reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Weroniczka Ty masz wszystkiego dosc? Tobie jeszcze 15 dni zostalo spokojnie :tak: a co ja mam powiedziec jak termin mi wypada jutro albo dziewczyny ktorym juz minol???
U mnie ani slychu ani widu :no: Tobie przynajmniej cos zaczelo sie dziac :dry:
Kazda z nas jest juz zmeczona :zawstydzona/y: bo nosic przed soba kilka kilogramow, nie moc spac w nocy albo wstawac co jakis czas i miec cala mase ciazowych dolegliwosci to nic przyjemnego :no: Ale kazda z Nas wiedziala na co sie zobowiazuje zachodzac w ciaze :tak: I ja choc mam juz dosc to jednak ciesze sie ze zdecydowalismy sie z Karolem na Dzidzie :-)

reklama
czesc dziewczynki
jeszcze jestem BOJĘ SIE BOJĘ SIE BOJĘ
napiszcie proszę czy wiecie coś o porodach wywoływanych kroplówką? czy to bardziej boli ? czy szybciej idzie?
mam juz rozwarcie ok 4 cm RATUJCIE
OSZALEJE ZE STRACHU

myszorka nie stresuj sie.Wiem ,ze latwo powiedziec ale tak naprawde nie musi byc gorzej przy wywolywanym.To chyba zalezy od kobiety, jedne znosza to lepiej niz porod , ktory u innych wystapil samoistnie inne troche gorzej.nie ma co sie zle nastawiac.Zycze Ci zeby szybciutko poszlo

pierwszy miałam NATURALNY i nie było źle stąd teraz tak bardzo sie boję i zastanawiam PO CO? jak jeszcze jest czas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i jeszcze naczytałam sie że bardzo boli i nie zawsze zadziała!!!!!!!!!
oszaleje do piatku

No to kolejne sloniatko sie melduje!;-)
Chyba w koncu zaczne chodzic jak kaczka, bo mnie nieco w pachwinach pobolewa, ale oczywiscie 0 skurczybykow, czy tym podobnych. Nic sie nie dzieje, a dzisiaj znow do ginki i pewnie mi humor pogorszy kolejnym "do zobaczenia za tydzien!"
Pewnie skonczy sie tym, ze mi ten porod wywolaja, tylko kwestia KIEDY???, bo kurcze nie usmiecha mi sie pobyt w szpitalu na swieta.
Myszorka, ponoc wlasnie ten wywolany porod jest bardziej bolesny (bo jakby nie bylo sztucznie wywoluje sie te skurcze), ale z drugiej strony jesli ma to choc troche przyspieszyc porod, zwlaszcza jesli jest po terminie, to chyba nie ma innego wyjscie, tylko przez to przejsc;-)

3majcie sie mocno i dzielnie mamuski! Juz w koncu tak duzo tego grudnia mnam nie zostalo...

ja jestem PRZED terminem wg OM 22-12 a wg USG 05-01
i dlatego jest mi to dziwne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No wlasnie myszorka, Aneczka dobrze pisze. To w duzej mierze zalezy od kobiety i chyba ciezko to przewidziec. A mysle, ze cos musi przemawiac, za tym zeby sztucznie ten porod wywolac wiec, chyba nie pozostaje nic innego jak zdac sie na lekarzy.
Pomysl o tym w ten sposob, ze przynajmniej w piatek cos sie zacznie u Ciebie dziac i moze wlasnie w ten dzien przytulisz juz swoje malenstwo:tak:

Wiesz myszorka, nie wiem jak jest u Ciebie, ale czasem powodem moze byc np duza waga malucha i zeby w ogole mozna go bylo naturalnie urodzic lepiej porod wywolac wczesniej, niz czekac do samoistnego rozwiazania... Moga to byc tez inne przyczyny. Mysle, ze warto by bylo zebys zapytala o to swojego lekarza, dlaczego chce przyspieszyc porod (moze po prostu chce, zebys na Swieta miala maluszka juz w domku:-))

reklama
myszorka a dlaczego mają ci wywoływac poród skoro do terminu masz jeszcze czas??? a poza tym jesli masz 4 cm rozwarcie to wg mnie urodzisz niedlugo sama bez wywołania;-)

Do góry