reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

jak spisz na jednoosobowym to spisz jakby na 2 materacach a jak rozsuwasz to przekladasz jeden i poziom sie wyrownuje i masz 2 x 80cm szerokosci rozumiesz ??

reklama
hehehe rozmieniem rozumiem ;-):-D:-D:-D

to w sumie to rozwiazanie co u mojej siostry jest moze praktyczniejsze w sytuacji awaryjnej jak ktos spi juz na gorze i jest potrzeba polozyc sie na dole (np do dziecka w nocy) bo wysuwasz i lezysz a tak to trzeba wczesniej materac rozlozyc. Ale dla jedenj osoby np dla starszego dziecka to fanje rozwiazanie.

Ja kiedys mialam jeszcze u rodzicow taka jakby sofe/tapczan z poduchami, (pewnie gdzies mam jeszcze na jakies fotce ale musialabm poszukac) w dzien sie siadalo normalanie a na noc sie wysuwalo pojemnik na posicel i przezucalo materaz tak jak wlasnie piszesz. Jak bylam panna to spalam na polowie bo mi sie scielic nie chcialo (zreszta 80 cm wystarczalo dsla mnie) a jak juz R u mnie mieszkal to spalismy na podwojnym czyli wlasnie 2x80. Ale tamnto bylo takie zwykle jak kiedys sie kupowalo, to z Ikea fajniesze.

Takze oba rozwiazania maja swoje plusy :tak:

witam

u nas dzien pełen wrazen...
damian mial dzis zawody karate i rano po 7 jechałam z dziecmi zawiezc pawła do tesciów i wpadłam w poslizg....auto jezdziło mi po calej drodze...z naprzeciwka jechal busik, udalo mi sie go wyminąc ale jak nacisnelam hamulec to zaczeło mnie obracac i po 3 kółkach wylądowałam w rowie po przeciwnej stronie ulicy...

mowie wam co przezyłam to koszmar...
facet z tego busika zawrocił, pomagał mi wyciagnąc auto ale nie bylo szans bo cały tył w rowie zakopany w sniegu..\zadzwoniłam po kolege- trenera damiana ale i on rozłozył ręce, zabrał damiana na zawody ja zadzwonilam po tesciow by przyjechali po pawła i jakims cudem jechał dźwig...z napisem roboty drogowe i zatrzymał sie i wyciagneli mi auto z rowu....

normalnie kosmos...
przez kolejne 3 godziny nogi mialam jak z waty..teraz juz wszystko ok ale na samo wspomnienie to mam jakies dziwne odczucie...:sorry2:

no i damian na zawodach zdobył dziś brązowy medal..kurde ale jestem dumna..

to tyle co u mnie

i przepraszam ze tak tylko o sobie ale musialam sie wygadac:cool2:a nie mam czasu nadrobić zaległosci:zawstydzona/y:

wow viki wspoczuje !! ja mialam podobna sytuacje z 10 lat temu i nadal jak sobie przypomne to mi sie robi nieprzyjemnie!!
ale gratulacje dla Damianka!!
jutrzenka nie dokladnie takie proste to jest z rozkladaniem bo zobacz na linku prezentacje i wiesz jeszcze co wydaje mi sie wada ?? ze ono jak jako pojedyncze jest dosc wysokie.
VOX - Kanapa 200x90

o znalalam w necie, ja mialam cos na tej zasadzie, tak samo sie rozkladalo tylko wzor i ksztalt zupelnie inny. To bylo praktyczne jak mialam u rodzicow malenki pokoj dopoki sie siostra nie wyprowadzila i nie zajelam wiekszego.
Powierzchnia spania bylo 160 a lozko mialo 80. Praktyczne w malych mieszkaniach

przed rozlozeniem
569248298.jpg

i po
728020662.jpg

PODKRESLAM ZE WZOR I KOLORYSTKA PRZYKLADOWA ZNALEZIONA W NECIE, NIE MOJE PREFERENCJE :no:

Viki rany wspolczuje :no::no::no:, dobrze ze nic Wam sie nie stalo. Ktos nad Wami czuwal dzieki Bogu :tak::tak::tak: A samochod uszkodzony pewnie :-(. I brawo dla Damiana, pewnie w stresie pojechal biedaczek. Ach az mam dreszcze na sama mysl

Stefcia fakt to lozko jest dosc wysokie, raczej dla starszego dziecka pewnie ok 4 lat w zwyz . A prezentacji nie widziala zaraz zobacze

Stefcia przepraszam za przezycia wizulane ale akurat takie mi sie znalazlo a chodzilo mi o rozwiazanie :-D:-D:-D:-D

a tu mam dla Was jeszcze inna wersja w zarabistym kolorze :-D:-D:-D:-D
899016243

i jeszcze jedno SPECJALNIE DLA WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO DOPIEOR HIT !!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
robin7.jpg

Ostatnia edycja:
wiesz chyba raczej sie zdecydujemy na to HEMNES tylko narazie jej postawimy razem z jej obecnym bo w sumie i tak sie zmieszcza dwa u niej a nie ma pospiechu jej przenoscic.

reklama
a moze wybierz ktores z tych co Ci wkleilam ;-);-):-D:-D:-D:-D:-D

kurde tak patrze na te lozka i nie wierze ze ktos takie szykuje i do tego ludzie to kopuja, rany takie kolory i wogole wzory, masakra.

kiedys za dawnych czasow chyba takiech nie szyli, no tragedia, to moje co tak sie rozkladalo to wzor i kolor byl stonowany

a to z IKEA naprawde fajne :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry