reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Aha zapomniałam napisać że maluszek już się obrócił i jest ułóżony główką w dół czyli tak jak powinnien być w ostatnim trymestrze:tak:;-)

reklama
doticzka, dobrze ze z dzidzią jest wszystko oki, a powiedz dlaczego masz wskazania do cesarki?
to prawda, ze jesli pierwsza jest cesarka to niestety pozniej też musi byc, ale jesli chodzi o ilosc ciąż to mysle ze mozna miec wiecej niz 2 dzieci to znaczy byc wiecej niz dwa razy w ciazy:tak:

viki31 jeśli chodzi o wskazania do cc to tak : wada wzroku , wprawdzie nie duża ale jednak pożniej waga i wzrost dziecka (teraz jest już sporawe) no i moja budowa ciała (chodzi o narzady kobiece itp)wskazują na to że mały miał by problem z wyjściem na świat drogami natury , oczywiście moge próbować jeżeli chce tylko że i tak wg lekarza skończy to się cesarką.... wiec sama nie wiem.

wiesz co doticzka, wydaje mi sie ze troche za wczesnie by lekarz decydował o tym czy dziecko jest zbyt duze bys nie mogła go urodzic, a i budowa kobiety nie zawsze ma tu duze znaczenie. mam kolezanke ktora ma 150 cm wzrostu dupke jak 12 latka i urodzila dwojke dzieci, pierwszy poród trwał 2 godziny a z drugim ledwo zdążyła...tak ze nie przejmuj sie takimi stwierdzeniami.

jednak jesli chodzi o wade wzroku to owszem jest to wskazanie do cesarki, ale nie kazda wada wzroku kwalifikuje do cc.poszperaj troche na necie, albo skonsultuj sie jeszcze z innym lekarzem.
a jesli to nie tajemnica to jaką masz wade wzroku?

viki31 szczerze mówiąc to nie wiem jaką mam wade wzroku bo poprostu nie pamietam:zawstydzona/y:(nie mam pamięci do takich rzeczy) I dlatego ide do okulisty na konsultacjie w najbliższym czasie. A co do budowy ciała to u mnie jest wszystko bardzo wązko i nawet zbadanie szyjki stanowi ogromny problem i ból.

Hej hej!
Doticzka ja pytalam o cc jak bylam w ciazy z Witkiem bo dopiero na pare dni przed porodem sie odwrocil glowa na dol wiec do konca mialam cesarke w planach i on mowil ,ze nie trzeba wcale za kazdym razem robic potem cc:confused: Nie wiem czy sa rozne szkoly na to czy jak.
jesli chodzi o wage dziecka itd. to ja bym sie tym narazie nie sugerowala i jak pisze Viki nieraz i te o super waskich biodrach rodza szybko i latwo.Problem tylko z ta wada wzroku, jesli jest duza szansa ,ze sie pogorszy to ja bym chyba wziela cc pod uwage.

Cześć dziewczynki.
Dotliczka jeśli chodzi o cc to ja też słyszałam że wcale każda następna ciąża musi być rozwiązana w taki sam sposób. A jeśli chodzi o wielkośc dzidzi i termin wg. USG to się wcale nie sugeruj bo mój Staś był o dwa tyg. większy wg USG a urodził dokładnie dzień po terminie. A jeśli chodzi o Twoją " wąskość" to ja podobnie tak jak Viki znam dziewczynę minaturkę która normalnie urodziła trójkę dzieci z tym że ostatnie urodziło się w aucie w drodze do szpitala A dodam tylko że jechali tam 15 min. a poród zaczął się mniej więcej 30 min przed wyjazdem.

A co do aerobiku to mówię wam babeczki świetna sprawa. Normalnie rozluźniłam się, wyćwiczyłam i wiem że za tydzień tam wrócę. To naprawdę fajna sprawa nie tylko na rozciągnięcie i nie tycie w dużej ilości w ciąży ale też na odstresowanie. Poszłam tam wczoraj wściekła jak osa bo okazało się że nie przysługuje mi już płatny urlop wychowawczy o czym nikt mnie wcześniej nie poinformował, a wyszłam uśmiechnięta mając wszystkich urzędasów gdzieś.

Cześć wszystkim.

Weroniczka no ten aerobik to napewno świetna sprawa...:tak:

Musze sie pochwalić... właśnie mi napuszczają od rana wode do kaloryferków i już są prawie gorące... Hura zaczyna sie u mnie okres grzewczy:-D Fajnie fajnie bo zaczęłam już marznąc ostatnimi dniami...
Ale śmiać mi sie chce że akurat dziś napuszczają wode i zaczynają grzać, bo za oknem słońce i podobno ma być dziś aż 22 stopnie;-) No to trafili w pogode:-D

reklama
Do góry