reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

;-) fakt zasypało ;-) śnieg za oknem jest, a w domu nadal feriowi goście ;-)
weekend pod znakiem spotkań i imprezy rocznicowej ;-) i wykańczaniem mieszkania - np. kładzenie tapety do 3 w nocy... :szok:

z Adaśkiem super, bo coraz dłużej śpi w nocy bez przerw na karmienie
dziś po jedzeniu o 20 obudził się o 4, potem koło 8, a teraz lula obok słodko w naszym łóżku

;-)

Paula trzymam kciuki, aby z twoim skarbkiem było wszystko dobrze. Daj znać jak tam po wizycie u lekarza.

Miłego dnia mamuśki ;-)
p.s. uśmiałam się bo klan z bb opanował i naszą klasę ;-) jesteśmy wszędzie ;-)

reklama
Witam

U nas w porządku mała dostaje to mleko sojowe jak na razie che go jeść myślałam że będzie gorzej :tak:

Widzę że mało z nas się udziela, a szkoda bo fajna z nas grupa dziewczyn;-)

Niestety nie miałam dużego dostępu do kopa w sobotę i niedziele bo mąż dostał zlecenie skonfigurowania serwera:wściekła/y: i całe dnie siedział na Linuksie .

Jeśli chodzi o tą suchą skórę to moja mała ma na policzkach wygląda to trochę jakby była tak bardzo sucha że troszkę jej pęka i też krostki ona wygląda bardzo zaczerwieniona gdy Madzia leży na brzuszku to wykorzystuje to aby buzie sobie podrapać o kocyk i wtedy to wygląda okropnie bo jest to bardzo czerwone i ciepłe i niestety to jest alergia ale może z wiekiem jej minie :zawstydzona/y::-(

A jeśli chodzi o WNM to moja córka najstarsza jak się urodziła miała wpisane to do książeczki ale po pierwszej wizycie u pediatry i ortopedy oni odparli że nie widzą u nie tego napięcia wiec nie było u niej stosowanej rehabilitacji. Ja nie zauważyłam u żadnego mojego dziecka takich objawów więc może nas to ominęło ;-)

Paula mam nadziej że wszystko sprawnie i szybko się zakończy jeśli chodzi o WNM;-)

Aneta, oby Madzi szybko minęła ta alergia. Może mleczko sojowe okaże się skuteczne.

Anetka u mnie kompa okupują nastolatki :baffled::angry::szok: jedna z rozrywek na feriach u ciotki :-D teraz wygoniłam ich na zakupy, więc nadrabiam zaległości.

ataata moja gajunia tez dopiero teraz usmiecha sie tak slodko a wczsniej trenowala!
czytalam tez ostatnio o mowieniu do dzieci bo moja juz zaczyna gaworzenie :)) oczywiscie narazie pojedyncze dzwieki ale i tak to swietnie brzmi.

Cześć Kochane,
Ja jakoś nie miałam humoru w weekend i gdyby nie Wiktor to przeleżałbym w łóżku zakopana po uszy :dry: jakaś późno zimowa deprecha. Na szczęśie moje dziecię mi trochę dało wytchnienia i dużo spał w ciągu dnia, w nocy wprawdzie budził się kilka razy ale po karmieniu natychmiast uspypiał, więc problemu nie było.
Kurcze ale czas szybciutko leci, dopiero z utęsknieniem czekałyśmy kiedy w końcu nasze cuda będą po tej stronie brzuszka, a już są takie duże i coraz mądrzejsze. I za chwilę zapomnimy o troskach towarzyszaćych nam podczas tego niemowlęcego okresu. Dlatego zobaczycie dzieciaczki szybko uporają się ze wszystkimi problemami: alergiami, WNM i mniej poważnymi. Będzie dobrze :tak:

Ewa, u mnie jest tak samo jak mam młodocianych gości, nic tylko komputer i gry :-D

Ewa Adaś śpi jak aniołeczek :-). U nas nocki też OK. Maly po kąpaniu i butli zasypia ok 22 i spi do 3-4. Potem zjada i dalej idzie pcia do 6-7. Odkąd jest na butli rzadziej chce smoczka więc odeszly ciągle (po kilkanaście razy) nocne wtykania mu go żeby usnąl po jedzeniu. Teraz nakarniony Kubus ląduje w łóżeczku, mamusia w swoim, gasimy lampeczke i idziemy spac. Synek pokręci się kilka minutek, powydaje rozne dzwięki i usypia. Po prostu rewelacja. Koniec z moim podnoszeniem się i wtykaniem smoka bez ktorego bedac na cycku jakos nie mogl w nocy usnąć. :-D:-D

Anetka, oby Madzi szybko minęła ta alergia

Stefanka moj synus też trenuje gaworzenie. Najchętniej i najczęściej robi to do misia i pewnie się dziwi czemu mu on nie odpowiada :-D:-D:-D. Wydaje wtedy przerozne dziwne dzwięki. A odnośnie naszej klasy to ja Cię szukalam i nie znalazlam.

Dzięki dziewczyny za info. ;-) Na początku byłam przerażona ale trochę poczytałam i nie jest tak źle. Ona się nie gnie często. Nie płacze przy tym, jest luźna. Ortopeda powiedział żeby po prostu zwrócić na to uwagę nie panikować, pokazał jak ją nosić i jakie noszenie sprzyja wyginaniu, i obserwować bo w tak lekkim stopniu może samo zaniknąć. Ale do neurologa i tak się wybiorę. :tak:

Dziękuję jeszcze raz :blink: można na was liczyć :-)

reklama
Paula, czyli dobre wieści ;-) bardzo fajnie ;-)

Magdalenka, tak się zastanawiałam co oni by robili u mnie gdyby nie było komputera?!
Na przemian odpalone gg, grono, jakaś gierka. Boże! I klepanie co sekunda smsesów :baffled: Przerażające. Przedwczoraj siedzieli w necie do 4 rano... :angry:

Zmykam.
Miłego wieczorku!

Do góry