reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
ewa nam tez nic nie mowili o podawaniu wit K, a jak dobrze pamiętam damianowi tez nie dawałąm. pamietam tylko ze podawałam mu wit D, ale nie pamietam od kiedy.

jutro bede miala kontakt z pediatrą wiec wypytam go o szczegóły i potrzeby tej wit K.

O ile ja wiem, to wit K podają w szpitalu w jednej dawce, doustnie maluchowi zaraz na początku. Potem jak skolonizuje sie jelito grube własciwymi bakteriami to wit K podawać nie trzeba bo one ją produkują dla dziecka.
Ewa 79 nie wiem jaka masz książeczkę, ale nie sądzę, żeby przy wyjściu ze szpitala nie poinformowano cię o czymś. O ile sobie przypominam to podawanie jakichkolwiek witamin - także D3 zaczyna się dopiero w czwartym tygodniu zycia. Tak było jak ja rodzilam Olka. Tak tez się uczylam na studiach - jestem po farmacji. Myślę, że jesli masz jakieś wątpliwości to spytaj pediatrę.

Mi przepisali witamine K (od teraz) i witamine D (od 4 tygodnia). Podobno mozna ja rozpuscic w wodzie i podac na lyzeczce. Albo sciagnac troszke pokarmu i tez na lyzeczce podac.
Ja juz kupilam te witaminy, ale szczerze mowiac nie mialam jeszcze czasu zeby to rozpracowac :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Moze dzisiaj sprobujemy.

Co do herbatek to my nie stosujemy zadnej. Tylko cyc - na szczescie nie mamy zadnych problemow z karmieniem (co jest dziwne bo ja w zasadzie nie planowalam karmienia piersia, bo balam sie, ze nie bede potrafila). Bylo troche kolek na poczatku, w szpitalu, bo maluch bardzo nerwowo sie przysysal i lapal powietrze, ale teraz juz jest w porzadku. Polozna mi pokazala jak masowac brzuszek i to pomaga, ale nie zawsze. Jesli chodzi o diete to badam na razie na ile mi wolno :tak::tak: i ostatnio to nawet pizza przeszla i Bobo nie protestowal :tak::tak:

Hej,pewnie mnie nie pamiętacie:baffled: Byłam tu z Wami na początku,niestety mój dzidziuś poszedł do nieba ...
Zajrzałam obejrzeć Wasze Dzieciaczki i wszystkie,po prostu wszystkie są przecudowne,takie malusie,takie śliczniusie,wprost do schrupania:cool2::tak::-):-D:-)
Życzę Wam,aby rosły zdrowo i co dzień były powodem do uśmiechu i dumy:tak:
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.Ucałujcie Maleństwa od takiej jednej cioci;-)
Pozdrawiam.

soidka hahaha dajesz czadu z tą pizza...:-D:-D:-D
To ja jakieś kurczaczki gotowane praktycznie bez przypraw, albo miesko z rosołu, a Ty sie pizzami objadasz:confused::baffled::-D:szok: No nic tylko pozazdrościć, ja tam wole nie ryzykować jeszcze.

A co d wit. K to mnie tez nic o niej niewiadomo:no:

Miłej nmocki dla was i maluszkow

Jesli chodzi o wit.K to moj Witek tez dostal tylko jedna dawke przy urodzeniu a potem juz bylo D3 i B1.Pewnie co szpital i lekarz to zwyczaj.Ide zaraz spac , powiem wam tylko w sekrecie ,ze chyba zamieniam sie w slonice i zaczyna mi rosnac traba;-)Ta ciaza trwa u mnie juz jak u slonia i tak sie tez czuje.
Zmykam bo rozum mi odbiera jak widzicie.Spokojnej nocki wam zycze papa

reklama
hej co do witaminy K to podaje sie ja od 2 tygodnia zycia ale TYLKO przy wyłacznym KARMIENU PIERSIĄ :tak: taką informacjie mam wpisaną w kaiązeczke zdrowia dziecka którą dostałam w szpitalu ;-)

Wszystkie nasze grudniowe maluszki takie śliczne:-);-)
Ataata Darunia jest cudna :-)Widac ze ma charakterk i nie da sobie w kasze napliuc;;-)
A dziewczyny z tym koperkiem włoskim może tak faktycznie byc ze powoduje bóle brzuszka czy koloki bo jak odstawiał herbatki z koperku wloskiego to mały jakos sie uspokoil tzn dzisiaj jest o wiele spokojnieszy niz wczoraj (wczoraj byl horror) ale od wczoraj wieczór nir podałam mu herbatki i dzisiaj jest lepiej:tak:

Do góry