reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

paula czekam od samiutkiego początku! co zrobię jak jestem fanką ikei :sorry2: nawet kartę ikea family mi już przysłali bo se zamówiłam :-p
a za kulkami młoda też przepada :tak: stanie w kuchni i woła: tulti!;-) sypię jej w miseczkę i na sucho zjada
sylwia u nas młoda bez smoczka od małego więc nie pomogę :sorry2:
jutrzenka zacznij od kukurydzianych bez żadnych dodatków, miód np. kinię uczula :sorry2: a mleko kupuję pasteryzowane (nie uht :no:) przegotowuję garnuszek i mam na 2 dni. jednak nie daję za dużo bo kinię jeszcze uczula :-( szukaj w lodówkach bo one mają krótszy termin przydatności i są bardziej wartościowe
aga :-D jedyne wyjście - drugi komputer :sorry2: a z babcią współczuję :-( ja temperuję zarówno moją mamę jak i teściów - oni mają z kolei tendencję do zdrabniania słów: idziemy ajci, ziobać, śpaciejek noż k...a mać! :wściekła/y: mam gdzieś co pomyślą :sorry2:
alex t. brat jak był mały miał 5 - po jednym na każdym palcu :-D

byliśmy na cmentarzu wieczorkiem. młodej strasznie spodobały się kolorowe lampki :tak: tak się nakręciła, że biegała jak szalona od grobu do grobu i oglądała znicze :eek: dmuchała zapałki jak t. rozpalał i mówiłam żeby nie dotykała to i tak musiała dotknąć :wściekła/y: i nie wiem czy się oparzyła czy bardziej przestraszyła ale zaczęła płakać. po czym na pytanie t.: czy będzie dalej dotykać? odpowiedziała: ta :eek::-D no i siama chodziła, siama biegała, nie dała się wziąść na ręce i za rękę :eek: sajgon! aaa i balony wołała :-D bo ona jak jest zbiegowisko ludzi to myśli, że jest jakiś festyn i balony sprzedają :-D

dzisiaj zrobiła kupkę i pytam się jej zagadując na przewijaku: mała kupka czy duża?
a kinia: mały bobet (k) ;-):-D
poza tym pytanie: t(c)o to jest? na porządku dziennym :eek:
ech długo by opowiadać bo druga hanka bielicka mi rośnie :eek:

reklama
Alex spróbuję jakoś to przeżyc i wybaczyc Ci;-):-D

Jutrzenka zapomniałam Ci napisac, sorka:zawstydzona/y: Cheriosy jemy zbożowe, niesmakowe, mleka nie zagotowuję tylko podgrzewam. Kupuję takie jak Kata pisała z lodówek z krótką datą ważności i Marcela nie uczula.
Zaczęło się od tego że podjadał odemnie a że nic się nie działo to już przy takim zostaliśmy:tak:

Kata ja też jestem fanką ikei i w domu wszystko mam z tamtąd:-D Z tym że tutaj ikea to tanioszka:tak:

Jutrzenka ja też kupuję mleko pasteryzowane Mlekovity takie w butelce. Takie z folii też jest pasteryzowane. Podgrzewam je w mikrofali i tyle. :tak:
Płatków z miodem nie mogę kupić bo młoda uczulona na miód niestety...

Tyle naprodukowałyście że nie wiem co komu pisać... :dry:

Sylwia myślałam że swoje kupujecie... :zawstydzona/y: sorry nie doczytałam chyba...

Zbieram się chyba bo jutro Amelka od rana :tak: I tydzień na wariata od nowa...:eek:

Sylwia nie martw się ;-) Mnie też czeka długi wieczór, zresztą jak co dzień, Oliś ani myśli o spaniu, w najlepsze odpala na zabawce Alphabet Song (tak od rana) i wywija te swoje tańce :-D Co do Ikei to też mam delikatnie mówiąc zajoba na jej punkcie i fakt, tutaj Ikea to tanioszka :tak: Szkoda tylko, że taki kawał drogi mam i tylko jeden autobus:-(

Kurcze tak piszecie, że dajecie już dzieciaczkom takie zwykłe mleko, a ja jakoś nie mogę się do niego przekonać. Tyle, że polskie mleko, a tutejsze to świat i ludzie :cool2: Cały czas jedziemy na modyfikowanym, tyle, że przechodzi tylko pod postacią kaszek itp. Płynnego mleka Oliś nawet nie tknie :sorry2: Hmm, muszę chyba trochę bardziej się odważyć, w końcu jogurty zwykłe wsuwa, a one są na normalnym mleku.

Kasia u nas też jeszcze modyfikowane a zwykłe do płatków i do kakao ;-):tak:
Julka zjada około 4 butelek na dobe po ok 250ml modyfikowanego z kaszką z butli. ;-)

Idę spać laseczki, paaa....

bry!
kacha a oliś miał kiedyś uczulenie na białko? niby modyfikowane powinno się podawać do 3 r.ż. ale ja próbuję wcześniej bo młoda modyf. nie lubi a zwykłe bardzo chętnie :tak:
paula ja nadal od wrażeniem ile jula potrafi wciągnąć :szok:
sylwia kacha u nas też w ikei drogo nie jest ale najbardziej podobają mi się ich rozwiązania, funkcjonalność i aranżacje :blink:
miłego!

Dzień dobry :tak:

Weroniczka tez uwielbiam ten serial na Pulsie, Dyżur i jeszcze Szital nagłe przypadki i hehe Goło i Wesoło:-D;-)

Alex u nas jeden smok w buzi drógi w rączce, i czasem cały dzień lata ze smokiem, a w żłobku.... wszystko na odwrót, nawet jej go tam nie zostawiam:dry:

Jutrzenko u nas mleko zwykłe np Łaciate + kakao, ale od tygodnia mleko jest be!
A pozatym majonez by jadła łyżką od zupy prosto ze słoika:szok: ale nie pozwalam, więc dostaje na kanapke lub do parówek, no i jeszcze cwaniara zajada sie orzeszkami Nic Naks tyle że jak ona to je to ja jestem cała w strachu, bo orzechy to są orzechy i lubią gdzieś w przełyku sie zachaczyć.

kata tak Twojej Kini z oczu diabełkiem patrzy:-D już dawno to zauważyłam;-)

miłego dzionka

reklama
witam w poniedziałek
moje dziecko pomimo że zasnęło wczoraj tak wcześnie spało jeszcze jak wychodziłam z domu. Z tym że budził się 3 razy w nocy:sorry2:

kata- ja na cmentarzu miałam to samo:szok::szok::szok: po pół godziny miałam już dość. Łukasz chciał dotykać lampek i nic nie pomogły upomnienia. Leciutko się oparzył ale i tak chciał dotykać. Zaczepiał dzieci i dorosłych zresztą też:szok::szok::szok: Wydaje mi się że Łukasz tak się zachowuje bo rzadko przebywa w miejscach publicznych:sorry2: muszę go częściej gdzieś zabierać:tak::tak:
kachawawa- ja nie daję jeszcze zwykłego mleka nawet do płatków:no:

miłego dzionka:-)

Do góry