reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

czesc dziewczynki
na poczatek ciepłe uściski dla nowej koleżanki AneczkiK witaj wsród nas;-)

żonkilku jeśli chodzi o przesądy to jest ich mnóstwo!!!!
częśc zupełnie bezsensowna częśc może troszkę wpływająca na psychikę ale najważniejsze to się nie zadręczac bo wtedy to już przez reszte ciąży najlepiej musiałybyśmy siąść w miejscu i nic nie robic...
zresztą bodajże w "październikowych mamach" jest taki wątek dotyczący przesądów... ale nie wiem czy warto wogóle to czytac bo pozniej bedziesz siedziała i myślała:tak:

belka brzusiu powolutku rośnie i staje się juz widoczny chociaż nie wiem czy do konca dla innych sugeruje ciąze czy może raczej przejedzenie;-) nie mniej jednak jeszcze tydzien dwa i bedzie juz coraz bardziej zaokrąglony.
a faktycznie tak jest ze jak się połoze na wznak to brzucholek jest mniejszy ale musze przyznac ze od kilku dni zauważyłam ze jednak nie jest zupełnie płaski :-)

pozdrawiam

reklama
Dziekuje za mile powitanie:tak:
Jesli chodzi o brzuszek to moj narazie wyglada wlasnie jakbym sie mocno najadla.Ale brzuchy faktycznie chyba rosna "skokami" i z dnia na dzien nagle cos wyskakuje i tak juz zostaje dopoki znowu nie urosnie wiekszy;-)

Czesc kobietki :) jak sie czujecie? Ja juz lepiej i jem normalnie :tak:
U mnie ladna pogoda,az sie zyc chce :-) Dzis ide na poszukiwania spodni ciazowych :tak: a w weekend chce zaciagnac meza i cos wybrac :) Juz sie nawet zgodzil :tak:

Milego dnia ;-)

Cześć dziewczyny;-) Jak samopoczucie ? U mnie cieplutko aż parno i najchetniej wybrałabym się nad jakieś jeziorko gdzie jest wiaterek i słoneczko zarazem:) No ale w Krakowie ciężko o takie przyjemnośći przynajmniej ja nie wiem gdzie są:)

Ataata gdzie jesteś??;-) Ostatnio Ciebie nie widać nie słychać? Wszystko ok?:)

hej dziewczyny!!!
Witam nowa Grudnioweczke Aneczke K, masz takie samo imie i pierwsza litere nazwiska zarowno obecnego jak i przyszlego jak ja hehe;-)

Co do przesadow, wole o nich nie czytac jednak, po co za duzo myslec masz racje viki:happy:

Sluchajcie co za slonce, pojechalismy wczoraj na plaze o 14, wiec slonce nie powinno byc najniebezpieczniejsze..ylismy 2 godziny..poparzylo mnie..:zawstydzona/y::sick::-( mialam czapeczke na glowie, ale jak lezalam podnioslam glowe do gory i se policzki opallilam..tyle ze to nie jest opalenizna, a plamy normlanie poparzenia..szok!!!wszystko mnie swedzi i piecze:-(

Wiecie co mam maly problem..na poczatke wrzesnia mam juz zarezerwowana wycieczke do Turcji na tydz..podroz poslubna..i teraz niew iem czy moge leciec, to bedzie 6 miesiac ciazy..;/,...czytam na necie, ale raz kategorycznie nie, a raz nie jest to niebezpieczne..moze wiecie cos na ten temat????

dzisiaj troche chlodniej, ale nadal cieplo, mam nadzieje, ze moja skora wroci do normy..;]
3majcie sie cieplutko:-)

Zonkilku co do latania samolotem to slyszalam rozne opinie.Podobno najgorszy jest pierwszy trymestr i ostatni ale mysle,ze powinnas spytac sie lekarza o rade.On tez w razie potrzeby wystawi Ci zaswiadczenie ,ze mozesz leciec bo chyba niektore linie takiego wymagaja.
Co do przesadow to powiem wam ,ze jestem nastawiona do nich bardzo wesolo tzn. w ogole sie nimi nigdy nie przejmuje a co wiecej czasem robie cos dokladnie na odwrot.Np. cala ciaze nosilam korale na szyji a podobno kategorycznie nie wolno_Obcinalam wlosy, malowalam sie, nosilam stringi(bo nawet o takim przesadzie slyszalam):-D Witus urodzil sie zdrowy jak ryba:tak:

Czesc Dziewczyny :) Co do podrozy to musze sie Wam przyznac ze ja za 3 tygodnie bede w drodze do polski. Nie lecimy samolotem,jedziemy samochodem. Podroz trwa okolo 22 godzin. Jednak moja polozna stwierdzila ze nie jest to problem,chodzi tylko o to zebym robila czeste przystanki i zebym wygodnie usiadla i ruszala stopami.

Na wszystko jest rozwiazanie :tak: Mysle ze w Twoim przypadku zonkilek tez nie powinno byc problemu,ale na wszelki wypadek zapytaj lekarza :tak:

hej Dziewczyny!!!

Co do podróży to będzie to u mnie koniec drugiego i pocz trzeciego trymestru 6 miesiac..nie wiem co lekarz powie..troche sie boje ryzyka, z drugiej strony tak bardzo bym chciala tam poleciec.to bedzie jakies 4 godz lotu, nie tak dlugo.
Dzis kolejny dzien upalu, jedziemy do olsztyna na jakies zakupy szersze hehe..mam nadzieje, ze cos sie znajdzie fajnego.:tak:
Czuje sie super, mam tylko nagminne wzdecia..czy was tez to meczy???cokolwiek zjem, puchnie mi brzuch i boli:no:

3majcie sie cieplutko!!!! pozdr

Cześć wszystkim.
Dawno mnie nie było, a to temu, że nie mialam dostępu do neta:baffled:

Czuje sie do d*** rano jestem totalnie nie do życia... i albo mi przechodzi, albo nie:sick:
Mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłości, tylko już bez żyganka niestety...:-(

Jeszcze w łóżku siedze bo niemam siły sie zwlec, ale już mi lepiej więc ide sie kąpać a potem na jakiś spacero...

Miłego dnia

reklama
A mnie jak zwykle dopadl Len;-) odkurzylam mieszkanie i mam jeszcze full roboty ale jak widzicie zajmuje sie czym innym:-D
Wczoraj bylam u znajomych zobaczyc ich 3 tygodniowa coreczke.Jeny jakie to malenstwo.Takie male cudenko, az sie wierzyc nie chce ,ze moj Witek tez byl taki malenki .Jak ta mala zobaczylam to od razu sie rozmazylam o tym jak to bedzie super znowu takiego malego robaczka tulic:tak: Macierzynstwo to naprawde niesamowity CUD:happy: a teraz ide wam ponudzic na watku do marudzenia;-)

Do góry