reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Ja naszczescie mialam wszystkie potrzebne szczepionki a co do reszty badan to przekonam sie w niedziele na spotkaniu z polozna. Spotkanie ma zajac okolo godziny wiec pewnie porobi mi jakies badania... Juz nie moge sie doczekac :tak:

hej:) a w ktorym tyg mialas szczepienia???

reklama
żonkilek tzn mnie sie wydaje, że na różyczke to nie powinno być przeciwskazań do szczepienia w czasie ciąży, ale nie wiem napewno:baffled:
Np. ja sie leczyłam na alergie, miałam, tzn mam nadal alergie na roztocza i przyjmowałam szczepionke podskórną i w tym przypadu przy zajściu w ciąże szczepienia trzeba przerwać natychmiastowo!!! Ja przerwałam sama, dużo wcześniej bo była strasznie droga i za przeproszeniem g**** mi pomagała;-)

Zonkilek ja szczepienia mialam jeszcze w szkole. Juz wtedy byly obowiazkowe,do szkol weszlo ze dziewczyny musza ja przyjac w razie ciazy. Mam nadzieje ze to jeszcze trzyma i nie bede musiala nic wiecej przyjmowac.

Moje samopoczucie w miare...Caly czas bym sie tylko przegladala w lustrz i wygladala brzuszka. Juz sama nie wiem czy mam zwidy czy naprawde mi sie powieksza. Moj maz mowi ze naprawde jakos odstaje... :-)
Gorzej z mdlosciami...Wczoraj bylam glodna ,wiec zajechalam do sklepu i kupilam sobie jakos salatke z makaronem i papryka. Na poczatku bylo ok ale pozniej jakos zaczelo mi sie odbijac i juz wiedzialam co mnie czeka:baffled: . Pod wieczor wyladowalam w lazience i powiedzialam mezowi ze jak jeszcze raz przyjdzie mi do glowy kupic jakos salatke to niech mnie porzadnie walnie :tak:
Powiedzial ze z przyjemnoscia :-p

hehe a ja jem wszystko i nie wymiotuje;] salatki najbardziej mi wchodza hehe:tak:
ja sie boje ze duzo przytyje...pol roku temu rzucilam palenie po 9 latach nalogu...no i choc nie chce mi sie palic, to przytylam...bylam chudziutka jak patyk a teraz nabralam troche cialka..boje sie, ze za jakis czas bede sie toczyc..:baffled: :zawstydzona/y: :-D

zonkilek ja sie tylko pocieszam ze niektore tyja wiecej. Mam dwie kuzynki 'mlode mamy' 16 i prawie 18 lat jedna i druga przytyla po 20 kilo:szok: . Mlode dziewczyny i teraz im zostanie.
Ja sie troche boje ale wiem ze to dla dobra Dzidzi i mojego musze jesc ile zechce. I juz sie nie moge doczekac kiedy pojade na urlop do polski juz moja Babcia sie Nami zajmie :-)

Dziewczyny, a ja gdzieś wyczytałam, że podobno nie powinno sie wcale jeść za dwóch" tylko zdrowo i sycąco, ale nie za dwóch:baffled:

Ja jeszcze jem normlnie, tzn nawet mniej, bo wiecie mdłości:laugh2:

A ile ważycie?? I ile już przytyłyście??
Ja ważyłam przed ciążą ok 48 kg tylko, a teraz to niewiem bo niemam wagi, ale z 1.5kg to już napewno przytyłam, sam brzuszek pewnie już tyle waży haha

Aha mierzyłam go sobie wczoraj i wiecie co:
przed ciążą w pasie miałam ok 66cm a teraz 71cm, a brzuszek w najszerszym miejscu ponad 82cm:szok: :laugh2:

A no i jeśli macie wątpliwości, czy juz coś tam widać to ja mam pomysł...
Proponuje wkleic fotke a my ocenimy:-p i rozwiejemy wątpliwości:-D ;-)

Ataata ja jakos nie wpadlam na pomysl zeby zmierzyc sie w pasie na poczatku,ale czuje roznice. i w kilogramach to tez czuje. Ta woda ktora sie zatrzymuje duzo robi jak to bylo kiedys przed okresem :-)

To prawda nie mozna jesc za dwoch ale slyszalam tez ze kobieta latwiej chudnie kiedy karmi dziecko piersia...sprawdzimy :)
A co do tej fotki to rzeczywiscie chyba jutro wkleje. Moze rzeczywiscie cos widac :tak:

Ja zaraz zmykam do domciu,nareszcie :) Dzis i piatek to najdluzsze dni w pracy.

Milego wieczora Dziewczyny :tak: Slodkich snow

reklama
no to chyba was zaskocze moja waga..hehhe..na wstepie dodam, ze mam 179 cm wzrostu, przed 6 mies wazylam 64 kg i wtedy byłam chudziutka, powiedzialabym za chuda, kazdy tak mowi, bo wygladalam troche jak anorektyczka;-) po 6 mies waze 75 kg i jestem przerazona hehe..nie jestem jakas gruba bo jestem wysoka, ale widac roznice;] wiec chyba rozumiecie moje obawy co do wagi..odchudzac sie juz nie mam szans;]..pocieszyla mnie kolezanka..urodzila jakies 3 tyg temu..tez bardzo przytyla, ale mowila mi ostatnio przez tel, ze od porodu schudla 12 kg, a to za sprawa zmiany zywnosci na same chude i gotowane;]
co do jedzenia to prawda, ze nie trzeba jesc za dowch tyle, ze zdrowo. a gdy kolezance na pytanie co robie odpowiedzialam " jestem na lodach", zasmiala sie i powiedziala jedz jedz poki mozesz hehe:eek: :laugh2:
pozdr

Do góry