reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Mam nadzieje że wyjdzie teraz... ;-)Dziękuję Agatko! I co mam napisać? Termin porodu był na 27.12, Jula urodziła się 18.12.2007 ja mam na imię Paulina, jestem z Góry Kalwarii i mam 21 lat. to chyba wszystko do tego wpisu :-)

reklama
Hej Wam Mamusie
Dziś spacyfikowałam Brzdąca troszkę wcześniej :) i już śpi
Hmmm smacznie się tu zrobiło na wieczór i zaraz polecę do lodówki.
Paula Witaj ! Jula śliczniutka.
Wiktorowi też wyskakują różności na twarzy i główce pediatra powiedziła żeby się tym nie przejmować a większe wypryski smarowac maścią z nagietka. Ostatnio pojawiła się kaszka na całej buzi i na udkach. Oilatum..co to podobno miało być takie udowne nie pomaga:baffled: ale alergię wykluczamy. Dzieciom chyba poprostu wyskakuja pryszczyki - tak jakby się skóra dostosowywała do powietrza. A jak to nie alergia, to pewnie z czasem zniknie.

U nas dzisiaj pierwsza noc na butli, ciekawe jak bedzie. Kuba zjadl po kąpaniu o 21:30 ok 110, padł i śpi, tylko ciekawe do ktorej. Mam nadzieje ze chociaz do 3 bo na cycku tyle spal. Zobaczymy jak to bedzie.

Ja uciekam spac. Milego wieczorku i słodkich snow zycze dla mam i maluszkow :)))

Też myślę że nie powinnyśmy się przejmować specjalnie tymi cudami co wyłażą naszym dzidziusiom na buzi. Po prostu dbać-przegotowana woda i już ;-) Jak się karmi cycusiem to trzeba się pilnować ale trochę przyjemności jest, nie można narzekać. Biszkopty, herbatniki, chrupki kukurydziane, dżem brzoskwiniowy i morelowy... Co prawda to nie moja ukochana czekolada ale da się przeżyć :-D Dzięki tej diecie już 3 tygodnie po porodzie nie miałam śladu po 16kg które przytyłam :rolleyes2:

reklama
Wiesz Agatko, ja miałam Julkę na 24h na butli (bebilon pepti) przez to że miała podwyższoną żółtaczkę i już wytrzymać nie mogłam. Tak mi jej brakowało przy cycusiu, że dawałam jej butlę i prawie wyłam żeby ta doba się już skończyła ;-) to był dla mnie koszmar. Uwielbiam mieć małą przy sobie i co najmniej pół roku do roku jak się uda chciałabym karmić. Mleka mam sporo, mała się najada. W nocy śpi mi 6 godzin ciągiem a poza tym to cały czas co 3 godzinki je. I tak sobie myślę że na razie skromnie jem ale z czasem będę wprowadzała sobie nowości do diety... a jak skończę to szaleństwo ;-):-D:-)

Do góry