reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

ja wózeczek mam niby wybrany peg perego classic nowy sam głeboki 1300 zł + fotelik jakieś 500 zł z wersja mini 200 zł za fotelik to jest ok 1500 zł a na allegro moza kupić za 1000 zł ( za becikowe;-)) mam po KOKO spacerówke wiec nie chcę 3 funkcyjnego a mąz raczej mi na allegro nie kupi nie nie.......... wiec tak sie zaczynam zastanawiac a juz ze 3 fajne okazje poszły mi koło nosa

reklama
doticzka ja tez nie wiem jak to z cesarka, ale pewnie twoj gin ci wszystko powie bo chyba musi ci dac skierowanie do szpitala jesli w gre wchodzi cesarka.

a ja tez chyba zaczne prac ubranka z poczatkiem listopada. mysle ze grudzien to zdecydowanie za pozno, tym bardziej ze maluszki same wybiorą sobie dzien przyjscia na swiat, wiec na poczatku grudnia wolałabym byc juz przygotowana i gotowa ze wszystkim.

Dotliczka jeśli chodzi o cesarkę to napewno napier ogólne badania Ci zrobią ( tentno płodu, Twoje ciśnienie) i wywiad ogólny na temat TRwojego stanu zdrowia by wiedzieć jakie dać Ci znieczulenie i na co zwracać uwagę podczas operacji. Potem założą Ci wenflon w rękę, cewnik wprowadzą i każą rozebrać. Ubiorą Cię w specjalny strój operacyjny i zawiozą na salę gdzie podłączą Ciebie i maleństwo do monitora i znieczulą. A potem to już tylko wyjmą maleństwo.
Tak przynajmniej miała moja siostra w Rydygierze.

A ja dziś jestem po glukozie i normalnie już nie mogę. Piłam ją o 8 rano i do tej pory jest mi obrzydliwie niedobrze. Poprostu szok. Przy stasiu aż tak źle tego niezniosłam.

czesc Dziewczyny :)
Powiedzcie mi prosze jak czesto czujecie ruchy swoich dzidziusiow? Ja sie troche od wczoraj obawiam bo jakos mi zanikly...Tzn sa czasem ale slabsze i nie tak czeste. Do niedzieli bylo ok,pod zeberkami czulam mala pietke ale od wczoraj ruchy sa naprawde rzadsze. Nie wiem czy powinnam udac sie do poloznej...Mysle ze panikuje. Gorzej byloby gdyby Dzidzia wcale sie nie ruszala a rusza sie tylo ze rzadziej :-(
co wy na to Dziewczyny?

belka niewiem co ci odpisac... bvo mój maluch rusza sie strasznie często, jak dla mnie już czasem aż przesadnie, bo mnie umęczy...
Najważniejsze że sie wogóle rusza, niewiem pewnie tez bym sie denerwowała, może zadzwoń do położnej i spytaj czy to normalne. Gdzieś czytałam ze w ostatnich miesiącach powinno sie zacząć liczyć ruchy maluszka i podczas aktywności malucha w ciągu jednej godziny, powinno być minimum 10 ruchów.

Nie pamietam jak to jest dokladnie z tym liczeniem ruchow ale napewno dzidzia nie rusza sie pod koniec ciazy az tak zeby w kazdej godzinie bylo 10 ruchow.Tak samo jak teraz ma fazy snu i czuwania , z przewaga faz snu.Co do ruchow u Ciebie Belka to moze zadzwon do poloznej zebys byla spokojniejsza ale mysle ,ze jak dzidzia sie rusza to wszystko jest O.K. Moj Antos tez miewa dni ,ze slabiej go czuje a miewa takie ,ze szaleje jak najety.Wazne ,ze codziennie czuje jakies ruchy i slabsza aktywnoscia szkraba sie nie martwie;-):tak:

reklama
Do góry