reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

czesc! mnie wczoraj publiczna sluzba zdrowia doprowadzila do lez i nie moglam sie uspokoic caly dzien. absolutnie jestem pewna - nigdy wiecej! przynajmniej w ciazy. nie rozumiem, jak mozna byc tak niezyczliwym, zwlaszcza jak sie widzi przed soba taka bezbronna istotke, a nawet dwie :)
dostalam silne antybiotyki na przeziebienie (?!?), mimo ze powiedzialam, ze ja sie od wielu lat nie lecze antybiotykami, bo rzadko na mnie dzialaja. i w ogole lekarz krzyknal, ze jak smiem twierdzic, ze to przejdzie bez antybiotyku!! bleeeeeee:baffled::baffled::baffled:
no ale najwazniejsze - ciaza super, wszystko w porzadku, wielkosc macicy wskazuje na 10 tydzien!!! UOOOOO!!! widzialam w ksiazce - Maluch ma juz raczki i nozki, a nawet paluszki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no, albo paluszki bedzie mial za tydzien :))

reklama
w ogole ataata, w jakiej przychodni w krakowie zestaw badan kosztuje 240zl??? ja mam skierowanie na 4 badania na razie, zrobie je, a reszte to juz prywatnie. i tak lekarz mi powiedzial, ze rozyczka, toxo i inne fanaberie nie sa refundowane :baffled::baffled::baffled:
mnie to wyjdzie ok 280-300 zl, ale przynajmniej bez stresu, czekania i w milej atmosferze :-)

Czesc Dziewczyny!!!
U mnie narazie tez dobrze leze dalej tak jak mi kazali.Objawy mam dalej ,ze wymiotuje i zaczynam byc wrazliwa na jakiekolwiek zapachy.Ale mam nadzieje ,ze wszystko sie dobrze skonczy.
Pozdrawiam Was i zycze duzo powodzenia.;-)

soida pozwol ze sie wtrace co do sluzby zdrowia... rzeczywiscie tak jest,ale wydaje mi sie ze jakos szybciej dzialaja. Ja mieszkam w UK sluzba zdrowia jest przemila,chociaz trafi sie lekarz ktory jest do niczego. Ale kiedy pojechalam na pogotowie (mialam problem z pecherzem) wszyscy byli dla mnie przemili kiedy dowiedzieli sie ze jestem w ciazy. Jeden taki pielegniarz byl tylko zdziwiony ze jak to ja 19-letnia mloda kobieta w ciazy- glupek :wściekła/y:
Ale za to maja tez minus,wolno dzialaja. Czekaja az prawdopodobienstwo poronienia spadnie wtedy zaczynaja robic badania itp.
Wiec roznie to jest. Ja na przyklad w polsce znam pewna polozna,jest bardzo mila i pomocna na sali porodowej. Ostatnio pomogla urodzic mojej kuzynce.

Cześć dziewczyny ;-)

soida co do przychodni, to powiem tak: Doticzka dzwoniła po przychodniach Krakowskich i najtaniej za badania liczą sobie w Gemelli GEMELLI

Ja odziwo wczoraj nie żygałam, nawet mnie nie mdliło, ale dziś czuje, że nie obędzie sie bez tego... Przed chwilą otwarłam lodówke, żeby jogurt wyjąć to mną troche szarpnęło... no zobaczymy jak to będzie.

A wy jak sie czujecie???

dziewczyny za jakie badania tyle placicie??? ja za 4 , które wymienilam zapolacilam 26 zl. czy w ciazy mozna sie sczepic????nie chorowalam na rozyczke ale lekarz nic mnie nie pyta i nie wspomina..;/ pozdr ;-)

żonkilek zgadza sie, bo Ty zrobiłaś tylko te podstawowe, one są najtańsze. Któraś dziewczyna tu pisała o badaniach i cenach:
różyczka (2 razy 67zl!!) plus toxoplazmoze (2 razy 47 zl), i żółtaczke wszczepienna (53 zl). Podobno jeszcze hormon tarczycy, niewiem ile kosztuje, krupe krwi też koniecznie, -nawet jeśli już miałaś robioną!! -chore. Aha no i oczywiśćie cytologia i cukier!!! To są badania o których wiem napewno, a ile jeszcze to niemam pojęcia:baffled:
A skoro nie byłaś szczepiona na różyczke to koniecznie musisz sie zaszczepić i dziwie sie, że lekarz tak to olała!!!:wściekła/y:
Ja mam w książeczce wbite wszystkie szczepienia, więć różyczka i żółtaczka mi odpadają. Cytologie robiłam na ostatniej wizycie, ale itak bede musiała powtórzyć. No i będe sie kłucić o badanie na grupe krwi. Bo mam na pierwszej stronie wbitą w książęczce więc nie zgodze sie bulić jeszcze raz za to badanie bo oni mają takie widzimisie. Przecierz grupa krwi sie nie zmienia, cholerka:laugh2:

Ja sie w sobote po wizycie dowiem jakie badania mam zrobic więc napisz wam napewno.

Dzieki Ataata..kurcze lekarz to facet, podobno dobry lekarz, czemu wiec podchodzi w ten sposob..za 2 tyg na pewno sie wypytam go..myslalam, w ciazy nie mozna przyjmowac szcepionek!!!:confused: pozdr

dzieki Ataata, ja sadzilam, ze w ciazy nie mozna przyjmowac szczepionek!!! musze go wypytac, moim ginem jest facet, podobno dobry lekarz, wiec czemu nic n ie wspomnial...:confused: zobaczymy za 2 tyg sie dowiem...pozdr

reklama
Ja naszczescie mialam wszystkie potrzebne szczepionki a co do reszty badan to przekonam sie w niedziele na spotkaniu z polozna. Spotkanie ma zajac okolo godziny wiec pewnie porobi mi jakies badania... Juz nie moge sie doczekac :tak:

Do góry