reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Ja też niecierpię zimy. Uwielbiam oglądać śnieg przez okno ale jak nie muszę to nieopuszczam domu. Ale niestety przy dzieciach trzeba się przełamywać:wściekła/y:
A w tym roku ma przyjść zima ponoć wyjątkowo wcześnie. Zresztą już przecież jest okropniaście zimno jak na wrzesień.

reklama
witajcie dziewczynki ;-)
u mnie słonecznie, ale wcale nie jest ciepło za oknem
od dwóch dni grzejemy w domu, bo jestem ciepłolubna, wiec współczuje wam dziewczynki tego chłodku ;(

Viki polecam na gardło posmarować np. maścią Vikvaporu (tak to się chyba pisze) albo Amolem i zawinąć ciepłym szalikiem ;) i tak min. trzy razy dziennie.

Doticzka za dwie godziny ściskam kciuki ;)
Weroniczka super pomysł z tym areobikiem ;)

Doticzka oczywiście kciukasy trzymamy ;-)

Dziewczyny z tymi oknami to uważajcie. Ja miałam nieszczelne okna, wymieniłam je na nowe plastiki i o mało przez to się nie zaczadziliśmy :( Zamiast ciągu powietrza do komina, powietrze z piecyka gazowego dostaje się do pomieszczenia i można się kąpąc tylko przy pootwieranych oknach. Kominiarz powiedział, że nic na to nie poradzi i, że to nasza wina, ponieważ zamurowaliśmy okienko między łazienką, a kuchnią.
Dzisiaj mam wyniki na tą głupią glukozę i znowu panikuję ;)

Nie będę juz narzekała na pogodę, bo to właściwie ostatnie dni ciepła....potem

jesień, zima i zastęsknie za latem:-):-D

Zrobiłam zdjęcie, to widok z naszego balkonu...ten dom pośrodku, taki z zielonym dachem to dom P. Wałęsów;-)

obraz113cu9.jpg

Oliwa jest rzeczywiście piękna, a zdrugiej strony mamy park oliwski (10 min. od domu)...tak więc na spacerki będę miała gdzie chodzić:-);-)

No to dobrze, że wszystko ok :-)
Doticzka czekamy na relacje i na fotki z usg ;-)
Ja swoje wyniki badań krwi, moczu i glukozę umieściłam na wątku wynikowym ;)

reklama
Już jestem po wizytce i usg . Mój syneczek rośnie jak na drożdzach, teraz waży 1,5 kg:szok::-):-) i wg usg jest starszy o ponad tydzień niż wynika to z ostatniej miesiaczki a dokładniej mówiąć rozwija się o tydzień szybciej ;-) Wiec u mnie może być ciut wczesniej gdzieś na końcu listopada, ale to tylko przypuszczenia jeszcze nic pewnego. A no i chyba bede miała cesarke tzn mam wybór bo wskazania do cesarki są i bez problemu moge ją mieć ale jeżeli bardzo chce to moge naturalnie. No i nie wiem co wybrać:confused: Jak to jest z cesarką , czy to prawda że jak się ma cesarke to pożniej przy każdym porodzie bedzie trzeba ją robić? I czy to prawda że wtedy nie można być w ciązy wiecej niż 2 razy? Co o tym myślicie ?:blink:

Do góry