reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

hej babeczki cukiereczki :-D;-)
my się gościmy -a co......:-p
Kuba szaleje,szczęśliwy z dzieciakami biegał.teraz jesteśmy u moich i ciocię nakręca.:-D

dziewczyny-pomocy
potrzebuję cud kosmetyku na bardzo suche dłonie!!!
kurna aż mi pękają :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
może któraś z Was miała jakiś fajny krem????

Asiu-to super wiadomość!!! gratulacje!!! ciekawe jak Fifi się zaklimatyzuje??? oby było ok!!!

dzięki dziewczyny-już mi lepiej.
zjadłam oscin.....i pomogło.:tak:

no to spadam na ciacho....mmmmmiiiammmmmmm!!!

wpadnę później.

reklama
Hej!

Zaliczyłam dziś lekarza, korki. Jestem padnięta, a muszę jeszcze w mieszkaniu posprzątać.

Kata, nie powiem Ci, gdzie się kupuje drzewka typu brzoza:-( My nie kupowaliśmy aż takiego, tylko drzewko bardziej ogrodowe - tuję. Sadziliśmy na terenie żłobka - jest podpisane, tzn. ma kartkę z imieniem i nazwiskiem Filipa i datę. Wszystko zalaminowane i może przetrwa. Taką akcję wymyślił żłobek - fajnie, bo nawet jakbym chciała posadzić to nie mam gdzie.
Aga, teraz też się nie tłuczemy autobusami do żłobka, bo mamy 10 minut spacerem.:tak:
Kasiamaj, ja też mam taki problem z dłońmi i stosowałam różności, a mianowicie:
1. krem kamile intensive (taki ciemniejszy zielony).
2. lipobase - krem apteczny
3. normalną maść z wit. a
4. linomag maść
Te wszystkie 4 polecam. Ponadto peeling do dłoni i oliwka. Używam tych specyfików oczywiście nie na raz, ale zamiennie. :tak:

I jutro też mam korki, ale tak mi się nie chce. Ta dziewczyna nic nie umie, a rodzice obudzili się 5 minut przed egzaminem i myślą, że ja cuda czynię. Ech...

Hej!!!

Kasiamaj u mnie też problem z suchymi dłońmi... przez chemię w której pracuję... Non stop muszę mieć krem przy sobie... Na co dzień używam jakiegoś zwykłego ale na awarię lubię Neutrogenę... :tak:

oj Alex nie strasz... :-D muszą ją przyjąć... :rofl2:

Ale zimno mam w mieszkaniu... Jula już usnęła... i tak jakoś dziwnie jak D nie ma... :-(

hej

Paula lomatko to mowisz ze corka Ci miesem w domu rzuca :-D:-D ale gdzies na spacerze to chyba nie ;-)

Asia fajjny pomysl z tymi drzewkami :tak:

Kasia ja mam z kozim mlekiem z Ziaji, dla mnie ok ale nie wiem czy sie psrawdzi przy takiej suchej skorze. Moze Neutrogena formula norweska?

Aga nie wiem co to moze byc, boli Cie dalej??

Kata ojj biedna Kinia, zdrowka dla niej

a ja potrzebuje POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak przekonac kube zeby usiadl na nocnik ???????????????????????????

nie pomaga, prosba, grozba, przekupstwo szantaz nic :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dzis kupilam mu samochod nowy (on uwilbia auta, ma ich ponad 100 i ciagle sie nimi bawi, oglada, jezdzi, po prostu szal), postawilam na wysokiej komodzie zeby nie siegnal w torebce na prezent ale zeby tyl wystawal. Podchodzil patrzyl mowi ze auto niebieskie, ze ma kola. Obiecalam ze mu dam jak usiadzie. Caly dzien kolo niego krazyl a nie usiadl :angry::angry::angry:. Boze jaki on uparty, potem chcialam mu czytac wszystkie ksiazki jak usiadzie, malowac z nim, nawet R mojego lapka wlaczyl i znalaz formule 1 na youtube i chcial mu dac zeby ogladal i klikal sobie. Podchodzil do kompa to R zamykal, to on sie zloscil ale na nocnik nie usiadl.
Juz nie wiem jak do niego dotrzec. Wie ze robi, zaciska nogi i sie chowa, potem mu przeszkadza i stoi jak zaczarowany zeby mu wytrzec ale usiasc nie chce .

Pomocy, ktos mial taki problem i go rozwiazal :-:)-:)-:)-(

witaj jutrzenka ja mialam taki problem z moim synkiem i nocnikiem. Za nic nie chcial usiasc i powiedzialam dosc. stwierdzilam ze jak bedzie chcial to sam usiadzie ale oczywiscie nocnik byl caly czas na jego widoku i wogole przestalam o tym mu wspominac po 2 miesiacach sikania po katach kupilam mu bajeczke o nocniku. po przeczytaniu z nim tego wzielam jego ulubionego misia i mis zrobil siusiu na nocnik wtedy msiek dostal nagrode tanczylam z nim w kolko, speiwalam do misia a synka w tym czasie delikatnie ignorowalam. po 2 dniach synus do mnie przyszedl i powiedzial: mama psi psi.

Moze z twoim malenstwem tez sie tak uda :))
Powodzenia

Ostatnia edycja:
Hej Kobiałki.

My po grillu, objadłam się jak prosiak:sorry2: Całymi dniami przesiadujemy na powietrzu i wieczorem jestem już skonana dlatego dzisiaj chyba zrobię sobie wieczór regeneracyjny i pójde spać wcześniej:tak:

Kasiamaj
jeśli zmywasz naczynia ręcznie to przed zmywaniem posmaruj grubo kremem i na to rękawiczki, pod gorącą wodą zadziała to jak kompres:tak: Sposób zgapiony od perfekcyjnej pani domu;-)

Jutrzenka mój Marcel pierwszego dnia nie usiadł na nocnik ani razu, drugiego usiadł z dwa razy ale nie zrobił siku (ale nalał na podlogę zaraz po tym jak wstał:wściekła/y:), trzeciego siadał już częściej ale nie sikał, czwartego siknął do nocnika ze dwa razy a resztę na podlogę a potem już z górki:tak: Teraz nawet na spacery idziemy bez pampersa:tak:
dajcie sobie kilka dni, uzbrojcie się w cierpliwość, postawcie nocnik na widoku, pytajcie czy chce, zachęcajcie itd. jak po upływie tych kilku dni nic nie ruszy odpuśćcie na jakis czas.
Ja to właściwie moglabym mu ściągnąć pampersa na noc bo odkąd nauczyl się wołać to w nocy zsikał się tylko 3 razy:tak:
Tylko ta kupa.....ale chyba znalazłam na niego sposób, jak biega bez majtek to robi na nocnik więc rano zawsze puszczam go na golasa. mam nadzieję że za kilka dni zapomni że można robić w majtki.

hej

a co Was tak wywialo

kuba dzis pekl, jak pisalam od wczoraj byl terror, moze to nie ludzkie ale nie mam innego pomyslu. Od rana mu pokazywalam ze stoi nowe auto, potem dostawilam drugie nowe (kupilam dwa ;-):-)), chodzil ogladal ale nie siadl. W koncu R wzial do reki to auto, pokazal mu z bliska a on chcial je wziac a R odsunal :sorry2::sorry2:. Kilka pytan czy chce, w miedzyczasie przynieslismy misia zgodnie z pomyslem Siwka (badz Siwki ;-)) i usiadl :tak:. Auto dostal, posiedzial ale nic ie zrobil. Potem w kuchni zrobil siku na krzesle na ktorym siedzial, wdjelam go a on biegiem do salonu ze chce kupe :-D:-D:-D. Nawet usiadl, na minute nie wiecej ale dobre i to jak na poczatek. Kupy nie zrobil, siku na podloge i poszedl spac :sorry2::sorry2:. Dawalam mu duzy pic zeby sikal, no i sikal w rajstopy i majtki - 4 pary :dry::dry:. Teraz to juz nie popuscimy, moze sie uda. Pewnie czeka mnie pranie codziennie ale rajstop sie nie prasuje wiec spoko, niech po nich leje, moze sie nauczy do lata

Sylwia ojj zazdroszcze, ja jakos czarno to wszystko widze :baffled::baffled:. Nie chce juz teraz sobie odpuszczac bo wiem ze on juz wie kiedy robi siku bo sie chowa i nogi zaciska. A jak kupy w mjtki nie chcial robic to 30 minut trzymal, wkoncu mu R pieluche zalozyl to zrobil.

Siwek dzieki za pomysl. Jak kuba usiadl na nocniku wreszcie to na drugim posadzilismy jego ukochanego misia do spania. Ale byl zadowolony :-D

my dzis na 16 na imieniny idziemy, odezwe sie wieczorem.

Milego popoludnia

Ostatnia edycja:
cześć laseczki

no pustawo tu trochę :tak:
odpoczywacie pewnie????
my już w domku.
Kuba zasnął nam po drodze..potem strasznie płakał...ale nei daliśmy mu już spać-bo w końcu o której odpadłby ponownie...???

dzięki dziewczyny za radę co do rąk :tak::-)
Sylwia-ja nie zmywam naczyń :no::-)-J zawsze myje,ale i tak mam takie suche popękane..chyba po prostu po zimie i od wiatru???-nic coś poradzimy.
Jutrzenko-no może to jakiś krok do przodu :tak:-wiem jedno że nie możecie odpuścić..jak już sie zaczęło dobrze dziać-bo wszystko szlag weżmie.skoro K już usiadł to teraz może tylko już z górki.:tak:-oby sie udało.
wiesz...może jak chcesz go na dworze nauczyć siusiać -to polecam nasz sprawdzony pomysł...(hm..tylko że jak my to robiliśmy pierwszy raz to były kałuże..) zapytałam Kubę czy chce siusiu..on że nie...to mu powiedziałam że może nasiusiać do kałuży...:-) spodobało mu się to...:tak:-potem sam chciał...i na trawkę.
tylko że to siusiu to z pozycji stojącej :tak:-może sie Wam uda???
kurcze...szkoda że z tym zlotem nie wiadomo??? kiedy i jak...to Kuba by zademonstrował Waszym dzieciakom jak sie robi na trawkę :-D:tak:-może akurat by zadziałało????
teraz Dotka jak wpadnie na week to będziemy Krzysia (małego)uczyć :tak::-)

co tam jeszcze???
dziś jakaś padnięta jestem....
i cały dzień śpiąca....:-(

Hej z wieczorka:-)

Jutrzenka super, że się przełamał, teraz będzie już z górki:tak:
Kasiamaj ale ja nie pisałam że to od zmywania masz tylko żebyś właśnie spróbowała ten sposób jako kompres. Dłonie potem są gładkie i mięciutkie:tak:

reklama
witam sie i ja wieczorkiem
kasia maj ja uzywam kremu tego z flaga nutrogena czy cos takiego
sylwia m ty jestes mistrzem kupowania tanio na ebayu a ja chce Gagatkowi kupic slizgawke i piaskownice z wodownica :)) cos nie moge nic ciekawego wyszukac...
jutrzenka gratulacjee ja to sie za to nawet nie biore hehe pewnie podobnie jak alex nie wiem dlaczego ale mam takie przeczucie :)
ranyy jutro poniedzielnikkk. cale szczescie w tym tygodniiu pracuje tylko 4 dni
mialam dzis leciec balonem ale odwolali ze wzgledu na przelotny deszczyk :((

Ostatnia edycja:
Do góry