reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

soida nie stresuj sie, wiele dziciaczków tak własnie robi:tak:
a co do ciemieniuchy, to oliwkuj główke i wyczesuj.
u nas narazie nie ma, jednego dnia tak jakby pojawiła się na brwiach , ale na szczescie zniknęło.

moj Paweł dzis obudził sie o 6 i przez godzine cisnął kupke, tak sie kurde męczył ze szok, ale zrobił i od razu zasnął...nie zdążyłam go przebrac a szkoda było mi go budzic..bo był taki wymęczony tym bólem brzuszka ...i tak spał do 11...
i wiecie co jak go zaczełam przebierac to mial taką kupe ze zaczeła wypływać już z body:szok:

a teraz czekamy na pediatre, ma byc okolo 15 wiec ciekawa jestem co powie....

milej niedzieli wam zycze

reklama
Hihi co do kupy wylewajacej sie z pampersa to moj wczoraj taka zrobil.:-D
Ubralam go rano ladnie w nowe spodenki i sliczne body i pomyslalam ,ze porobimy mu jakies ladne zdjecia.Potem jeszcze na chwile polozylam sie z nim do rannego karmienia i ten sie tak sfajdal ,ze przesiaknelo az do poduszki:szok: przez te wszystkie ladne ciuszki:no::-D:-D:-D

Witam wszystkie mamuśki
A u mnie kryzys mam już 3 chorych dzieci mam wielkiego doła:-(
Madzi ma taki katarek że ją przydusza ale ja walczę z nim i widzę że już lepiej oddycha mam nadzieje że to się nie skończy zle , że nie będzie powikłań po katarku :blink:modle się o to:sorry2:
w aptece dziś zapłaciłam za nie zbedne leki jak witamine c,wapno, krople do nocsa, woda morska, rutinacea dla dzieci, cos na gardło, lacydofil i wydałam 150 zł a to kupuje zawsze przy każdym przeziębieniu dzieci

Za to miną już problem kolek;-) Jeden plus tej sytuacji

Witam wszystkich.
Dolączam się do gudniowych mamusiek. Mój synek urodził się 19 grudnia. W sobotę skonczył miesiąc i juz całkiem poważny gość z niego :-D.

Jak u Was z laktacją? Unormawało się? Ja ciągle jeszcze w nocy budzę się zlana mlekiem, a w ciągu dnia muszę co chwilę oprózniac muszle laktacyje bo są pełne mleka. Poza tym ciągle jeszcze mam obolałe brodawki, nie są juz takie z krwią jak na początku ale ciągle jeszcze są bardzo drażliwe na dotyk i bolą jak maly je.

Mam jeszcze pyatanko odnośnie karmienia wyłącznie piersią. Czy karmicie na żadanie czy tak co 2-3 godziny. Ja jak byłam w poradni laktacyjnej to mi położna powiedziala ze mam karmić co 2-3 godz. przez całą dobę w tym także w nocy. Ale mi jest strasznie szkoda mojego maluszka bo on po wieczorym kąpaniu jak zasnie to potrafi pospać do 3 nad ranem i jakos nie mam sumienia go budzic na siłe, bo tak slodko spi że muszę mu sciągnąc pieluche i dopiero wtedy się wybudza i zaczyna jesc. I ja juz sama nie wiem co robić, połozna ciągle się czepia że za mało przybiera na wadze tj 850 g przez miesiąc i wg niej dlatego ze przesypia noce.
Czy wg Was to mało??. Ile Wasze maluszki przybrały na cycu przez miesiąc??

Sorry, troszkę się rozpisałam ale nie wiem juz sama czy go budzic czy nie i czy rzeczywiście mało przybrał. Byliśmy w przychodni i lekarz nie miala zastrzeżen tylko ta z poradni laktacyjnej.

Pozdrawiam.:-)

Dobry wieczór Wszystkim, witaj Jutrzenka!
Ataata, powrotu do zdrowia! Anetka - powrotu do zdrowia dla Twoich pociech!

U nas dzisiaj bardzo przyjemny dzień, nie mówie o pogodzie - pfe
Wiktorek od rana był uśmiechnięty - dobrze mu robi obecnośc tatusia w domku :)
Po piątkowej wizycie u okulisty ma zakrapiane oczko i robię mu masaże - dzięki którym unikniemy przetykania :) a moje złote dziecko uwielbia te zabiegi :)

U mnie z karmieniem to jest różnie. Rano i wieczorem Wiktor ma zwiększone zapotrzebowanie na mleczko więc karmię na życzenie. A w ciągu dnia je co 2-3 godziny. Jeśli chodzi o noce to raczej przesypia od 23 do 5, czasem się budzi o 1 i wtedy dostaje cycusia. Jedna lekarka powiedziałą mi, że budzenie w nocy jest konieczne jeżeli dziecko nie przybiera odpowiednio na wadze. Więc niech śpi. Wiktor w ciągu miesiąca przybrał ponad kilogram.
No i tyle, ide odpoczywać :) Pozdrowionka!

a u nas po wizycie pediatry,
osłuchowo maluszek jest zdrów jak ryba, jednakze wysypka na twarzy wskazuje jednak na alergie pokarmową, do tego kolki, problemy z gazami i sapka tak jakby zwiekszają podejrzenia.
a wiec póki co musze zupełnie wyeliminowac ze swojej diety białko by zaobserwowac reakcje Pawła, a jesli bede dokarmiała sztucznie pomimo tego ze robie to raz na kilka dni, i to tylko 60-90 ml na noc, musze kupować mleko na recepte bebilon pepti

lekarz powiedzial ze mam sie narazie nie martwic bo czesto objawy te ustepują po 3 miesiącu, a mleko to nie koniecznie podaje sie dzieciom z alergią ale również tym ktore mają strasznie kolki.
w kazdym bądż razie powinno byc lepiej .

agata z tego zo pamiętam ty małej podajesz bebilon pepti??

napisz jak mała zareagowała, czy jej sie poprawiło i wogole co było powodem ze to mleko jej przepisali.

zmykam do wyrka

dobrej nocy

viki tak tak, ja małej podaje Bebiloin Pepti. Jest niby na recepte, tzn na recepte jest 50%tańszy bo bez recepty tez go kupisz ale 100% płatne. I pocieszenie.... jest o połowe tańsze od NAN-a:tak: bo kosztuje tylko 10zł puszka:tak:
A ja go dostałam z powodu kolek... i wogóle to też pytała mnie lekarka ile mleka piłam w ciąży, no i jej powiedzialam że dość dużo dlatego dała to mleko.. ono jest hypoalergicznym produktem dietetyczno-leczniczym stosowanym w profilaktyce, diagnostyce i leczeniu alergii na białka pokarmowe.
Ale nie przejmuj sie bo często taka alergia na białka u dzieci przechodzi po kilku miesiącach:tak::-)
A no i po mleczku kolki tj ustąpiły (a napewno są o wiele żadziej, dosłownia sporadycznie) więc tu jest plus, natomiast po tym mleku mała dostała właśnie strasznych gazów...:-( ale to takich strasznych ze sie zastanawiam czy ta kolka nie była lepsza..(bo była raz dziennie, a gazy ma cały dzień):-( i przez to jest starsznie niespokojna i płacze co chwile bo dostaje boleści, no i zjeśc nie może spokojnie bo po np 30ml mleka dostaje boleści (gazy) i zqczyna sie pręzenie i już ciężko ją dokarmic bo sie rzuca cala.. przez to je np 14 rzy dziennie po 40-70ml =porazka cochwila karmie

viki, ja jestem na diecie bezmlekowej dopiero 5 dzien a juz dostaje fiola :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jestem glodna, a za bardzo nie wiem co jesc, bo w sumie moja dieta skladala sie w duzej mierze z jogurtow, mleka z musli, bialego sera, koktajlow z owocow etc. :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
mam szczera nadzieje, ze ta wysypka to tylko tradzik, bez alergii.

ataata, uwazajcie na siebie!! ja tez mialam zapalenie oskrzeli, no i nie udalo mi sie uchronic maluszka :zawstydzona/y::zawstydzona/y: w ogole dzisiaj spojrzalam do ksiazeczki zdrowia i jednak wpisali, ze mial "zapalenie pluc" :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a mi powiedzieli, ze zatrzymalo sie na oskrzelach. sama juz nie wiem.

dziewczyny, czy ktoras z was uzywa chusty do noszenia?? wczoraj bylam na stronie chusta.pl i jej silnie propagandowy przekaz (te slodko spiace dzieci w chuscie) mocno na mnie zadzialal :tak: zastanawiam sie, czy by nie kupic.

reklama
Soida ja mam chustę dla maleństwa i bardzo ale to bardzo polecam. Naprawdę przydatna sprawa bo dzidzia przytula się do mamy a równocześnie mama ma wolne ręce żeby porobić kilka rzeczy w domu ( ja wczoraj np. tak wyparzałam butelkę Tadziowi i robiłam mu mleczko :tak: ). Ja mam chustę na kółkach i taka ponoć jest najlepsza. Naprawdę polecam:tak::tak::tak:

Do góry