reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Weroniczko jak dla mnie to nie jest koniec tematu, bo w tej chwili przegięłaś :wściekła/y: O córeczce Kasi tak nie powiedziałam, a to w jaki sposób zwracam się do moich dzieci i jak je wychowuję jest moją osobistą sprawą i nikt nie ma prawa w to ingerować. Większą krzywdę bym im zrobiła jakbym na nie chuchała, dmuchała i obchodziła się z nimi jak z jajkiem. Poza tym tak jak pisałam zwracam się w tonie pieszczotliwym, a że Tobie ch...j przyszedł do głowy to nie mój problem i nie odwracaj teraz kota ogonem. I tak jak pisałam dla mnie intymne miejsca to takie same części ciała jak inne i nie mam powodu, żeby cokolwiek ukrywać, albo owijać w bawełnę. Moje dzieci nie będą słuchały bajek o bocianach czy o kapuście itp., przy nich nie mam tematów tabu, będą chcieli wiedzieć to się dowiedzą.

A co do zakupów to się udały :-) Nakupowałam troszkę pierdółek, ale humor od razu o niebo lepszy :-) A jeszcze lepszy będzie jak w końcu będziemy na swoim ;-)

reklama
Rzadko uczestniczę w słownych przepychankach i udowadnianiach racji, ale w tym wypadku muszę stanąć po stronie Kachy.
Weroniczko, to co piszesz jest niesprawiedliwe. Kacha napisała do Kasimaj: "Gratuluję małej cipeczki". Skąd wiesz co miała na myśli?? Czy mówiła tak o małym dziecku czy miała na uwadze tylko część ciała??!!!
Generalizujesz kochana, a ja zrozumiałam Cię dokładnie tak jak napisałać: "Dlaczego tak obrzydliwie mówicie na dziewczynkę?" O ile się nie mylę tu jest liczba mnoga (zwracasz się do wielu, więc się ustosunkowałam), a teraz atakujesz Kachę. Wysuwasz daleko idące przypuszczenia. Moim zdaniem bezpodstawne. Wiesz, co ktoś miał na myśli, czepiasz się konkretnych słów, bo Tobie kojarzą się obrzydliwie, bo są wulgarne, itp. Idąc za Twoim tokiem myślenia, powinnyśmi obruszać się i śmiertelnie się obrażać, kiedy mąż do żony powie " Mam na Ciebie ochotę"- to też obrzydliwe, bo traktuje bardzo przedmiotowo i może być objawem braku szacunku. I tak moglibyśmy mnożyć, mnożyć mnóstwo przykładów - tylko po co? Słowo pisane odczytuje się zupełnie inaczej niż mówione in face, a krytykowanie później kogoś za napisane słowa i wyrwane z kontekstu jest bardzo prosto.

Dzień dobry!!! :-):-):-)

Kacha to są jakieś szanse w najbliższym czasie na własny kąt?

Jutrzenka super że zakupy udane ;-)

Aga i jak dalej na zwolnieniu?

Viki dopieszczajcie domek i czekamy na Ciebie ;-)

co tam jeszcze? Aaa Asia chciała sernika... wysłałam :-D

Coraz lepiej forum wygląda :tak: Już nie tak surowo... ;-)

D wczoraj po południu pojechał ;-) ale oby do piątku :-)

Miłego dnia dla was :-) W końcu dziś nasze święto, nie?

Dla wszystkich małych i dużych KOBIETEK wszystkiego najlepszego :-):-):-)
tulipany%5B1%5D.jpg

Dzień dobry.
Oj widzę że było ostro.
Jutrzenka współczuję. Alex właśnie ostatnio miał tak samo i się okazało że to atak astmy. Dostał więcej wziewów i na szczęście z dnia na dzień było lepiej. Jak przedtem miał dwa wziewy na dzień to później 8-jak już widział nas że znów idziemy z tubą to był taki ryk jakby go ze skóry obdzierali. Na szczęście już jest dobrze.
Będzie dobrze - ZOBACZYSZ. TRZYMAM MOCNO KCIUKI.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI!!!!!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET !!!

Ide zrobic krolewiczowi sniadanie bo wlasnie wstal, odezwe sie pozniej

dzień dobry :-)

wszystkiego najlepszego
wszystkim kobietkom-tym małym i tym dużym
:tak:;-)
http://www.pasadena.friko.pl/e-sklep/images/Tulipany.jpg

kurna ale mi sie dzień zaczął....
wstałam z takim bólem głowy że szok!!!
do tego młody mnie tak zdenerwował że aż sie poryczałam
a potem cwaniak jak zobaczył ze płaczę -to wołał ..."nie pać mama"
i od razu leciał sie tulić

musze pojechać dziś do miasta kupić jakieś prezenty dla dzieciaków J brata to akurat młody ma urodziny jak będziemy-a to chrześniak J a młoda ma za niedługo .............
brak mi pomysła.................

dziś też jedziemy z Kubą do alergologa ale wizytę mamy dopiero po 15-ej.

życzę Wam miłego dzionka
przyjemnego ;-):-)

wpadnę póżniej jak trochę ogarnę.

i ja się witam:dzien dobry:-):-):-)

kurcze wlasciwie to Paula napisała to co chcialam napisac:-p,mogłabym cytowac ...hihi:-D

Paula,Basia,kASIA, Ewedja hejka laseczki!:-)

Jutrzenka,Kacha nooo zakupy dobre na wszystko!!!cieszymy sie z Wami;-);-)

Viki no znalazł sie masazysta...mąż:-D nikt inny nie był chetny:-D:-D no i jestescie wlasciwie w polowie przeprowadzki...a teraz najgorsze-rozpakowywanie..hihihi....zarcik:-D:-p oby poszło wszystko wg planów!:tak:

Magda a Ty jak?jeszcze w domku,nieee??? a lepiej sie czujesz???;-)
Aga jak u lekarza???

reszte pozdrawiam!!! a wszystkim kobietom tym małym i duzym zycze:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!:-):-):-)

heja

jutrzenka i jak tam był lekarz wiesz co my to mamy praktycznie na co dzień i niestety u nas to są ataki astmatyczne mamy leki doraźne wziewne na takie ataki a i tak 2 razy dziennie robimy inhalacje i ma leki przeciwastmatyczne na co dzień ale i tak czasem ataki sie zdarzają i to właśnie wieczorem lub jak śpi
przede wszystkim trzeba nawilżać pokój w którym śpi zainwestować w porządny nawilżacz ja przy takim suchym kaszlu w ciagu dnia daję jeszcze sinecod w kropelkach ale to trzeba ustalić z lekarzem

a ja wczoraj też na zakupach byłam ale w ikea kilka pierdółek i kasy nie ma :baffled::baffled::-D

ech a tak poza tym to ciekawe czy mój mąż przypomni sobie że dzis dzień kobiet:-D:-D bo rano zapomniał

więc i sobie i wszystkich wam dużo spełnienia:-D:-D:-D

cześć babeczki

ja nadal smarcząco-kichająca
kurde, ale mnie trzyma
ale w końcu dzisiaj zapodałam sobie mleko z miodem i czosnkiem to mnie na goi postawi ;-)

młodą zabrał teść a mi przyniósł z okazji dzisiejszego święta 3 czerwone tulipanki :zawstydzona/y:

aga a mały ma już wszystkie zaki? może wychodzą jakieś? u nas budzenie było właśnie jak się 5 przebijały - teraz śpi jak susełek :tak: no i daj znać jak po wizycie
jutrzenka nie spanikowałaś tylko zrobiłaś to co podpowiadał ci instynkt :tak: i dobrze, że zareagowałaś bo nie wiadomo jak kuba by się umęczył
kacha czyżby szykowała się przeprowadzka? ;-)
paula ja też wolę te wiosenne kolorki na forum. i nawet odrobina różu mi nie przeszkadza :-)
oj kasia :-( nie dość, że od rana to jeszcze przy poniedziałku :sorry2: ale może to taki jednorazowy wybryk i kuba będzie grzeczny jak aniołek do końca dnia :-)
eeee tak grzechotka zapomniał :-p przypomną mu: jak nie koledzy to radio bądź tv :-D

nie wiecie co się dzieje u elci? pytałam jak oliwia z uszkami i tym płynem jakiś czas temu ale nie było odzewu :-( elcia weź no coś skrobnij jak czytasz

a ode mnie na święto goździki ;-) najlepszego babeczki!

Zobacz załącznik 222505

reklama
łącząc się w cierpieniu z zakatarzonymi witam i zdrówka życzę!
i Życzę Cudownego Naszego Dnia !

Kasia no nie "pać już" teraz to już z górki i po słonko
Paula życzę żeby Ci do piatkowo szybko zleciało
Viki bezproblemowego rozpakowywania i zadamawiania
Dota dzięki że pytasz mam jeszcze wolne do środy sialala, miłego dnia!
Jutrzenka ja Ci radze czym prędzej do alergologa, żeby chuchać na zimne!
Niewymienionych ściskam czule i pieszczotliwie ;-)

EDIT po godzinie...co Wy takie nie aktywne ? ;-)

z okazji dnia kobiet nakleiłam sobie kwiatki na paznokcie - strasznie wieśniacko to wygląda. Ale może się przyzwyczaję hehe
ech za długo w domu juz siedzę
ale ile możliwości daje takie siedzenie w domu
ja już nie chce do pracy buuuuuuuuuuuuuuu

Ostatnia edycja:
Do góry