reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

młoda z teściami więc mam wolne i jak zwykle zaplanowałam sobie za dużo i nie zrobię nic :-p
kurde ledwie wyjdzie za drzwi a ja już za nią tęsknię :-(i znowu jej chyba dzisiaj nie położę na drzemkę bo wczoraj ledwo ledwo usnęła :-(
miałam zgrywać zdjęcia (zaraz coś wrzucę ;-)) na płytki ale nie ma płytek
miałam wystawić coś na allegro ale mi się nie chce :sorry2:

ata u nas orzeszki też lubi ale daję jej zwykłe włoskie. laskowe też jadła ale dawałam po połówce bo bałam się, że się zakrztusi :sorry2: ona lubi sobie je mymłać w buzi :sorry2:
aga moja dużo przebywa w miejscach publicznych jak nazwałaś :-D a też się zachowuje jakbym ją z łańcucha spuściła :-)
jutrzenka :-(
elcia to ja się wpraszam :-p pogruchamy sobie :-)
weronika u nas to samo ale t. stwierdził, że mnie zawiezie a ja se sama pójdę :-) mi to na rękę bo jak mam słuchać jego marudzenia to wolę sama albo on za kinią po sklepie lata a ja sobie oglądam
sylwia to masz taką małą małpeczkę :-D

uczyłyśmy się dzisiaj płukać ząbki wodą :tak:
musiałam małą przebrać bo jednak najlepiej robić to podczas kąpieli :-)
umie tak pół na pół ;-)lubi nieraz napić się soku, herbatki trzyma w buzi i sobie płuka :-D więc pomyślałam, że spróbuję z wodą po myciu zębów :-) no i trochę skapowała :tak:
poza tym zaglądam dzisiaj paszczakowi do buzi a tam dwie dolne piąteczki przebite :szok:

reklama
hihh KATA zapraszam juz sie gotuja tylko wez ciuchy na przebranie bo troche posiedzisz u mnie bo zrobiłam mega duzy garnek ihihihiihi

i odnosnie gotowania mam pytanko
jak robicie bigos to zamrazacie go czy wekujecie????? jezeli wekujecie to w jakich słoikach i ile czasu

Elcia ja zamrazam, szlyszalam o wekawaniu ale nie robilam. Podobno goracy sie wklada i zakreca, ale pewnie bezpieczniej jej chwile pasteryzowac ;-)

Kata do roboty marsz !!!!!!

dzień dobry.
Wpadłam się przywitać i powiedzieć że teraz to my walczymy z temperaturą. Wczoraj Alexowi skakała od 37.5 do 39.3 i nawet paracetamol w czopkach nie pomógł. Dopiero jak wieczorem zajechaliśmy do lekarza i dostał antybiotyk to trochę mu spadła. Także jestem od praktycznie 40 godz na nogach i mam już dosyć. Poczytam późńiej co naskrobałyście bo widziałam tylko że było tego multum dużo, mam tylko prośbę - któraś z as pisała że zastanawia się nad otwarciem ciucholandu - proszę o zameldowanie się :-) bo mam pytanko.
Dziękuję :-):-).

Miłego dnia kochaniutkie. Całuski i zdróweczka dla wszystkich.

Cześć! :tak:

Julcia śpi a niedobra Amelka w leżaku koło mnie buszuje... :wściekła/y: chciałam żeby poszła spać ale ona ani myśli.:-( Ja też bym się uwaliła bo przeziębienie mnie bierze i źle się czuję...
Cóż... ona ma to głęboko w poważaniu! Jeszcze niech mi Julę obudzi to ją wyniosę za ścianę i tam niech się rządzi u siebie w łóżeczku... czasem mam tak dość że... brrr....

Nie smęcę...

No Paulo tak to jest jak ma się 2 dzieci z małą różnicą wiekową znam to z autopsji. Ciężko będzie ci bo widzę że Amelka lubi rządzić i ciężko będzie ją przekonać do reguł w twoim domu

Jutrzenko mam nadzieje że z twoją mamą jest już lepiej

Basiu jeśli nie udało ci się zbić temperatury paracetamolem było dać mu może coś na ibuprofenie dla dzieci on jest lepszy bo i stany zapale zwalcza i tylko jego stosuje gdy dziecko ma temperaturę

Kata twoja córa to w ogóle wszystkiego szybko się uczy tak z niej zdolniacha

A teraz troszkę co u mnie słychać a wiec teraz jestem zapisana do lekarz neurologa bo od jakiś tak 15 lat trzęsą mi się ręce to wygląda tak jakbym sobie dzień wcześniej wypiła nie źle no i ludzie często zwracają mi na to uwagę no i wiadomo co sobie o mnie myślą
No i też moja nerka sobie o mnie przypomniała i też robię badanie krwi,moczu i USG jamy brzusznej. Jak widzicie ma troszkę do obskoczenia i zobaczymy co lekarz powie na moje ręce:sorry2: w Piątek o 11:50 mam wizyte nawet szybko ma tą wizytę 7 dni czekam tylko na lekarza specjalisty przeważnie to 1 miesiąc się czeka

jestem :-), cieszycie sie :-)

Basia jak Alex?? zdrowka zycze?

Anetka to niewesolo masz, wez sie koniecznie wzdluz i wszerz. Powodzenia idobrych wynikow u lekarza.

A moja mama byla dzis u kardiologa (oczywiscie prywatnie bo panstwoo na luty sie zapisala :wściekła/y::wściekła/y:). Zrobil jej echo, wczesniej miala ekg, zlecil jej badanie z krwii w kierunku serca i proby wysilkowe w przyszly poniedzialek. Zmienil jej leki i jak beda wyniki to sie okaze co i jak.

witam
sie i ja
wreszcie mam chwilkę spokoju....chłopaki się kapią.
zauważyłam że Kuba ma wyszczerbionego ząbka.ale nie mogę mu do buzi zajrzeć bo sobie nie daje...nawet ząbków nie chce myć!!!!-nie wiem co zrobić???bo myć trzeba!!!!

u Was też tak zimno dzisiaj było??? brrrrrr!!!!!

Ostatnia edycja:
Hej:-)
Moje szalone dziecko przed połozyło się na podłodze i przykryło dywanem:sorry::-D a teraz ogląda katalog z argosa(takiego sklepu ze wszystkim) i krzyczy oooo łał:-D

Jutrzenka oby z mamą nie było nic poważnego:-)
Anetka no i z Tobą żeby było wsio ok;-)
Paula dasz radę;-) Ja nie narzekam, moja niunia już nauczyła się sama zasypiac:tak:
Baśka już antybiotyk:sorry: Dużo zdrówka dla Alexa:-)
Kata ale ja Ci zazdroszczę tych teściów co Ci biorą Kinię na trochę...zawsze to chwila odsapki:tak:

Kto chętny na zrobienie mi kolacji???? Mam ochotę na jajecznicę z cebulką:-D

reklama
Do góry