jutrzenka
Szczęsliwa mamusia :)))
Kacha bidulko, zdroweczka dla Was
Stefanko ja gotuje dobry bigos, moze to nieskromnie brzmi ale nam smakuje, jak byli u mnie znajomi i jedli to tez chwalili. Ja zeby byl dobry i nie kwasny to oprocz kapusty kwaszonej daję tez biala. Tzn siekam ja, zagotowuje w oddzielnym garnku i ciutke gotuje i potem mieszam z kwaszona. Ja daje duzo dodatkow, grzyby, pieczarki, cebule, zeberka, kielbase, boczek i jakies miesko wolowe. Jesli bedziesz miala ochote skorzystac z mojego sposobu to ja to wszystko co dodaje to najpier kroje i podsmazam a dopiero wrzucam do kapusty. Zeberka po podsmazeniu wrzucam z koscia a potem jak sie pogotuje jeszcze w calosci to je wyciagam i dopiero kroje i oddzielam od kosci. A i grzyby wczesniej namaczam i obgotowuje. I jak gotuje to przez 2-4 dni codziennie po trochu. . Dosypuje jeszcze przyprawe do bigosu, wrzucam listek, ziele i pieprz. A i jak potem rozmrazam do zjedzenia to dodaje jeszcze koncentatu troszke. Naprawde jest pyszny
A odnosnie krokietow to ja jak robie farsz bez miesa to robie kapusta, pieczarki, cebulka i grzyby. Nigdy nie robilam tylko z pieczarkami tczy tez z dodatkiem grzybow to nie pomoge.
Asia jak po lekarzu???
my niedlugo wybieramy sie do R brata to kuba poszaleje z Majka
do wieczorka, mam grzane winko jeszcze w lodowce z poprzdniego tygodnia to sobie wypije, kto chetne to niech tez wpadnie ;-);-)
Stefanko ja gotuje dobry bigos, moze to nieskromnie brzmi ale nam smakuje, jak byli u mnie znajomi i jedli to tez chwalili. Ja zeby byl dobry i nie kwasny to oprocz kapusty kwaszonej daję tez biala. Tzn siekam ja, zagotowuje w oddzielnym garnku i ciutke gotuje i potem mieszam z kwaszona. Ja daje duzo dodatkow, grzyby, pieczarki, cebule, zeberka, kielbase, boczek i jakies miesko wolowe. Jesli bedziesz miala ochote skorzystac z mojego sposobu to ja to wszystko co dodaje to najpier kroje i podsmazam a dopiero wrzucam do kapusty. Zeberka po podsmazeniu wrzucam z koscia a potem jak sie pogotuje jeszcze w calosci to je wyciagam i dopiero kroje i oddzielam od kosci. A i grzyby wczesniej namaczam i obgotowuje. I jak gotuje to przez 2-4 dni codziennie po trochu. . Dosypuje jeszcze przyprawe do bigosu, wrzucam listek, ziele i pieprz. A i jak potem rozmrazam do zjedzenia to dodaje jeszcze koncentatu troszke. Naprawde jest pyszny
A odnosnie krokietow to ja jak robie farsz bez miesa to robie kapusta, pieczarki, cebulka i grzyby. Nigdy nie robilam tylko z pieczarkami tczy tez z dodatkiem grzybow to nie pomoge.
Asia jak po lekarzu???
my niedlugo wybieramy sie do R brata to kuba poszaleje z Majka
do wieczorka, mam grzane winko jeszcze w lodowce z poprzdniego tygodnia to sobie wypije, kto chetne to niech tez wpadnie ;-);-)
Ostatnia edycja: