reklama
szerokokątnym sfotograujesz więcej przestrzeni - o tym mówi sama nazawa "szeroki kąt" (im mniejsza liczba tym szerzej) przewaznie są rzędu 17, 18 - mój ma np. 18-55 mm ;-), stałoogniskowy stoi w miejscu a zoom masz w nogach (to ten co chcę kupić) :-) a teleobiektywy możesz sobie zoomowac stojąc w miejscu (mój drugi ma 55-200 mm) - są dobre do portretów ze względu na głębię ostrości, a raczej jej brak tzw. rozmyte tło. tym foce najczęściej ;-) ale troszkę ciemny
to tak w skrócie i łopatologicznie :-) jak masz pytania to pisz na gg
to tak w skrócie i łopatologicznie :-) jak masz pytania to pisz na gg
dotaZ
Fanka BB :)
Kata:-) u mnie jest napisane,ze jak kupie adapter VAD-HA to do niego moge dodawac-konwerter zblizen,obiektyw szerokatny,teleobiektyw 1,7x...i jeszcze jakies filtry ale to chyba do robienia filmow(np.przez szybe)....filmy tez robimy bo są w jakosci HD..;-) i co rozumiesz cos z tego?;-)
sylwia.m
Szczęśliwa Mamusia:))
Hej dziewczynki:-):-)
Katka ja też chętnie skorzystam z Twoich wskazówek Niedawno zakupiliśmy nex3 i poki co obiektyw mam tylko 18-55mm ale na urodzinki może zażyczę sobie teleobiektyw
Tak poza tym to u nas nuuuuudy i nie ma o czym pisać
Katka ja też chętnie skorzystam z Twoich wskazówek Niedawno zakupiliśmy nex3 i poki co obiektyw mam tylko 18-55mm ale na urodzinki może zażyczę sobie teleobiektyw
Tak poza tym to u nas nuuuuudy i nie ma o czym pisać
Paula21
Grudzień '07
hej!
Mała dziś znów rano zrobiła aferę, ale było mi raźniej bo byłam z D... Ale łezka poleciała...
Poza tym to żegnam sie na weekend!
Po obiadku ruszamy do Spychowa ;-)
Miłego weekendu!!!
Buziaki :-)
Mała dziś znów rano zrobiła aferę, ale było mi raźniej bo byłam z D... Ale łezka poleciała...
Poza tym to żegnam sie na weekend!
Po obiadku ruszamy do Spychowa ;-)
Miłego weekendu!!!
Buziaki :-)
alex3meyer
Matka gagatka
I ja sie witam...:-) U nas cieplusio ostatnio, wiec zaraz ruszamy na spacerek. Ale na spacer pielucha musi byc, bo zajeje mi Oliwier wozek, autobus i pol miasta....
Paula- no no do Spychowa... pozdrow Juranda....;-)
Magda- lo matko, ale przedszkole... Masz racje, zmieniaj....
Kata- Oliwier mi kiedys dywan wysmarowal sudocremem.... za szczesliwa nie bylam... nie schodzilo latwo....
No i dla wszystkich pominietych milego dnia i buziaki....:-)
Paula- no no do Spychowa... pozdrow Juranda....;-)
Magda- lo matko, ale przedszkole... Masz racje, zmieniaj....
Kata- Oliwier mi kiedys dywan wysmarowal sudocremem.... za szczesliwa nie bylam... nie schodzilo latwo....
No i dla wszystkich pominietych milego dnia i buziaki....:-)
kal.aga
mama Łukasza i Krzysia
hej
u nas się w końcu wypogodziło a i żona brata M. w końcu urodziła, dziewczynkę Oliwkę. 12 godzin ją trzymali pod kroplówką i ona mówi że cały dzień się męczyła hihi a co ja mam powiedzieć jak mój poród z Łukaszem trwał 23 godziny. Mam nadzieję że teraz będzie krótszy. Już mam koszmary brrr
u nas się w końcu wypogodziło a i żona brata M. w końcu urodziła, dziewczynkę Oliwkę. 12 godzin ją trzymali pod kroplówką i ona mówi że cały dzień się męczyła hihi a co ja mam powiedzieć jak mój poród z Łukaszem trwał 23 godziny. Mam nadzieję że teraz będzie krótszy. Już mam koszmary brrr
kata- a możesz mi podać źródło takich informacji bo ja w sumie (a przynajmniej mi sie wydawało) byłam na bieżąco i wiem że płatny jest wtedy gdy masz prawo do zasiłku rodzinnego dochód 504 zł na osobę i to jest 400 zł z tytułu rezygnacji z pracy i to płaci opieka społeczna, ale zakład pracy w czasie urlopu wychowawczego nie płaci nic, jedynie przy drugim dziecku urodzonym w czasie urlopu wych. przez 20+2 tyg. zasiłek macierzyński i tyle. Na stronie zusu nic nie ma na ten temataga urlop jest płatny od momentu jak go weźmiesz, przez okres 2 lat. są kryteria dochodowe ale nie pamiętam dokładnie ile, musiałabyś sprawdzić na stronie zus-u
kasiamaj
mama 2007/2010
hej babolki
ja już kociokwiku dostaję...latam jak głupia od komputera do małej...
skubana już ją ponad 3 godz.usypiam....-wrednota coś jej dziś się odwidziało spać.....(a ja samochodu szukam) bo trochę nam się śpieszy...i myślałam ze wykorzystam czas jak młoda śpi.....
zastanawaim się czy to możliwe żeby jej na ząbki już szło -skubana tak sobie ręce wpycha do buzi...tak nimi świdruje..ślini sie strasznie i marudzi do tego
choć najedzona z 2 cycków...(bo tak bym sobie pomyslała że może głodna?)
Kuba miał ząbek jak skończył 4 miesiące....no nie wiem....????? co jej dolega???
młody dziś już trochę szybciej w przedszkolu...zaprowadziłąm go po 8-ej.
wczoraj jak go odbierałam to już mieliśmy wychodzić -a ten do mnie...a gdzie pan sosola????-ło matko pomyslałam to co ...on teraz będzie z nami chodził i wracał???
wysłałam go do pani z zapytaniem czy pan fasola może iść z Kubą do domu...na szczeście sie zgodziła...zastanawiam sie tylko czy dziś nie zapomni o nim bo przez week będzie tragedia jak go nagle oświeci....a tu przedszkole zamknięte.
okazało sie ze będziemy mieli mały problem...bo Kuba idąc do toalety nie chce sobie siusiaka trzymać (bo on sika na stojąco ale siusiaka nie złapie) a usiąść im na kibelku nei chce....
wczoraj zawalił teksta do pani...(jak z tą kanapka -podobnie)-(bo ty chcesz mi zdjąć)
pani mówi do Kuby że jak sika to ma siusiaka trzymać
a on jej ....."BO TY CHCESZ MI POPIMAĆ"
jak mi to babka powiedziała to myślałam że padnę ze śmiechu na podłoge
ciekawe jak dzisiaj z tym siusiakiem....
zjada chętnie...tylko nie wszystko..(tego czego nie lubi) zostawia...
dziś myslałam że nie bedzie chciał iść bo włączyłam mu bajki rano i jak był czas sie zbierać to on że nie idzie bo on chce bajki oglądac...ale potem poszedł i w przedszkolu robił mi już papapapapa
wczoraj jak rozbierałam mała do kąpieli Kuba siedział na łóżku i sobie podśpiewywał...
hej że hej hej że ha.....(coś widać musieli ich uczyć...?) :-):-):-)
Dotka-pytałaś jak mała..no dzis rozbrykana a tak to super!!! je i rośnie i coraz większe kupki sadzi.
Madzia-rany!!!! ale Wam sie trafiło!!! trzymam kciuki żeby nowe przedszkole było dużo lepsze!!!
Jutrzenko-u was widzę też śmiesznie -Majka co innego i Kuba co innego...
Kata-ta Wasza Kinia to niezła aparatka!!!! zawsze sie z niej uśmieję ;-)
ooooo-moja pannica sie wyspała....pobiła rekord snu...całe 8min.
dziś chyba J wyslę po syna...niech też uczestniczy w tej ceremonii
dobra uciekam bo młoda woła-miłego dnia.
ja już kociokwiku dostaję...latam jak głupia od komputera do małej...
skubana już ją ponad 3 godz.usypiam....-wrednota coś jej dziś się odwidziało spać.....(a ja samochodu szukam) bo trochę nam się śpieszy...i myślałam ze wykorzystam czas jak młoda śpi.....
zastanawaim się czy to możliwe żeby jej na ząbki już szło -skubana tak sobie ręce wpycha do buzi...tak nimi świdruje..ślini sie strasznie i marudzi do tego
choć najedzona z 2 cycków...(bo tak bym sobie pomyslała że może głodna?)
Kuba miał ząbek jak skończył 4 miesiące....no nie wiem....????? co jej dolega???
młody dziś już trochę szybciej w przedszkolu...zaprowadziłąm go po 8-ej.
wczoraj jak go odbierałam to już mieliśmy wychodzić -a ten do mnie...a gdzie pan sosola????-ło matko pomyslałam to co ...on teraz będzie z nami chodził i wracał???
wysłałam go do pani z zapytaniem czy pan fasola może iść z Kubą do domu...na szczeście sie zgodziła...zastanawiam sie tylko czy dziś nie zapomni o nim bo przez week będzie tragedia jak go nagle oświeci....a tu przedszkole zamknięte.
okazało sie ze będziemy mieli mały problem...bo Kuba idąc do toalety nie chce sobie siusiaka trzymać (bo on sika na stojąco ale siusiaka nie złapie) a usiąść im na kibelku nei chce....
wczoraj zawalił teksta do pani...(jak z tą kanapka -podobnie)-(bo ty chcesz mi zdjąć)
pani mówi do Kuby że jak sika to ma siusiaka trzymać
a on jej ....."BO TY CHCESZ MI POPIMAĆ"
jak mi to babka powiedziała to myślałam że padnę ze śmiechu na podłoge
ciekawe jak dzisiaj z tym siusiakiem....
zjada chętnie...tylko nie wszystko..(tego czego nie lubi) zostawia...
dziś myslałam że nie bedzie chciał iść bo włączyłam mu bajki rano i jak był czas sie zbierać to on że nie idzie bo on chce bajki oglądac...ale potem poszedł i w przedszkolu robił mi już papapapapa
wczoraj jak rozbierałam mała do kąpieli Kuba siedział na łóżku i sobie podśpiewywał...
hej że hej hej że ha.....(coś widać musieli ich uczyć...?) :-):-):-)
Dotka-pytałaś jak mała..no dzis rozbrykana a tak to super!!! je i rośnie i coraz większe kupki sadzi.
Madzia-rany!!!! ale Wam sie trafiło!!! trzymam kciuki żeby nowe przedszkole było dużo lepsze!!!
Jutrzenko-u was widzę też śmiesznie -Majka co innego i Kuba co innego...
Kata-ta Wasza Kinia to niezła aparatka!!!! zawsze sie z niej uśmieję ;-)
ooooo-moja pannica sie wyspała....pobiła rekord snu...całe 8min.
dziś chyba J wyslę po syna...niech też uczestniczy w tej ceremonii
dobra uciekam bo młoda woła-miłego dnia.
Ostatnia edycja:
reklama
my po 2,5 godzinnym spacerze
wzięłyśmy hulajnogę i dziecko mnie zadziwiło - jeździła non stop i to bardzo szybko
jak chciałam jej pomóc nieść to nie! ona sama :-)
jeszcze jedzie i krzyczy: widzis jak sybko jezdzę!
ale jestem z niej dumna!
dota zrozumiałam filtry też masz różne jakby co to pytaj
sylwia zadowolona jesteś z nex-a? hehe głupie pytanie to super aparaciki są ale obiektywy niestety drogie i dla mnie mają jedną malutką wadę: nie mają wizjera ;-)
udał się produkt sony a teleobiektyw musowo jeśli chcesz mieć pięknie rozmyte tło. choć o ile się nie mylę to nawet w nex-ie jest taka opcja
paula głowa do góry! dzisiaj kumpeli powiedziałam, że ja bym chyba gorzej zniosła to przedszkole niż młoda ;-)
alex małymi kroczkami i już niedługo zapomnisz co to pielucha w dzień
ciekawe jak mi ten sudocrem zejdzie w praniu?
ale się zimno zrobiło, brrrrr!
oooo jeszcze aga i kasia się dopisała w międzyczasie
kasia ciesz się, że masz przebojowego synka
aga widocznie się zmieniło. za zus-em nigdy nie nadążałam
wzięłyśmy hulajnogę i dziecko mnie zadziwiło - jeździła non stop i to bardzo szybko
jak chciałam jej pomóc nieść to nie! ona sama :-)
jeszcze jedzie i krzyczy: widzis jak sybko jezdzę!
ale jestem z niej dumna!
dota zrozumiałam filtry też masz różne jakby co to pytaj
sylwia zadowolona jesteś z nex-a? hehe głupie pytanie to super aparaciki są ale obiektywy niestety drogie i dla mnie mają jedną malutką wadę: nie mają wizjera ;-)
udał się produkt sony a teleobiektyw musowo jeśli chcesz mieć pięknie rozmyte tło. choć o ile się nie mylę to nawet w nex-ie jest taka opcja
paula głowa do góry! dzisiaj kumpeli powiedziałam, że ja bym chyba gorzej zniosła to przedszkole niż młoda ;-)
alex małymi kroczkami i już niedługo zapomnisz co to pielucha w dzień
ciekawe jak mi ten sudocrem zejdzie w praniu?
ale się zimno zrobiło, brrrrr!
oooo jeszcze aga i kasia się dopisała w międzyczasie
kasia ciesz się, że masz przebojowego synka
aga widocznie się zmieniło. za zus-em nigdy nie nadążałam
Ostatnia edycja: