reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

;-) fakt zasypało ;-) śnieg za oknem jest, a w domu nadal feriowi goście ;-)
weekend pod znakiem spotkań i imprezy rocznicowej ;-) i wykańczaniem mieszkania - np. kładzenie tapety do 3 w nocy... :szok:

z Adaśkiem super, bo coraz dłużej śpi w nocy bez przerw na karmienie
dziś po jedzeniu o 20 obudził się o 4, potem koło 8, a teraz lula obok słodko w naszym łóżku

;-)

Paula trzymam kciuki, aby z twoim skarbkiem było wszystko dobrze. Daj znać jak tam po wizycie u lekarza.

Miłego dnia mamuśki ;-)
p.s. uśmiałam się bo klan z bb opanował i naszą klasę ;-) jesteśmy wszędzie ;-)

reklama
Witam

U nas w porządku mała dostaje to mleko sojowe jak na razie che go jeść myślałam że będzie gorzej :tak:

Widzę że mało z nas się udziela, a szkoda bo fajna z nas grupa dziewczyn;-)

Niestety nie miałam dużego dostępu do kopa w sobotę i niedziele bo mąż dostał zlecenie skonfigurowania serwera:wściekła/y: i całe dnie siedział na Linuksie .

Jeśli chodzi o tą suchą skórę to moja mała ma na policzkach wygląda to trochę jakby była tak bardzo sucha że troszkę jej pęka i też krostki ona wygląda bardzo zaczerwieniona gdy Madzia leży na brzuszku to wykorzystuje to aby buzie sobie podrapać o kocyk i wtedy to wygląda okropnie bo jest to bardzo czerwone i ciepłe i niestety to jest alergia ale może z wiekiem jej minie :zawstydzona/y::-(

A jeśli chodzi o WNM to moja córka najstarsza jak się urodziła miała wpisane to do książeczki ale po pierwszej wizycie u pediatry i ortopedy oni odparli że nie widzą u nie tego napięcia wiec nie było u niej stosowanej rehabilitacji. Ja nie zauważyłam u żadnego mojego dziecka takich objawów więc może nas to ominęło ;-)

Paula mam nadziej że wszystko sprawnie i szybko się zakończy jeśli chodzi o WNM;-)

Aneta, oby Madzi szybko minęła ta alergia. Może mleczko sojowe okaże się skuteczne.

Anetka u mnie kompa okupują nastolatki :baffled::angry::szok: jedna z rozrywek na feriach u ciotki :-D teraz wygoniłam ich na zakupy, więc nadrabiam zaległości.

ataata moja gajunia tez dopiero teraz usmiecha sie tak slodko a wczsniej trenowala!
czytalam tez ostatnio o mowieniu do dzieci bo moja juz zaczyna gaworzenie :)) oczywiscie narazie pojedyncze dzwieki ale i tak to swietnie brzmi.

Cześć Kochane,
Ja jakoś nie miałam humoru w weekend i gdyby nie Wiktor to przeleżałbym w łóżku zakopana po uszy :dry: jakaś późno zimowa deprecha. Na szczęśie moje dziecię mi trochę dało wytchnienia i dużo spał w ciągu dnia, w nocy wprawdzie budził się kilka razy ale po karmieniu natychmiast uspypiał, więc problemu nie było.
Kurcze ale czas szybciutko leci, dopiero z utęsknieniem czekałyśmy kiedy w końcu nasze cuda będą po tej stronie brzuszka, a już są takie duże i coraz mądrzejsze. I za chwilę zapomnimy o troskach towarzyszaćych nam podczas tego niemowlęcego okresu. Dlatego zobaczycie dzieciaczki szybko uporają się ze wszystkimi problemami: alergiami, WNM i mniej poważnymi. Będzie dobrze :tak:

Ewa, u mnie jest tak samo jak mam młodocianych gości, nic tylko komputer i gry :-D

Ewa Adaś śpi jak aniołeczek :-). U nas nocki też OK. Maly po kąpaniu i butli zasypia ok 22 i spi do 3-4. Potem zjada i dalej idzie pcia do 6-7. Odkąd jest na butli rzadziej chce smoczka więc odeszly ciągle (po kilkanaście razy) nocne wtykania mu go żeby usnąl po jedzeniu. Teraz nakarniony Kubus ląduje w łóżeczku, mamusia w swoim, gasimy lampeczke i idziemy spac. Synek pokręci się kilka minutek, powydaje rozne dzwięki i usypia. Po prostu rewelacja. Koniec z moim podnoszeniem się i wtykaniem smoka bez ktorego bedac na cycku jakos nie mogl w nocy usnąć. :-D:-D

Anetka, oby Madzi szybko minęła ta alergia

Stefanka moj synus też trenuje gaworzenie. Najchętniej i najczęściej robi to do misia i pewnie się dziwi czemu mu on nie odpowiada :-D:-D:-D. Wydaje wtedy przerozne dziwne dzwięki. A odnośnie naszej klasy to ja Cię szukalam i nie znalazlam.

Dzięki dziewczyny za info. ;-) Na początku byłam przerażona ale trochę poczytałam i nie jest tak źle. Ona się nie gnie często. Nie płacze przy tym, jest luźna. Ortopeda powiedział żeby po prostu zwrócić na to uwagę nie panikować, pokazał jak ją nosić i jakie noszenie sprzyja wyginaniu, i obserwować bo w tak lekkim stopniu może samo zaniknąć. Ale do neurologa i tak się wybiorę. :tak:

Dziękuję jeszcze raz :blink: można na was liczyć :-)

reklama
Paula, czyli dobre wieści ;-) bardzo fajnie ;-)

Magdalenka, tak się zastanawiałam co oni by robili u mnie gdyby nie było komputera?!
Na przemian odpalone gg, grono, jakaś gierka. Boże! I klepanie co sekunda smsesów :baffled: Przerażające. Przedwczoraj siedzieli w necie do 4 rano... :angry:

Zmykam.
Miłego wieczorku!

Do góry