reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Annn bedzie dobrze, będziemy tu wszystkie myślały o Was:tak: No i czekamy na wiadomości po jutrzejszym dniu.Spokoju i siły życzę!:tak::-)

reklama
no wlasnie...dobiega godzina 16 a u mnie delikatne skurcze z pobolewaniem podbrzusza....nic poza tym.

martwie mnie tylko dzidzius bo na serio dzis prawie nie fika i nie wiem czy nie pojade do szpitala. zaczekam jeszcze do 18 bo wtedy ma swoją godzinke, ale na serio zaczełam sie martwic....

dam wam znac pozniej co i jak

Annn nie martw się będzie dobrze zajmą się tobą tam na pewno dobrze i cie uspokoją
myśl pozytywnie nie ty pierwsza masz cc i nie ostatnia i że na pewno ci nic złego tam nie spotka.
Na pewno tez maluszek zdrowy będzie jak go zobaczysz to o całym bólu i strachu zapomnisz to ci gwarantuje
Trzymamy kciuki za ciebie i maluszka buziaczki trzymaj się tam dzielnie

no wlasnie...dobiega godzina 16 a u mnie delikatne skurcze z pobolewaniem podbrzusza....nic poza tym.

martwie mnie tylko dzidzius bo na serio dzis prawie nie fika i nie wiem czy nie pojade do szpitala. zaczekam jeszcze do 18 bo wtedy ma swoją godzinke, ale na serio zaczełam sie martwic....

dam wam znac pozniej co i jak

Może zacznij troszkę brzuszek uciskać i poruszać nim to obudzi maleństwo i połóż się na plecach wtedy będziesz czuła każdy ruch lepiej niż w pionie. Jak się nie ruszy w tym czasie co piszesz czyli o 18 to pojedz do szpitala
A jeśli chodzi o skurcze to patrz na zegarek i sprawdź czy sa regularne jeśli beda się utrzymywać ci te bole podbrzusza to pojedz w nocy lub wieczorem do szpitala niech to sprawdzi lekarz bo my możemy tylko spekulować co ci może teraz być a lekarz ci powie po badaniach co się dzieje.

Viki nie martw sie, napewno wszystko bedzie wporzadku :tak:
Moze Valdi wyczul godzine kiedy sie zacznie wszystko ;-) moze to poczatek a przeciez tego kazda z nas oczekuje :-)
Jakby co to koniecznie daj znac i nie martw sie na zapas, bedzie dobrze :tak:

viki my sie chyba obie tak kaska przejelysmy bo ja dzis tez bole w podbrzuszu i delikatne skurcze!! no ale moja dzidzia dzis fikala.
od rana bylam zla jak osa bo cala noc nie moglam spac, wszystko mnie bolalo i nie moglam sie ulozyc.
z jednej strony juz bym chciala a z drugiej sie boje :szok::szok::szok:

U mnie skurcze juz zdecydowanie nie sa delikatne :zawstydzona/y::zawstydzona/y: boli mnie bardzo, na dodatek coraz bardziej. chce mi sie plakac :-( ale nie umiem ustalic, czy sa regularne czy nie.
wczoraj tez mnie bolalo, choc slabiej. no ale nic w sumie sie nie wydarzylo.
pojde chyba w koncu spakuje te torbe do szpitala.

viki i jak? dzidzius zaczal fikac?
moje Bobo przestalo sie wiercic, ale w sumie dzis do 15 byl tak aktywny, ze pewnie teraz spi.
Ja sie boje za wczesnie jechac do szpitala, bo ostatnio po ktg polozna juz cos sugerowala, ze moglabym sie polozyc na oddzial. a ja tu mam niecale 2 km i wole jechac na ostatnia chwile. A nie sie snuc po oddziale kilkanascie godzin.

wiecie co rusza sie ale w porównianiu z wczesniejszymi dniami jest to bardzo znikome, ale czuje ze jednak fika.

nie wiem prawde mowiac co robic. zaczelismy liczyc skurcze, przez 2 godziny byly co 21 minut, pozniej kilka co 11 a teraz przeszły zupełnie boli mnie tylko dół brzucha. ale jak wstane i zaczynam chodzic ból praktycznie ustepuje do momentu az znow usiąde lub sie położe.

juz mam dosc dzisiejszego dnia...

reklama
Soida , Viki sprobujcie sobie wziac cieply prysznic albo kapiel.podobno jesli to poczatek porodu to akcja sie bardziej rozkreci a jesli to tylko zmyla to powinno sie uspokoic.mam nadzieje ,ze jednak juz sie u was zazelo i niebawem utulicie swoje malenstwa tak naprawde;-)

Do góry