reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

stefanka..moj Pablo oststnio spi ze mną w łozku cale nocki:sorry:i to na pewno nie jest wychowawcze;-) no ale jutro juz wraca do siebie...a co do usypiania przy piersi to takie usypianie jest jak najbardziej ok, gorzej jak maluch chce caly czas miec cycka w buzi i nie da sie przeniesc do lozeczka:tak:

ewcia gratuluje przeprowadzki;-)

reklama
viki wiem o co chodzi bo Gaja czasami jak jest niespokojna to usypia przy cycuszku i puszcza go i za chwile budzi sie spanikowana i szuka go szybko, lapie i nie ssie tylko sobie trzyma :-) ja sie smieje ze powinnam sobie wychodowac cycka takiego jak waz strazacki zeby mogla ssac w swoim lozeczku :-D
a co do spania w lozku to dobrze ze my mamy duze to sie we troje miescimy:-D :szok:

hehe my tez mamy duze lozko i miescimy sie we troje, a nawet w czworo jak damian rano przyjdzie sie poprzytulac....ale wiesz...po pierwsze meza nie widziałam 4 tygodnie hihihi a po drugie on jest przeciwny by dziecko spało w łóżku z rodzicami:tak:

a powiem ci szczerze ze damian to byl taki ze nie chcial spac ani w lozeczku, ani w wózku nawet w ciagu dnia , a i bujaczek odpadał...zreszta on darł sie calymi nocami...i w koncu nauczyl sie spac ze mną w lozku...
wszystko bylo ok, ale uwierz mi ze strasznie ciezko pozniej malca tego oduczyc tak ze teraz chce sobie zaoszczedzic stresu...

a moj maluch zaraz sie obudzi, nakarmie go i zmykamy na spacerek:-)

Stefanka pewnie że jest słodka a dla ciebie napewno najpiękniejsza na świecie;-);-);-)
A my już po spacerku. Poszłam zarejestrować Tadzia na USG boderek i wiecie co? Dostałam termin na 2 kwietnia:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y: No poprostu jakś masakra. No i chyba zakończy się tym że będę musiała zrobić prywatnie bo jeśli coś jest nie tak to trzeba szybko działać.

Stefanka pewnie że jest słodka a dla ciebie napewno najpiękniejsza na świecie;-);-);-)
A my już po spacerku. Poszłam zarejestrować Tadzia na USG boderek i wiecie co? Dostałam termin na 2 kwietnia:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y: No poprostu jakś masakra. No i chyba zakończy się tym że będę musiała zrobić prywatnie bo jeśli coś jest nie tak to trzeba szybko działać.
Weroniczka wiem co to znaczy bo ja tez bym dostala tak odlegly termin jak bym chciala rejestrowac telefonicznie. lekarz rano przyjmuje tylko 20 osob i trzeba stac od 5 rano zeby sie dostac

powiem szczerze ze ja caly czas spie z malym i usypia w nocy przy cycku. z Ninka tez tak robilam a pio 3 miesiacu odeslalam ja do swojego lozeczka i nauczyla sie sama spac

Hej. Druga noc na butli już OK. Maly zjadł o 22, potem o 4 rano i o 7:30. Mam nadzieje ze od teraz juz tak bedzie zawsze.:-):-).

Jesli chodzi o spanie malego w lozku to w tygodniu jak mąz idzie do pracy to biorę Kubusia do łozka i dalej spimy sobie razem gdzies do 9-10. W weekend jak się obudzi ok 7 rano to też go bierzemy do środka bo mamy duze łóżko i spimy razem jeszcze ze 2 godzinki. :laugh2::laugh2:.

Stefanka maleńka słodziutka.

Weroniczka tak u nas niestety jest z tą służba zdrowia:szok::szok::szok:. Ja już nie pamietam kiedy ostatnio bylam państwowo u lekarza. Wszędzie chodzę prywatnie z małym też. A czemu robisz małej USG bioderek?? Takie masz zalecienia?? Mi kazano isc do ortopedy. Poszlismy jak Kuba mial ok 5 tyg zbadała go, bioderka ma bardzo dobre i nie muszę już robić USG. Na poczatku tez chialam isc z nim na USG ale jak chcialam go zapisac to mi odradzili, zeby nie robic bez potrzeby tylko najpierw isc do lekarza a on powie czy trzeba USG.

Oj Weroniczka to się musiałaś wkurzyć....no współczuje...
Mój mąż jak rejestrował małego do ortopedy na usg to mówił, że tez były odległe terminy ale jak pani sie dowiedziała, że to chodzi o niemowlaka to zapisała na te ten sam tydzień, bylismy w zeszłym tyg. a teraz po 4 mies. mamy iść.

:-)

A i bym zapomniała, Stefanka - Gajunia słodziutka a i Kubuś niczego sobie;-)

Witam mamuśki

Ja też dziś byłam na długim spacerku malutka jak nigdy spała cały czas bez przerwy i całkiem było miło iść z nią :-)

Moja Madzia też miała wysypkę na twarzy ale jak ona zaczęła jej podgajać się to skóra w tym miejscu zrobiła się szorstka, teraz ją smaruje maścią nagietkową może to podleczy jej buzie:-(

U nas minęła noc spokojnie mała zasnęła głębokim snem o 22 i spała tak do 5 więc dała pospać w dzień o dziwo się nie kreci przy spaniu bo my też mamy kłopoty gazowe :eek: i mała się zawsze kręci w dzień jak śpi i się często wybudza:confused2:
ale kolką tego nie można nazwać bo jest spokojna i nie płacze tak jak przy kolce ;-)

stefanka ona jest urocza :-)

dotaZ fajnie że mały był tak spokojny ja się boje jechać tak z małą bo ona jest marudnym bobaskiem i trzeba koło niej biegać tak jak ona nam zagra ;-)

jutrzenka to normalne że pierwsza noc była taka bo maluszek nie wiedział o co biega a dokładnie jego organizm u nas też było na początku to samo później wszystko wróciło do normy maluszek się przyzwyczaił do takiego jedzonka i się wyregulowała na noc z jedzonkiem imała miała przerwy nocne od 5 do 7 godzin zależy ile zjadła przed snem;-)

reklama
A czemu robisz małej USG bioderek?? Takie masz zalecienia?? Mi kazano isc do ortopedy. Poszlismy jak Kuba mial ok 5 tyg zbadała go, bioderka ma bardzo dobre i nie muszę już robić USG. Na poczatku tez chialam isc z nim na USG ale jak chcialam go zapisac to mi odradzili, zeby nie robic bez potrzeby tylko najpierw isc do lekarza a on powie czy trzeba USG.

jutrzenka mój lekarz profilaktycznie wysyła na USG. Bo skoro dziecku przysługuje to uważa że lepiej sprawdzić.

Jeśli chodzi o jezonko noicne to mój Tadzik niestey budzi się do jedzonka co trzy godziny, a od 6 rano już nie śpi. I tak każdej nocki. Ale przynajmniej zje i odrazu zasypia więc przerwa trwa 10-15 min.

Do góry