reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Cześć :-)

Ania a no ciekawe jaka będzie reakcja na nowego członka rodziny. Jula na razie nastawienia że będzie dużo pomagała itd... a się okaże ;-):-D

Viki jak hemoglobina to nie wiem bo co tydzień nie będę się kuła.:rofl2::-DZrobię badania przed następną wizytą (10.12.) i się dowiem. Co do badań to zrobiłam wszystkie wymagane z krwi (kiła, różyczka, toxo, cytomegalia) wszystko w nich ok. Poza tym to nic ;-)
Czuję się dobrze, dziękuję. tylko lędźwiowy odcinek kręgosłupa mi siada... Dziś jest jakiś koszmar... Tak mi promieniuje na lewą nogę że z bólu aż mnie paraliżuje i z rąk mi leci jak coś trzymam... :shocked2:

Dla was zdrówka!!! Angina przerąbane choróbsko. Sama miałam raz w życiu i nie jadłam ze 4 dni nic prócz kiślu :eek:

Alex mierzę i chyba moje nadciśnienie jest efektem białego fartucha :-D:-D:-D Bo w domu mam cały czas 100/50-56 więc chyba dość niskie... :-D

A przedszkole od 13 to faktycznie dziwny temat. Wtedy dzieci są już po większości zajęć, po posiłkach i w zasadzie to już taki luźny czas. Poluj na miejscówkę ;-)

Jula chyba od stycznia/lutego przestanie chodzić do przedszkola. Szkoda bo przedszkole jest super, ale jak będę na zwolnieniu, to trochę nie ma sensu żebym ja siedziała w domu, a ona w przedszkolu zwłaszcza, że w sumie dla mnie to by było 6km spacerów dziennie w śniegu i zimnie i aspekt ekonomiczny też nie nastraja :rofl2:

reklama
Heeeejj Grudnioweczki, gotowe na swietowanie 4 urodzinek naszych Grudniakow?:) Ale ten czas leci, co? Juz jutro 1 :szok::)

Viki jak Ty zawsze pamietasz o wszystkich!:tak: u nas dziekuje wszystko odpukac dobrze. Troche z czasem krucho, bo nie dosc ze przed swietami wiecej roboty, to przy prawie 3 miesiecznym dziecku trudniej sie zorganizowac, zwlaszcza ze calymi dniami jestesmy sami w domu, bo R dopiero na kolacje wraca...
W kazdym razie tylko sie modlic zeby dalej zdrowo chociaz bylo, bo narazie conajwyzej jakies drobne przeziebienia nas dopadaja...
Przy okazji zdrowka dla Was, bo wlasnie te chorobska to najgorsze u dzieci....

Paula, to dbaj o siebie, bo cisnieniem nie ma zartow... Ja tez mialam za wysokie glownie u lekarza, a jednak zatrucie ciazowe mi wyszlo, wiec najlepiej kontrolowac to cisnienie regularnie:tak:
Alex, o kurka jak dziwnie z tym przedszkolem na 13... Ale wiesz co jak nie masz daleko, to moze jednak rozwaz i taka opcje, w koncu maly potrzebuje kontaktu z rowiesnikami a zreszta w przedszkolu moze sie sporo nauczyc, a Ty zawsze bedziesz miala te kilka godzin dla siebie:tak:....

Aaaa, moze bysmy tak sie zmobilizowaly zeby powklejac po jednej fotce z dnia Urodzin naszych maluchow?
Fajnie byloby zobaczyc jak wydoroslaly nasze pociechy:D

pryzy bardzo dobry pomysł z tymi zdjęciami i mam nadzieje ze nie okaże się problemowy:-):tak:
alex no z jednej strony nie fajnie z tym przedszkolem, ale z drugiej to nawet od 13 - 16 mogłby sobie pobyc z dziecmi i ty miałabys troche luzu;-)

a wogole to chyba znow zmienili czas pojscia 6 latkow do szkoly....chyba na 2014 rok wiec nasze dzieci nie musza isc..... ale nie zaglebilam sie w to dokladnie...wiec nie jestem pewna czy to juz na 100%
ktos z was śledzi ten temat?

Pryzy z tymi fotami świetny pomysł!!! Można by nawet tak wspomnieniowo co rok od urodzenia wrzucić ;) Było by super... :tak::tak:

Ciśnienie kontroluję codziennie ;-) Mam nadzieję że nic się z tego nie rozwinie... ;-)

Viki też mnie ciekawi co tam zmienili ale to jeszcze chyba nie uchwalone. Słyszałam że od 2014 sześciolatki będą musiały iść do pierwszej klasy. Nie będzie można sobie decydować jak teraz.

Hej
Pryzy- swietny pomysl....:tak: jak najbardziej.....:tak: A dzieciaki mamy juz spore... oj taaaak!:tak::tak::-)
viki, pryzy- tu przedszkole i tak tylko 2 godziny, wiec nie ma znaczenia, czy pojdzie na godzine 9 czy na 13, to i tak tylko 2 godziny i do domu..... Tylko po prostu ta godzina pozniejsza rozwala mi dzien, bo tak, to by poszedl rano i potem mamy caly dzien dla siebie....mozemy isc gdziekolwiek, robic co chcemy... mamy caly dzien....rozumiecie....
viki- nie wiem, nie sledze tamatu.... tu w Anglii i tak nasze szkraby ida teraz we wrzesniu do szkoly....:-(

hej

u nas znow szpital w domu...

dopiero co w zeszlym tygodniu pawel skonczyl angine.poszedl w piatek do przedszkola i w nocy wymioty , temperatura... caly weekend mial biegunke. w niedziele bylam z nim nawet u lekarza bo nie chcial nic pic, smecta wymiotował od razu, a jesli juz cos wypil to za 15 minut wszystko oddawał na kibelku.... masakra .
myslałam ze sie zatruł bo podobno jedli na podwieczorek jabluszko ze skórka, wiec pomyslalam ze ta skórka gdzies mu siadła na żoładek.... a dzis rano wstajemy a paweł na plecach kilka krostek, takich wodnistych.... patrze we wlosy a tak kilejne kilka
tak wiec mamy ospe wietrzna i na najblizsze dwa tygodnie jestesmy uziemieni w domu....

teraz juz jakos mi lepiej ale rano bylam załamana.
valdi na statku, moja mama na slasku a przeciez ktos musi damiana do szkoly zawiezc, odebrac.... nie mowiac juz o treningach...zakupach...itp

no ale jakos dam rade, stwierdzilam ze odpuszcze mu te treningi w tym tygodniu a w przyszły week moze moja mama juz przyjedzie.

do dupy z tym wszystkim:sorry::crazy:

oj Viki wspołczuje u nas tez ciagle cos sie przeplata ostatnio zapalenie oskrzeli i widze ze gdzies daleko ma katar i zaraz cos sie wykluje oby wytrzymala do nastepnego tygodnia bo w czwartek ma urodzinki w przedszkolu a jak bedzie chora to lipa

PAULA A POWiEDZ MI NA KIEDY TY MASZ TERMIN???/mi jakos zle suwaczek chodzi :/

Viki ło matko... współczuję! Myślałam że ospa tylko wiosną się wykluwa :sorry: Szczerze polecam Fenistil w doustnych kropelkach :tak::tak::tak: Jula dzięki temu nie drapała się we śnie. I cóż... ZDRÓWKA!!!! Damianek miał?

Elcia mój chodzi w sumie dobrze. Termin mam na ok 15 maja. Więc według pierwszego usg mam teraz 17t2d

Hej:)
Viki wspólczuję:( Twoje dzieci to jakos przez wszytskie choroby przechodzą ze zdwojoną siłą, mam takie wrażenie:-(
Elcia, Paula brzuszki urosły?? Czujecie ruchy? Wasze dziewczyny wiedzą?
Pryzy a jak tam Kaja w stosunku do brata? Zazdrosna?

Mój Marcel jeszcze niedawno truł mi że chce brata:szok: teraz przerzucił się na kotka:-D

reklama
paula, damian miał ospe jak był własnie w wieku pawła ale spokojnie przeszedł.
sylwia - no wlasnie jakos tak to wygląda i mam nadzieje ze jednak ospa bedzie lightowa:sorry:

Do góry