reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Hej...:-)
Widze, ze juz dzieciaczki zaczely chorowac...:-( Bidulki. Zdrowka Kubusiu i Pawelku...

U nas stara bida, nie ma co pisac. Ale juz bilety zamowilam do Polski. Lecimy 2 pazdziernika.... ach nie ma to jak u mamy....:-D:tak:

Kasia- he heh ale ma teksty Twoj Kubus....:-D:-D
Kacha- no wlasnie co tam u Was.... zyjecie?
Aga- a co sie urodzilo u brata M? Bo ja chyba nie doczytalam...:sorry2: I jak dali na imie?

reklama
jutrzenko, pablo generalnie ok tylko ta temperatura ciagle nam wzrasta.
byl u nas lekarz i paweł ma czerwone i lekko rozpulchnione gardło co by wskazywalo na zapalenie gardła, przepisal mu jakies leki i powiedzial ze przedszkole do mojej decyzji...ale on by go zostawił na 2 dni w domu zeby to sie nie rozwinęło..

kurde..

Widze ,ze dzieciaczki trochę już chorują w przedszkolu.Dużo zdrówka dla Pawełka i Kubusia.Ja tylko czekam aż Witek coś przyniesie z przedszkola.Witul generalnie nie choruje ale przynosi Antkowi.W zeszłym roku skończyło się na mega zapaleniu oskrzeli i wylądowaliśmy w szpitalu.Potem okazało się , że prawdopodobnie Tosiek jest alergikiem i teraz cały czas lecimy na sterydach wziewnych.Zobaczymy jak będzie tym razem.Wtedy chodził Wituś do prywatnego i zrezygnowaliśmy może tym razem się uda..
Viki moj Antek ponoć ma alergie ale też stwierdzoną na razie tylko na podstawie podwyższonego img i objawów.Nie jestem w temacie co tam u Twojego Pawełka się dzieje ale my musimy czekać do około 5go roku życia na testy alergiczne bo u takich maluchów nie wychodzą.Trzymam kciuki za trafną diagnozę u was.

Dobry wieczór.
Aneczko my się jeszcze nie znamy ale WITAJ!! Mój Alex od jakiegoś 4 mies życia był na sterydach wziewnych do 25 lipca tego roku. Zaczęliśmy mu podawać wyciąg z owoców i spokój. Żadnych ataków astmy ani wysypek. Spokój. Oby tak dalej.

Dziewczyny zdróweczka dla chorujących grudniaczków, oby nic poważnego się z tego nie wykreowało.

U nas generalnie wszystko po staremu oprócz tego że znów mnie przewiało i mam straszny katar a nie mogę ani powtórzyć kuracji antybiotykowej na zatoki ani jeździć na lampy. Muszę się jeszcze trochę pomęczyć.

To by było dziś na tyle...

witam

ja dziś musiałam pawła skłamać, że przedszkole jest zamknięte, bo jak dowiedział się rano, że nie idzie to była rozpacz i płacz...
młody czuje sie juz dobrze, nie ma od wczoraj temp, jest juz "swój" tzn juz mu w głowie wariactwa i 100 pomysłów na minute, tak ze jak nic sie nie zmieni do przedszkola pojdzie jutro.

baśka - zdrówka, ale ten czas leci, juz 20 tydzień :szok:

aneczka - witaj
no paweł mial testy z krwi, zobaczymy co wyjdzie, wyniki bedą jutro bądź w srode.
i mowiono mi ze bedą miarodajne , nie trzeba czekac do 5 lat, a nawet jesli są podstway do podejrzen alergii im wczesniej sie wykryje tym wieksze szanse na zupełne wyleczenie.z testów skórnych rok temu wyszło mu uczulenie na soję.

jutrzenko a jak u was? kuba w przedszkolu? a wy lecicie na tą krete?czy cos sie zmieniło....a mi umknęło:sorry2:

aga niedługo u was bedzie pępkowe:-) a cały czas lekarz mowi ze bedzie chlopak czy moze nie ma pewnosci do konca?ale powiem ci ze fajnie jest mieć dwóch chlopców:tak:;-)

magda, kupiłam ta jodyne na spirytusie...poki co jest oki;-) w piatek mamy dermatologa... a jak u was? wiktor juz w nowym przedszkolu??

hej,hej:-):-):-)

oj biedne przedszkolaki zdrówka dla nich!!!! i dla Ciebie Basia tez:tak::tak:

hej Viki!;-) Jutreznka jedzie jakos za 2 tygodnie,pewnie juz spakowana siedzi i w pracy mysli o niebieskich migadałach:-p;-)

no wlasnie nasza Aga juz niedlugo,a po niej to chwila jak Basia....o rany,kiedy to zlecialo;-)

Alex a Ty znowu do Polski?;-);-);-) ale Twoja mama ma dobrze:tak:
juz na swieta zostajesz?????;-)

Madzia i jak???

a Paula juz wróciła???;-)jak było?

u nas deszcz,słonce,deszcz....poczekamy do 10-tej ze spacerkiem;-)

lece na kawke;-) miłego laski!!!!!:-):-):-):-)
paaaaaaaa:-)

witam

buuuuuuuuuu chora jestem :-:)-:)-:)-(. Wczoraj mnie moment rozlozylo. W poludnie nic mi nie bylo, a wieczorem juz bylam nie do zycia. Do tego @ dostałam buuuu

Viki kuba dzis poszedl, troche jeszcze kaslal ale poszedl. Oczywiscie plakal i na sile go wyrwaly ode mnie :-:)-:)-(. Bosze ja sie boje ze on sie nie przyzwyczai :sorry2:
A na Krete lecimy 22 wrzesnia. Rany ale mam stresa, nigdy nie lecialam samolotem i nie bylam za granica :sorry2::sorry2:, do tego serce mi peka jak pomysle ze kuby tyle dni nie bede widziala :-:)-:)-(

Dotka jeszcze nie spakowana jestem :-p:-p

Baska zdrowka :tak:

i tyle, nie mam weny, gdyby nie to ze nie ma kierowniczki i musze byc w pracy to bym wziela urlop na zadanie bo zdycham :no:

milego dnia

hej poniedziałkowo

Dorotka-pocieszę Cię u nas też leje...:zawstydzona/y: tyle co zaprowadziłam młodego do przedszkola i sie rozpadało na dobre.

mała mi zasnęła to mogę sobie trochę porobić -i na komp.posiedzieć.
kurcze jak nam brak auta-chyba sie uzależniliśmy od samochodu.:happy::baffled:
młody dziś elegancko pognał do sali gdzie były dzieci..szedł po schodach i wołał..
"JUŻ IDĘ-PICIKAJCIE JA MNIE......"
JUtrzenko-u nas dziś Kuba zalał łóżko...też chyba dlatego że się opił jak mops...
nie wiem ile czasu leżał taki mokry...chyba aż mu się zimno zrobiło bo zaczął płakać -poleciałam do niego a ten bidulek zimny cały...oby się nie rozchorował.Zdrówka dla Waszego Kuby.
Viki-i dla Pablo też -oby gardło szybko przeszło.

my w piątek jedziemy do Ameryki z Kubą na testy skórne.
mamy zabrać tylko mocz ze sobą a krew i resztę pobiorą mu na miejscu.

i jeszcze jeden problem...Kuba ma zatwardzenie...aż bidulek płakał wczoraj....
przyniosłam kompot ze śliwek..zobaczymy może zadziała????:unsure::rolleyes2:

kurcze mam tyle prania...a nic w domu nie schnie-tylko się kisi.....

Paula-jak minał weekend???:confused::happy:
Baśka-kuruj sie kobito.pijesz *spam* (taki syrop dla mam w ciaży):happy:
Aga-a jak u Ciebie???
Kacha-żyjesz????:-):-p
Alex-no to pobędziesz z rodzinką trochę.;-)
Kata-moja sis tera kupiła sobie obiektyw do tej "Alfy"....ale nie powiem Ci jaki??? bo nie wiem ..wiem że ma chyba ponad 20cm.długości...taka armata.i super fotki trzaska.:tak:

miłego dzionka!!!

o jeszcze Jutrzenka-witaj z rana-zdrowiej zdrowiej!!!!aj i jeszcze ta wredna @-trzymaj sie!!!

Hej...:-)

Jutrzenka- nic sie nie boj, samolot nie taki straszny....:no: Moj Oliwier juz z 30 razy lecial....:-D:tak:A ja to nawet juz nie licze ile. Bedzie dobrze....:tak::tak:
A Kubus na pewno sie przyzwyczai do przedszkola...:tak: Poczatki sa trudne.

Dota- ja wiem, ze to sie tak wydaje, ze tyle jezdze do Polski, ale tak na prawde to wychodzi jedynie 4 razy w roku... serio...:tak::tak::tak:Raz na kazda pore roku. :tak:

Zdrowka dla chorowitkow...:-)

reklama
a jeszcze do Jutrzenki-ale to napiszę od nowa....(bo jak dobrze pamiętam Wy chyba stosowaliście)?

chciałam Cię zapytać o ten tran który podawałaś Kubie...z LYSI chyba tak???dobrze pamiętam??? powiedz mi czy on naprawdę jest owocowy???czy śmierdzi rybą???
chciałam kupić Kubie ale jak wyczuje w tym rybę to za chiny nie ruszy....:zawstydzona/y::-(-zresztą nie dziwię mu się bo kupiłam PREVENTIC (chyba-już nie pamiętam) to pies zjadł bo takie było to paskudne.....

Do góry