reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

ELLO,
bo nam główny zamiera...

Kacha, zdrowiej kobieto. I jaki fajny kropek na usg:tak::tak:.

Ja to bym sobie chętnie posiedziała w domu, ale dogadzać kulinarnie to mi się nikomu nie chce. Filip wzgardził wczoraj moją pomidorową, bo mu pietruszka zielona pływała, ech...

Pryzy, olałam internistę, bo i tak na wszystko jest już za późno. A to czy się zaraziłam okaże się w najbliższych dniach.

reklama
No wlasnie, dziendobereeeek!
Asia, faktycznie znow jakis kryzys obecnosciowy, ale w sumie ja to rozumiem, tez czasem jak nie mialam za bardzo o czym pisac, to nawet bb nie wlaczalam, bo mi sie to niewporzadku (kurka razem to sie pisze?) wydawalo czytac i nie odzywac sie - taki typ:-p
A te chlopy to czasem do jedzenia straszne, chociaz Kaya przez dluuugi czas wzgardzala zupami, a teraz to nawet troche kapusniaku jej wcisnelam... Nie to zeby jakis szal byl, ale juz mi zupy nie odmawia i tylko pod ta postacia warzywa wcina (a nie, sorki jeszcze kukurydze w kolbie lubi;))
A za to moj R to zloty chlopak, nie to zeby jakis zarloczny byl ale cokolwiek mu podam to wcina i chwali, nawet jesli niezbyt sie uda:tak: A na typowo polska kuchnie to zawsze ma smaka:tak:

hejka

jak tam laleczki :-), wreszcie cieplej, tylko pochmurno, ale to nic, juz blisko wiosny :-):-)

Asia tez pietruszki w zupie nie lubie :happy2:

Pryzy u nas z zup to tylko rosol i pomidorowa gotuje, dla mnie i Kuby bo R to zup nie jada bo sie nimi nie najada. W przedszkolu za to Kuba jada podobno wszystkie.

Paula obiecala fotki i sie zmyla :sorry2:, halo??? jeszcze feriami zyjesz, jak Julka??

jak dzis nasze kochane chorowitki????, zdroweczka zycze

a reszta gdzie???

milego dnia

hej

a mi ostatnio wszystko sie wali wiec malo gadam co by nie zarazac...

do tego wszystkiego komp mi padl...mam go dwa miesiace i wylaczyl sie wczoraj sam i nie dalo sie go wlaczyc. na szczescie na gwarancji, musialam zglosic i wczoraj kurier juz zabral lapka i teraz 10 dni maja na naprawe i odeslanie go do mnie. ciekawe...
najbardziej boje sie ze utrace wszystko co na dysku..
echh

bylam dzis z pawlem u dentysty bo cos mu sie psuje zabek...w zasadzie dwa miedzy gorna jedynką a dwójka. niby nie duzo ale widac ze to postepuje.
pani stomatolog powiedziala ze to nie jest prochnica od zlego mycia czy tak jakby naszej winy. stwierdzila ze pawel ma lekko zly zgryz i dolne zeby jakby dotykają za bardzo gornych stad skruszylo mu sie szkliwo. ale powiedziala zeby go nie meczyc tylko za tydzien nalozy mu jakis azot co spowolni dalszą prochnice..tyle ze ten azot niby jest ciemny i mam teraz mieszane uczucia....

damian caly tydzien byl w domu z zapaleniem oskrzeli...dawno nie byl taki chory. 5 dni temperatura wysoka, kaszel okropny no ale juz jest ok i w poniedzialek idzie juz do szkoly.

no to spadam na spacer... wszystkich chorym zyczymy zdrowka

a kacha tobie gratuluje obrotnej dzidzi hehehe... neidlugo juz poczujesz tego malego wierciocha:tak:

alex no i czekam na wiesci w spr zlotu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
paula!!!
magda na wasze tez!!

hej!

Viki to pewnie Pablo będzie miał lapisowanie - u takich małych dzieci nie leczą zębów. Filip miał już trzykrotne, następne za 3 miesiące. I niestety azotan srebra powoduje, że ząb w miejscu ubytku ciemnieje. U nas nie jest to aż tak widoczne. Ale się dzecydowaliśmy, bo wole tego ciemnego zęba niż zjedzone przez próchnice, bo u dzieciaków postępuje na mleczach w zatraszającym tempie. Nawet nie widzieliśmy tych ubytków, a okazało się, że jest ich mnóstwo.
No i fatalnie z tym lapkiem, ale mam nadzieję, że nbiedługo będzie śmigał bez problemów. No i poprawy nastroju.

Jutrzenka, no tak już wiosna bliżej niż dalej. A jak Kubuś?
Filip ma ospę, ale każdemu dziecku życzę takiej - 7 krost i nic więcej, hehehe...

A ja dziś byłam u kosmetyczki. O rany jak mnie japa boli po tym zabiegu. Makabra. Już więcej nie kupię sobie tego:-(

Czesc...:-)
Asia- biedactwo, to co Ty robilas u tej kosmetyczki? :szok:;-)
Kacha- piekna fasola.....:tak::-) A kiedy termin?
Viki- mnie na razie nie wpisuj na zlot, bilety jeszcze nie zamowione, bo opoznia sie prowizja mojego P.... Dopiero jak kaska wplynie, to bede mogla cos dzialac....a na dzien dziesiejszy, to nie moge na 100% powiedziec, czy bede :sorry2:

viki, Asia- a dzieci ladnie siedzialy u dentysty? Daly sobie zbadac zabki?

No i co jeszcze.... zdrowka dla chorujacych.... i milego weekendu wszystkim....:-)

Alex, zafundowałam sobie mikrodermabrazję korundową, oj ja głupia. oczywiście bez lasera i ultradźwięków, ale i tak mam czerwoną japę.
Filip u dentysty był przegrzeczny. Cały czas trzymał buźkę otwartą jak mu dentysta pędzlował.Także super.

Hello sobotnio!
Tak sobie zagladnelam na chwilke, poki R po kawusie z bita smietanka pojechal:)
Mloda usnela, to mam treszke czasu, ale ostatnio jakas taka mi sie marudna zlobila ostatnio....
Viki, biedny Damiano.... A z tymi mleczakami to masakra jakas, ja mlodej sama zebiska szoruje i nie ma zmiluj sie zeby rano i wieczorem nie miala umytych, a jakies takie naloty ciemne jej sie robia...
I tak sobie mysle ze moze cos nie tak z pasta? Uzywamy juz tej dla starszych dzieci, bo mloda nie polyka, ale mimo wszystko moze to za wczesnie?
Asia, a co Cie podkusilo na taki zabieg?;-) Szczerze mowiac, to ponoc ciezarne czasem gorzej znosa pewne zabiegi nie tylko kosmetyczne niz by normalnie zniosly....
Ja w ciazy z Kaya mialam problem z depilacja bo mnie bardziej bolalo niz wczesniej az w koncu przestalam uzywac depilatora i do dzisiaj do niego nie wrocilam , tylko mniej bolesne metody stosuje;-)
Jutrzenka, Alex z Wami to sie witam chociaz bo juz nic sensownego nie napisze, bo R wrocil i kawusia stygnie:-)
Milego weekendu!

ja na chwilkę-hej.
u nas ciut lepiej...młody znów zaczyna dawać się inhalować...
leki też z oporem ale bierze...
Mała strasznei kaszle...ucho chyba lepiej-bo można ją dotknąć i nie piszczy...
Viki-kurcze przechlapane z tym lapkiem-oby szybko naprawili...
śniłaś mi się dzisiaj...:-p ale tak śmiesznie bo zamawiałaś przez internet 20kg.makaronu na zlot :-D:-D:-D i pytałaś mnie czy to aby nie za mało....:shocked2::-D:szok::-pbiedny Damian..u nas z Kuby zębami też mamy problem...muszę iść z nim do ortodonty..bo też dolne dotykają górnych i tak minimalnie nachodzą.
Asia-brawo dla Filipa.
Jutrzenko-a u nas wcale nie jest cieplej...i gdzie do tej wiosny..kupa czasu...:-):-p:zawstydzona/y:

miłego weekendu dla Was-zdrowego przede wszystkim.

reklama
Hej!!! :-)

Dziękuję że o mnie pytacie :tak:

U nas? Jula cały tydzień chora,:sorry2: ja miałam duuużo pracy i mało czasu na inne sprawy ;-) ale za to D już jest w domu więc uczymy się znów razem być :-D
Zastanawiam sie czy nie zapytać w przedszkolu o zmniejszenie opłaty za tuty :dry:. Młoda była tylko 2 dni i jutro będzie trzeci. Mamy opcję tzw. zawieszenia przedszkola na miesiąc wtedy płaci się tylko 200zł za podtrzymanie miejsca. Nawet niech mi doliczą te 3 dni wyliczając jakąś średnią to i tak wyjdzie nie dużo... Zapytam czy da się tak zrobić już po fakcie.

Poza tym Jutro jadę na drugą rozmowę w sprawie pracy :tak: Tamta dziewczyna się nie odezwała :confused: w sumie to dobrze bo jakaś dziwna jest... :-D

Jutro jadę do piaseczna. To ok 18km ode mnie. Ale bardziej mi warunki odpowiadają bo praca po 6h - 9-15 i 15-21 zawsze pół dnia zostaje na inne sprawy. Moje klientki będę przyjmowała w domu cały czas bo tam w salonie drogo. Dwa razy większe ceny niż mam ja :szok: Tak więc o 10:30 trzymajcie znów kciuki ;-):-p może ktoś mnie kopnie na szczęście? :-D

Zdjęcie wkleję na pewno... tylko czasu mi brakuje.:zawstydzona/y:

Dla chorowitków dużo zdrówka!!!

Asia od wczoraj podajemy echinacee 3 razy po 10-13 kropelek. W smaku okropne ale na szczęście to mała ilość :-D A Ty ile kropelek podawałaś Filipkowi?

Do góry