reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Czesc Dziewczyny ;-)
Na poczatku przepraszam Ataata ale nie wkleje dzis swojej fotki... posprzeczalam sie wczoraj z moim lubym i jakos nie byly mi w glowie fotki.
Wiecie za kazdym razem gdy sie zdenerwuje albo posprzeczam sie z kims :-( (najczescie z mezem o glupoty) to zawsze dochodzi do mnie ze nie moge sie denerwowac bo to zagraza Dziecku. Przechodzi mi bardzo szybko :tak:

Etosha nie to nie jest prywatna polozna. Skierowano mnie do niej z przychodni. Nie wiem czemu w niedziele tez przyjmuje ale dla mnie to lepiej nie bede musiala urywac sie z pracy.
£2 za fotke :szok: w porownaniu z £10 to rzeczywiscie roznica. Ale coz czego sie nie robi w ciazy...
Powiedz mi jeszcze czy naprawde ta polozna zrobila Ci tylko badania krwi? Zadnych innych? Glukoza, mocz?

No a jak sie czujecie Dziewczyny?
Sabrina26 fajnie ze u Was juz wszystko ok :tak:

reklama
Czesc Dziewczyny!!!
Ja juz wstalam poltorej godziny temu;-) .Juz zdazylam zaliczyc WC.
Belka jest juz dobrze i mam nadzieje,ze tak zostanie do konca i ze bede tu teraz czesciej siedziala.
Ataata dziekuje Ci za wpisanie mnie na liste:-) .
Dzis chce sprubowac troche posprzatac,zeby moj maz nie musial juz tego robic,bo tak to ciagle On wszystko robil a ja tylko lezalam(jestem dumna z Niego ,ze tak mi pomaga):-) .
Pozdrawiam Was i do pozniej:-)

Czas do domku :tak: Buzia juz mi sie nie zamyka od ziewania...
A jeszcze jakis obiadek zrobic trzeba. Dzis paluszki rybne na obiadek :-p mniam, mniam. Dzis glod mnie dopadl... i jakos zyganko nie przyszlo,nawet nie mdlilo, tylko ciiiiicho ;-)

No w niedziele spotkanie z polozna. Mam nadzieje ze bedzie wporzadku :tak: Opowiem wszystko w poniedzialek.

Milego weekendu Dziewczyny :-)
Trzymajcie sie. I jedzcie duzo! Odpoczywajcie!
Pa

Hej,

Nie ma się czym chwalić, ale wczoraj wieczorem zaliczyłam swoje pierwsze "ciążowe" żyganko :sick: No i znów boli mnie żołądek, nie mogłam dziś zjeść obiadu, no i trzęsie mnie z zimna... Z tego wszystkiego popadłam w zdołowany nastrój :sick: Nawet nie mam siły żeby sie spakować, a jutro po południu wyruszam w podróż do Polski... Powiedzcie, że będzie lepiej :happy:

belka Położna zmierzyła mi ciśnienie i pobrała litry krwi (ręka bolała mnie przez tydzień) i to wsio. Krew tylko na ogólne badanie, więc jest wynik hemoglobiny (=żelaza) ale nie cukier, no i moczu tez nie chciała... Była przy tym naprawde bardzo miła, ale to wszystko. Może Twoja będzie "profesjonalniejsza" :tak:

Miłych dni, zdrówka i apetytu, i do "napisania" po moim powrocie we wtorek

czesc i gratuluje Ja jestem grudniówka2005 i............będę styczniówką 2008:-) dziś zrobiłam test:tak:
napiszcie mi jakie miałyście zalecone badania po pierwszej wizycie u lekarza Nie mieszkam teraz w Polsce a chcę zrobić badania przed pierwszą wizytą bo pójdę dopiero w 8tc

czesc dziewczynki:-)
ja dziś jakiegoś powera dostałam i wysprzątałam całe mieszkanko, tyle że teraz padam ...
ale powiem wam że od wczoraj nawet moge coś tam jeść i nie mam już takich wielkich problemów zoładkowych - byle tak dalej...

aOLA ja robiłam morfologie , ob, poziom glukozy we krwi, hbs ,wr , grupe krwi i ogólne badanie moczu.

gratuluje fasolki i trzymajcie się cieplusio:);-)

hej Dziewczyny;]

wiecie co coraz lepiej się czuje - nastrój lepszy itp, ale pojawiło się coś nowego...biegunka:eek: normalnie gania mnie caly dzien do łazienki szok:sick:to chyba zamiast zyganka, którego nie miałam i nie mam;]
Co do badań...odbierając wyniki zapytałam się czy mogę zrobić badanie na grupę krwi bez skierowania..jak się domyślacie robi się to za opłatą bez skierowania..ale lekarka była zdziwiona, że mój lekarz mnie o to nie zapytał i nie skierował na to badanie...:confused:zaczynam mieć wątpliwości co do profesjonalizmu tego "dobrego" lekarza. :eek: nic mu nie wspomnę, zobaczę kiedy się obudzi...
I nawet nie wspomniał, że można robić zdjęcia usg!!!..sama muszę sie zapytać..mam wizytę w czwartek więc zobaczymy..;]
ja nie wiem, że od tych lekarzy wszystko trzeba wyciągać...wrrrrr...:dry:;]

pozdr 3majcie się:)

żonkilek a ja sie wczoraj nachwaliła na mojego gina, ale przemyślałam to na spokojnie i cofam mój zachwyt. Chyba byłam poprostu podekscytowana widokiem serduszka i dlatego. Dziś mama powiedziała mi ze mam koniecznie zmienić lekarza!! i ma racje...
Wyobraź sobie, że weszłam do niego wczoraj (na drógą już wizyte) a on "w czym mogę pomóc"!!!! Nie poznał mnie, no ale ok, ma w cholere pacjentek a ja nowa, no ale do cholery powinien mi założyć jakąś kartoteke, w której by zapisywał o mnie wszystko, na jakie badania wysłał, co przepisał itp, żeby potem zerknąć w karte i wiedzieć kto ja jestem i co i jak!! A tu nic!! Założył tylko jakąś gównianą karte ciąży, co tam jest do wpisania tylko waga, tydzień ciąży, wysokość dna macicy i tętno płodu!! No nie wspomne o tym, że o żadnym zdjęciu też nic nie mówił!! No i najlepsze.,.. nie przeprowadził zemną żadnego wywiadu!! Nie spytał o przebyte choroby, o choroby dziedziczne w rodzinie, poronienia i powikłania ciąż w rodzinie itp!! A powinien bo to podstawa!!
Moja mam była w szoku..:baffled: Ja teraz też!! Ito lekarz prywatny!!
Wyczekałam sie w kolejce 2,5 godz a siedziała w środku 10 minut zaledwie:wściekła/y:Co za gość!!
Takrze jutro ide szukac innego i mam w nosie ide państwowo!!

Czesc Kobietki :) jak poczucie w poniedzialek z rana? jakies nowiny?
Ataata widze ze nie za dobrze trafilas z tym lekarzem,ale zdarza sie.
Ja wczoraj bylam na spotkaniu z polozna,byla bardziej profesjonalna niz ten lekarz. Wypytala i mnie i meza o choroby w rodzinie,o Nasze zdrowie. Etosha mialas racje pobrala mi chyba hektolitry krwi,czulam sie troche oslabiona. No i mam za niskie cisnienie. A po za tym powiedziala ze jestesmy wzorowymi rodzicami zadnego palenia,chorob. Wszystko ok.

Mam nadzieje ze tak bedzie do konca :tak:

reklama
Czesc Dziewczyny!!!
Ja niestety wczoraj znow bylam w szpitalu bo w sluzach pojawila sie krew:-(ale zbadala mnie doktorka i powiedziala,ze wszystko jest dobrze(tyle szczescia)i ze dobrze zrobilam,ze przyjechalam to sprawdzic.Ja juz tez zmienilam lekarza bo ta co zalelam chodzic od poczatku ciazy jest jakas nienormalna(bo opowiadala mi takie pierdoly,ze wszyscy sie z tego smieja).Teraz czekam na polozna bo jestem z nia na dzis umowiona.
Mam nadzieje,ze w moim przypadku wszystko dobrze sie skonczy:-(.
Pozdrawiam i zycze milego dnia kobitki:-)

Do góry