reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

magda trzymam kciuki aby nie skonczyło się na przetykaniu kanalika.
u nas tez przez jeden dzien było zaropiałe oczko, jak przyszedł pediatra przepisał kropelki BIODACYNE i na drugi dzien nie było juz ani grama ropki w oczku:tak:

aneczka wierze ze jest ci ciezko z dwójką dzieciaczkow. zreszta innym dziewczynom pewnie tez.
moj damian jest juz duzy a czasem tez nie wiem jak i co zrobic, bo u mnie z kolei są obowiazki typu szkoła, odrabianie lekcji itp. a do szkoly nie ma blisko i musze go zawozic autem. poki co jest u mnie mama i zostaje wtedy z pawlem, ale jak pojedzie bede muaiała zabieraz ze sobą pawła, no oczywiscie jesli valdi bedzie na statku.

najgorsze jest to ze wychodze z damianem o 7. 40 a w tym czasie paweł śpi sobie w najlepsze...
wiec jak tak bedzie bede musiala go budzic przed 7 zeby go nakarmic, zrobic sniadanie damianowi i wyruszyc...
az sie boje, no ale nie ma co nazrekac.

sciskam was mamcie

reklama
aneczka, dota, viki mam do was gorącą prośbe...
Jak byście mogły mi relacjonować jak wasze dzieciaczki "poszły" na ten DEBRIDAT.. czy zadzaiłał i czy koleczki i gazy przeszły, albo czy przynajmniej troche zelżały.
Zależy mi na tym, bo za tydzień mam wizyte u pediatry i własnie jak ten DEBRIDAT sie dobrze spisze to poprosze lekarke o recepte na niego, bo juz wiele dobrych opini o nim słyszałam.
Także napiszcie jak zauważycie poprawe u waszych pociech.

A stosował któraś z was moze BOBOTIK???
Bo o nim też słyszałam dobre rzeczy...

Viki, nam lekarka zaleciła dawkę po 2,5 ml, rano i wieczorem.
Ataata poobserwuję jeszcze małego i za kilka dni Ci odpiszę (narazie jest bardzo dobrze, ale ciiiii...) :-)

przepraszam ze nie pisalam ale mam urwanie glowy.

rano wstaje i do lublina z dwojka dzieci, jedno i drugi trzeba ubrac...ciezko jest
teraz mam sesje i musze sie uczyc ale powiem ze nie wiem jak to bedzie bo padam na pusk, nie moge zarywac nocek bo jak to robie to chodze nieprzytomna i odbioja mi sie to na ilosci mleka

maly na razie nie ma kolek cic podalam u 3 razy mleko sztuczne i brzuszek go bolal bo nie mogl kupy zrobic, gazy ma ale nie widze zeby wplywaly negatywnie na niego
Aneczka...doskonale cie rozumiem, ja to Ninke do moej mamy bede zawozoc bo stwierdzilam ze nie dam rady z dwojka na raz

pozdrawiam was

Ja nie mam dziecka w wieku szkolnym ale w przedszkolnym muszę rano wstawać ubrać i wysłać z tatusiem.
I zostaje z synkiem i z Madzią na cały dzień aż do 18 a teraz córka jest chora i kicha i kaszle i staram się żeby malutkiej mi nie zaraziła:-( wiec jestem sama w domku z 3 dzieci i jest ciężko bo jak tylko muszę Madzie nakarmić to pozostała 2 coś zawsze ode mnie chce albo jeść albo pić i wszystko najlepiej teraz bo one poczekać nie mogą wiec się wtedy robi nerwowo.:wściekła/y::-(

Ataata ja stosuje BOBOTIK i powiem że pomogło;-) daje małej 6-7 kropli przed jedzeniem 2 razy dziennie jak widzę że ma problem z gazami i nie może się ich pozbyć co 2-3 dni jej to daje nie stosuje tego codziennie;-)

Kupiłam teraz małej herbatkę na przeziębienia wyrazie czego i daje ją też starszej córce bo to są zioła wiec jej nie zaszkodzą :-D

potwierdzam

mam pytanko co do tegoBOBOTIK-czy on jest na recepte-tak z ciekawosci pytam, bo maly ma te gazy i jest ich duzo, nie placze przy nich ale wole wiedziec wczesniej

Bez recepty nie j est drogi też na początek daj małemu mniesz dawkę i zobacz jak ci zareaguje ten preparat ma działanie rozproszenia gazów i łatwiejsze ich wydalanie

Ataata, Viki u nas debridat daje tak jak DotaZ po 2,5 ml.:tak: Tfu tfu dziala chyba super bo naprawde kolek nie ma wcale.Gazy sa ale odchodza pieknie i czasem sie dziwie ,ze taki maluch potrafi tak glosno strzelic baczka;-):-D
A Anetka napewno na tytul super mamy zasluguje:tak::tak::tak:

reklama
a my bylismy tydzien w szpitalu bo maluszek bardzo sie zaziebil i tak bylo bezpieczniej :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: nacierpial sie Babelek z kroplowka :-:)-:)-( bo na poczatku podejrzewali mu zapalenie pluc. na szczescie infekcja zatrzymala sie na oskrzelach.
juz jest w porzadku, Lukasz sie czuje dobrze, a wczoraj nawet obrocil sie z brzuszka na plecki :-):-) i wazy juz 5kg :-)
jesli chodzi o kolki to w szpitalu dostal 2 razy czopek z paracetamolu i to pomoglo. no ale to przy chorobie zeby go dodatkowo nie stresowac. na szczescie nie codziennie dopada go ta przypadlosc.
uwazajcie na swoje Maluszki i na przychodzacych gosci!!! bo u nas to sie zle skonczylo :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i w ogole to jestem na diecie bezmlekowej bo u Lukasza podejrzewaja skaze :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry