluks i nie słychać było jak ją zatykało jak była w kołysce. Raz nawet na leżaczku to tak ją przytkało w nosku, że myślałam, że umrę jak ją zobaczyłam. To była sekunda, cofka, mała przez czerwoną zrobiła się aż fioletowa, łzy jej leciały strumieniem, machała rączkami a powietrza nie mogła złapać... Makabra, nie życzę nikomu takiego przeżycia... :no:
To był dla mnie koszmar jakiego w życiu nie przeżyłam. Szybka reakcja i było dobrze ale ona tak strasznie płakała, przestraszyła się... :unsure::hmm: moje biedactwo... No i tak jest że D wciąż się boi że takie coś może się powtórzyć. Chociaż mała ładnie sobie już radzi z tym ulewaniem, ale mimo to strach został...

Witamy!!!:-)

No Paula to musisz zasłużyć na wątek zamknięty:-D
Jakieś małe prezenciki dla naszych maluszków...myslę, że to nas przekona abyś dostała dostęp:-D;-);-):-)

Stefanka ja też polecam szafe z ikea, właściwie zadowolona jestem ze wszystkich mebli:-)

A mój dziubek śpi, ostatnio tak się rozgadał, nawija i nawija...niesamowite, nawet próbuje mnie przegadac jak czytam mu książki:tak:
Fajnie tak obserwowac jak maluchy sie rozwijają

Buziaki dla Wszystkich!!!:-):-):-)

Witajcie ;-)
mały ominął poranną drzemkę, zasną teraz, więc zbieramy się powolutku na spacer. Pogoda lekko syfiasta, mam nadzieję jednak, że nie będzie padało.

Paula ale straszne przygody mieliście. Dobrze, że już prawie wszystko w porządku.
Ale tatuśkowie zwłaszcza córki to notorycznie rozpieszczają. :tak::tak::tak:

Zmykam. Odezwę się później.

Dada niesety nie widzialam tej ksiazki.

Agatko super ze Darusia miala dobry dzien. Moglyscie odetchnac. Ja podobnie jak Ty tez chetnie dala bym juz mojego szkrabowi jakies fajne jedzonko.

Stefanka mozesz napisac jaki masz ten monitorek? Moj R mowil ze widzial tez jakis z kamerą na podczerwien ze mozna malego nawet widziec.

Ewa, Stefanka o ktorej serii mebelkow z IKEA do pokoju dzieciecego piszecie??

Paula wspolczuje takich przezyc z malutką. W takim razie nie dziwie sie ze boicie się ją odłozyc. Jak spi kolo Was to zawsze lepiej ja widzicie. Ale moze juz macie to za sobą.

Dota moze Twoj maluszek chce Tobie poczytac ;-). A komentarz do zamknietego niezly :-D:-D:-D.

U mnie pogoda znowu do d..... Nie sprzyja spacerkom. Maly zasnal to ja zmykam. Pozdrawiam i milego dnia.:-)

Jutrzenka dziewczyn nie ma to Ci odpowiem:tak:

Chodzi o szafę i komodę z ikea ale to nie są meble do dzieciecego...takie zwykłe

Tak wygląda komoda:

ikeaaz6.png

Jest jeszcze szafa ale już zmykam bo mały sie obudził....bardzo są funkcyjne:tak:
Polecam!

A ja mam dziś okropny humor i wcale się nie wybieram na spacer:angry::angry::angry::angry:
Jestem wściekła na mojego szefa-palanta, który dopiero teraz zawiózł do ZUS-u wszystkie moje zwolnienia z okresu ciąży i informację o moim macierzyńskim. Ale żeby było weselej to nie dostarczył jeszcze jakiegoś ważnego dokumentu więc i tak mi forsy nie dadzą jeszcze. I tak od pażdziernika jestem bez żadnej pensji. ZUS mi teraz już wisi kilka tysięcy zł. Normalnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Dota fajnata komoda i cena tez fajna.

Weroniczka ja tez ma dzis kiepski dzien. Glowa mnie boli i jakos bez humorku:no::no::no:. Wspolczuje tych problemow z kasa, bo napewno ciezko bez kasy jak wydatki sa przy maluchach, ale pomysl sobie o tym w pozytywnym aspekcie ile kasy Ci naraz wyplacą :-D:-D:-D. I co ty bedziesz z nia robic ;-);-).

Do góry