reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Ewedja do mnie też @ przyjechała w piątek, ale się cieszę, bo w końcu mi się cykle wyregulowały :)
Tłok tu dzisiaj jak na Marszałkowskiej w Wawie w godzinach szczytu ;)
Dziewczyny jak sobie czytam co musicie dziecku kupić na wyprawkę do przedszkola to w szoku jestem. My nie kupujemy nic i jeszcze transport jest gratis. Fakt, że 2,5 dziennie będę musiała płacić za wyżywienie, ale widzę, że w Polsce też trzeba płacić i naprawdę te 2,5 funia to niewiele jest. Szkoda tylko, że przedszkole będzie tylko trzy razy w tygodniu po 2 godziny ;) Dobre jednak i tyle ;) Wyrodna matka jestem, co? ;)
Kasiu jak tak patrzę ile Ty za gina płaciłaś to też z szoku wyjść nie mogę, ja przy Olisiu płaciłam za każdą wizytę ponad 200 złotych, a że miałam często te wizyty to majątek na to poszedł, a i tak nikt wady serca się nie dopatrzył :/ Dopiero jak tutaj przyjechałam w 30tc to miałam wizyty gratis, ale i tutaj nikt się nie dopatrzył, że z sercem jest coś nie tak. Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, ważne, że później Olisiem się fachowo zajęli :) I tyle co ja się nagadam na angielską służbę zdrowia, ale jak tak im się dobrze przyjrzeć to kilka razy Olisiowi życie uratowali i za to im do końca życia wdzięczna będę. Opieki poporodowej i samego porodu w Polsce też bym takich nie miała.
Aga, a ja ta czekam i czekam na to zdjęcie brzusia i tak się doczekać nie mogę :( Ja mojemu to bym się w życiu ufarbować nie dała :) A jak Ty się w ogóle czujesz?
Basia a Ty jak? Już zaraz połówka będzie :)
Majoszka, a Ty kiedy za trzecie się bierzesz? A może któraś chce teraz zaciążyć, bo tak z kimś raźniej by mi było ;) Jak mi się cykle wyregulowały to może teraz będzie łatwiej, przynajmniej będę wiedziała kiedy mam owu i oprócz standardowych przytulanek w owu mogę sobie zaszaleć ;)
Stosunkowo udanej nocki Wam życzę :)

reklama
hej
łikendowe pustki:sorry2:
my wczoraj bylismy na chmielakach, mały pojeździł na karuzelach, ciuchcią, poskakał na trampolinie. Ja się ułaziłam jak nie wiem co. M. wypił cztery piwa i się upił:szok::szok::szok::dry: (co jest raczej dziwne bo normalnie to większa dawkę może przyjąć)

jutrzenka- duża ta wyprawka do wyszykowania:szok: a cop to są za farby As? Nie mogą być inne? przecież są też tańsze i nietoksyczne przeznaczone specjalnie dla dzieci:sorry2:
kasiamaj- sporo płaciłaś za tego lekarza, zwłaszcza że chyba dużo miałaś tych wizyt. A ja tak policzyłam że jak M. skończy się umowa i będzie miał zasiłek dla bezrobotnych to dochód na 4 osoby przekroczy nam około złotówki albo 2 zł i też nie dostaniemy zasiłku rodzinnego:sorry2:
kacha- doczekasz się tego zdjęcia, zaraz podłączę aparat i pościągam zdjęcia:tak::tak:
a w ogóle to czuję się ok, choć w piątek wieczorem miałam taki ból brzucha i pleców, tak jak bym miała skurcze, ale może to te przepowiadające, bo jak się położyłam spać to przeszło:tak::tak:

edit: no już miałam zdjęcia ściągać a tu klops, bateria mi padła :(

Ostatnia edycja:
Paula a co Ty taka cisza ostatnio?

Jutrzenka jakoś zanikła mi wena do pisania na forum...:-:)zawstydzona/y: Nie wiem czemu? Chyba brakuje adrenalinki zlotowej...
Poza tym mam trochę klientek ostatnio i jakoś tak w kółko jest co robić... :baffled:

Paula, mam do Ciebie pytanie. Otóż chcę robić odrosty i powiedz mi czy lepiej użyć oxydantu 9% czy
12 %?

Już nieaktualne? :sorry2:;-) Ale dobry wybór- 12%:tak:

Z tymi pieluchami, to ja wiem, ze kazde dziecko jest inne i jedne lapia szybciej, inne pozniej, ale czasami winie sie ze wczesniej sie za to nie zabralam i teraz mam problem....:baffled: No nie wiem... czasem mam wrazenie ze to ja jestem jakas nieudolna....:sorry:

Alex może masz mało samozaparcia? Uważam, że Oliś wiekiem jest już gotowy do odpieluszenia, mimo że masz wrażenie że jemu to wisi ;-)
Może masz możliwość kupić tą książkę Giny Ford co polcałam o odstawieniu pieluch? Mi według jej rad udało się w 2 dni, a młoda miała wtedy 2 lata i miesiąc z hakiem.:tak:
Weź się w garść i zobaczysz że się uda :tak:

A powiedzcie mi tak odnosnie przedszkoli duze macie wyprawki do kupienia?????? bo nie wiem czy ta co mam do duza czy mala.

Ja muszę zanieść:
podusię i kocyk
Szczoteczkę i pastę do zębów
Piżamkę
podpisany ręcznik
kapcie i worek na buciki
i troszkę ciuszków na zmianę w razie "W" :-D

Poza tym nic nie kupuję bo u nas przedszkole się tym zajmuje w ramach wpisowego ;-)

No i wczoraj i dziś byłyśmy na dniach adaptacyjnych.
Na razie suuuper!!! Julcia nie chciała wyjść z przedszkola ;-)

Zobaczymy co będzie 1 września? :sorry2:

ojjj idę spać bo wróciliśmy dziś o 3:30 z wesela a już o 8 wyszłam z Julcią na dwór bo tak prosiła... a potem już nie spałam... :baffled: oczy mi się same zamykają...:szok:

Buziaczki Kochane!!!

Jutro postaram się skrobnąć do każdej pare słów...

Ostatnia edycja:
witka laseczki :-)
i od razu mówię Wam miłego dnia ;-)

u nas wczoraj takie błyskawice były że :szok::szok::szok:-nie wiedziałam gdzie się schować.(u nas wszędzie okna)..bo ja boję sie burzy...a te błyski..rany...
dobrze ze waliło gdzieś dalej....
Dotka-a jak u Was-bo na pomorzu to podobno strasznie było...jaki grad-ło jeny!!!
Nawałnice nad Polską, spadł niszczący grad. To nie koniec gwałtownych burz - Wiadomości - WP.PL
Kata-a u Was???

my mamy pełno gałęzi na podwórku...pospadało tyle że na rozpałkę będzie :happy::baffled:-ja to zawsze się boję o te drzewa wielkie koło nas...jakby tak pierdyknęło w jakieś to spadnie nam na dom...a co za tym idzie na głowę bo łóżka mamy akurat pod tą ścianę ,a Kuba to ma pokój pod samym dachem.....:baffled::baffled::baffled:

JUtrzenko-nie koniecznie taki ciężki kawałek chleba...bo np.może Kuba będzie właścicielem salonu samochodowego :tak::-);-)
Aga-Kuba to różnie...raz jest tak raz siak...:tak:
z tymi zasiłkami to masz racje....koszmar jak taka mała kwota przekracza limit....a jak sie czujesz???
Kacha-nie 3 nie planuję...(bo tak prawdę mówiąc nie powinnam ze względu na swoje zdrowie...za bardzo obciążam wątrobę)-jeszcze mam wyniki straszne... zawsze chcialiśmy mieć 2 -choć nie powiem że jakby sie przytrafiło to też będzie kochane!!!!:tak:;-)-ale zakończyliśmy produkcję małych majoszków.:-D:tak:ale za Was trzymam kciuki!!!!!:rofl2::-D:tak:;-):-p
Asiu-a boli boli....zwłaszcza jak się liczy kase.
Ewedja-jak dziś sie czujesz???
Baśka-a TY-jak samopoczucie??? jak brzusio???
Paula-to chyba zabawa była udana...wyspałaś się???

brzuchatki-proszę wrzucić fotki brzuszków.
-już dawno nie widzieliśmy.:tak:;-)

i to na razei na tyle-bo idę ogarnąć siebie a potem chałupę..
pomału już się szykujemy na chrzciny.....

hejo po weekendzie

u nas w biegu.

W sobote rano latalam za prezentem imieninowym dla R brata, po 14 pojechalismy do mojej rodzinki na zlot. Wrocilismy przed 20. Potem wpadl jeszcze R brat z zona i poszli przez 22.
Niedziela tez imprezowa bo bylismy na imieninach u R brata.
I tak weekend zlecial :tak:. Pogoda byla piekna, podobno to juz ostatnie dni lata niestety :-:)-:)-(.

Paula a ile płaciliście wpisowego???. U nas byla 100zl.
A co do zlotu to mi tez szkoda ze sie nie udal. Tyle bylo wybierania termninu i miejsca i nic. Jakby wzial Warszawe jeszcze maju czy czerwcu to napewno kilka osob by bylo a tak to ....

Aga te babki mowily ze specjalnie okreslily jakie to maja byc farby i plastelina bo maja je sprawdzone. I podobno sa bardzo dobre.

Asia mam nadzieje ze tak bedzie, bo jak narazie to mnie serce scicka na sama mysl jak on sobie poradzi:baffled:. On jej strasznie wrazliwy i taki troche gapowaty. Ktos mu wyrwie zabawke a on nie tylko sie poplacze :-:)-(

Kacha u nas w tej cenie dziecko moze byc o 6:45 do 18:00 takze i koszty musza byc wieksze. Ale fakt ze w Polsce wszystko jest drogie

o Kasia mnie smigneła. Hejo. A co planujecie na chrzciny?? Sami robicie?

i tyle milego dnia

Ostatnia edycja:
Witka!

Jak się czujecie?
Ja średnio, bo jutro niestety do pracy i jeszcze mam problem, bo nie wiem, co zrobię z Filipem:baffled: Sew musi być jutro na 14 w firmie, a ja nie wiem czy się do tej pory wyrobię i klops. Gdyby przedszkole działało w mojej szkole to bym go wzięła, ale oni chyba pracowali w lipcu:-( No nic, muszę jakoś pokombinować.
Wczoraj byliśmy w Powsinie. Ale tam superowo jest. Filip nie chciał z basenu wychodzić, a już był wymoczony i pomarszczony jak rodzynek.

Kasiamaj, też mam takiego stracha jak Ty. U nas w okolicy jest mnóstwo drzew ( w ogóle zadrzewiona dzielnica) i jak są takie wichury to mam pietra. Zresztą w ubiegła niedzielę połamało ok. 100 drzew.
Paula, no to dobrze, że trafiłam z tym oxydantem. Musiałam szybko decydować, bo aukcja się kończyła, a mieli stosunkowo najtaniej. :tak: A tak apropos, jak było na weselu?
Jutrzenka, wy to macie zawsze weekendy takie rodzinne, no nie? Fajnie... No i nie martw się na zapas z tym przedszkolem. Będzie dobrze. Najlepiej przyjąć wersję optymistyczną , a nie truć się niepotrzebnym "gdybaniem":tak:.
Aga, a nie da się jakoś zakręcić, żebyście jednak zmieścili się dochodem w ten rodzinny?

A co do zlotu? Przecież jest szansa, że możemy się jeszcze spotkać:tak:, np. we wrześniu czy październiku :tak:

reklama
Kasiamaj czy się wyspałam? hehehe taaaa.... :-D spałam aż 4h :rofl2:
Byłam wczoraj taka nieprzytomna że głowa mała :baffled: żołądek mnie trochę bolał z przeżarcia i chyba od bimbru... wypiłam 1 kieliszek ale on z 80% miał myślałam że mi się w gębie zapali... :szok::-D ło matko!!!

Asia na weselu REWELACJA!!! Pyszne żarcie, co prawda towarzystwo nie znane ale super było :-) Panna młoda miała przepiękną suknię jak lalka barbi wyglądała. Młoda to moja kumpela z klasy z podstawówki a młody to D kumpel z klasy ;-):tak:

To podrzuć Filipa do mnie ;-):tak:

Jutrzenka u nas było 200zł wpisowego :tak:
Co do przedszkola to też mam małego nerwa jak to będzie. Niby wszystko mówi, sama się obsługuje w WC, ale mają w grupie Bombę Atomową o imieniu-Wiktoria! Boshe żebyście ją widziały... :szok::szok::szok: Cały czas kogoś szarpie, kopie, gryzie, bije... :szok: Nie weźmie sobie zabawki która leży luzem tylko wszystko wyrywa innym dzieciom... koszmar!
Jest sporo spokojnych dzieci, kilka przylepionych do rodziców. Różnorodność, ale Wika jest wyjątkowa!:-D:szok:

Wczoraj panie powiedziały że Julka chyba będzie ich pupilką :-D Bo sprzątała po sobie, robiła im kawki na niby itd...:-D

Elcia co słychać???:-)

Aga dacie radę z tym smoczkiem ;-) Powiesz Łukaszkowi że monie są dla małych dzidziusiów, opowiesz jakąś bujdę i może łyknie ;-)

Kasiamaj niezła podwyżka ale na zdrowiu się nie szczędzi ;-)

A tu my z Julcią ;-) Miłego dniaaaa!!!!!

Do góry