reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

stefanka... hehe witaj w klubie nocno markowych dzieciaków:-)

a moj paweł dzis znow spi w dzien ...moze mial w sumie z 3 godziny czuwania..i pewnie obudzi sie o 22 i znow bedzie jazda do 1 w nocy:-(

anetka gratki dla meza :tak:

niestety nasz polski rynek pracy jest jaki jest i pozostawia wiele do zyczenia...echh duzo by tu pisac w tym temacie..ale szkoda słów...

wiecie co..jakos mi smutno...

reklama
stefanka... hehe witaj w klubie nocno markowych dzieciaków:-)

a moj paweł dzis znow spi w dzien ...moze mial w sumie z 3 godziny czuwania..i pewnie obudzi sie o 22 i znow bedzie jazda do 1 w nocy:-(

anetka gratki dla meza :tak:

niestety nasz polski rynek pracy jest jaki jest i pozostawia wiele do zyczenia...echh duzo by tu pisac w tym temacie..ale szkoda słów...

wiecie co..jakos mi smutno...

A jaki powód tego smutku bo mama pojechał czy inny jest powód:-(

Aneta, ty pisałaś kiedyś o dawce syropu prawoślazowego dla malucha. Czy dawka, którą podałaś (1 ml) była dla dzieciaczka konkretnie dwumiesięcznego, czy jest to dawka dla dziecka do kilku miesięcy (np 6-ciu).
Pytam, bo nie wiem, czy ten 1 ml, to nie za mało dla mojego syna (ma 2 mies. i 3 tygodnie).

Kurde jednak go zaraziłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy::crazy:
Zaczął dziś w nocy kasłać suchym kaszlem. Na szczęście ma dłuższe przerwy między tymi pokasływaniami. Jednak budził go kaszelek w nocy, przez co dziś był marudny i prawie cały dzień spał (oczywiście z przerwami na kaszel).
Aktywny był może z godzinę.
Ale stwierdziłam po raz kolejny, że jest cudowny, bo przez tą godzinę się Pouśmiechał do nas i pogulgał po swojemu.

A jutro walka o wizytę u pediatry. Jest teraz takie oblężenie u nas, że szok. Na litość ich wezmę.
No i kurde nici z wyprawy do mojej mamy :-(

a no smutno mi tak jakos, moze i dlatego ze mama wyjechała, no i damianek pojechał na ferie..niby jest paweł ale nie lubie byc sama w domu...
ale we wtorek juz mąz wraca..ufff juz doczekac sie nie moge:tak:

zapomnialam dodac ze paweł juz nie spi...tak jak przypuszczałam jest wyspany i chyba znow czeka mnie fajna nocka;-)

Hej.
My po pierwszej nocy na butli i tu male zdziwienie. Po cycku maly spal 5-6 godzin czyli do ok 3-4 a potem jak zjadl to jeszcze 3 albo 4. A na butli zwariował. Zjadł 120 i pospal 3 h :szok::szok::szok::szok::szok:, wstal o pierwszej. Potem zjadł 90 i pospal do 4 :szok::szok::szok::szok:. Potem znpwu 9o i sen do 7 :szok::szok::szok:. Kurde zwariowal. Jak w zegraku co 3 h sie budzil. A ja glupia bylam pewna ze na butli to bedzie lepiej spal. A tu masz SZOK. Mam nadzieje ze to dlatgo ze w dzien duzo spal. Dzis bylismy w gosciach i nie pospal to licze na dobrą nocke. Ale zobaczymy.

ja dzis zmienilam mleko malej na ''comfort'' dla lepszego trawienia i poniewaz to mleczko jest troszke gesciejsze to zmienilismy smoczki na 2.
J zabral sie za karmienie i po 5 minutach sie zorietowal ze smoczek nie ma dziurki :))
numer dzidzi zrobilismy nie??
dzidzia w trakcie usypiania i TERAZ SIE PRZEKONAMY CZY JUZ WIRUS JA PUSCIL!!
a winni ( Daria i Pawelek wraz z mamami ) powinni poniesc konsekwencje!!!!!

reklama
cześć :)
no cos było na rzeczy zeszłej nocy bo i myśmy mieli regularne pobudki co 2 godzinki - takiej nocy jeszcze nie mieliśmy. A dzisaj raczej niewiele spał i o dziwo na dworze płakał i nie dał się uspokoić, więc prawie biegiem dotarliśmy do teściów. A teraz śpi od 30 minut..zobaczymy

Viki całkowicie Cię rozumiem - też nienawidzę byc sama w domu :no: wkurzam się nawet jak K. wychodzi wieczorem na godzinke czy dwie :wściekła/y:
Anetka przyłączam sie do gratulacji i zazdroszczę satysfakcji :tak: mój K. ma bodobna sytuację w pracy
Dada - wracajcie z Szymusiem do zdrowia !!
Powodzenia u lekarza!

Do góry