reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
hej

ja własnie wróciłam od alergologa poszlismy prywatnie i co sie okazało że Kuba ma juz poczatki atopowego zapalenia skóry zrobili 14 testów skórnych ale nic nie wyszło tz nie jest na te rzeczy uczulony czyli jajko, marchewka jabłko zboża pyłki jakieś ryby morskie roztocza sierść psa i kota i cos tam jeszcze było ale juz nie pamietam
generalnie powiedziala że juz dawno powinny byc zrobione te testy skórne żeby znaleśc przyczyne alergii bo on za mało je produktów które powinnien np warzyw bo mamy wyeliminowane juz prawie wszystkie warzywa poza marchewka pietruszką burakiem i ziemniakiem no i szpinakiem a reszta?????? poza tym mowi że trzeba znaleśc jakąś alternatywe dla białka bo na nutramigenie długo nie pociągnie za mało wartosci odzywczych ma .To mleko jest tylko do 2 czyli do roku a teraz jest cały czas na 2
No i że trzeba go uczyć robic do nocnika bo to jeszcze pogarsza to zapalenie skóry

cudnie co a my przez cały rok chodziliśmy państwowo do alergologa i ostatnio pani doktor powiedziała że jestem przewrażliwiona i że może miec taka skórę ha ha ha :baffled::baffled:

no ale wizyta kosztowała nas 160 zł razem z testami za 2 tyg znowu wizyta i znowu testy ale tylko 6 a potem testy płytkowe które są droższe no i chyba trzeba jakis etat na noc w tesco brać :))

Witam

Ja 2 godz. temu wróciłam do domu z zakupów w Auchan jestem padnięta:baffled: Kupiłam Madzi kapciuch sexxxii różowe :-D
Jeśli chodzi o ogródek to zobaczycie go w Kwietniu na zlocie mam duży palac a moja mama lubi grzebać w ziemi i patrzeć jak rośnie jej dzieło :tak:

Alex myślę że prędzej mu coś zaszkodziło :-( moja Madzia ostatnio też czym się zatruła i cały dzień dziwnie była ospała nie chciała jeść i wieczorem zwimiotowała i jej przeszło

Iza dobry ten tekst o tym że po ukończonym roku matki mleko jest toksyczne :-D nie jestem lekarzem ale jak dla mnie to głupota

Odezwę się później bo muszę odsapnąć bo padam na pysk:-p:dry:

Ostatnia edycja:
ojej grzechotka! ale masz wytyczne :szok: czym się to azs objawia u was? służby zdrowia nie skomentuję :wściekła/y:
dota leć do rossmanna! jak nie jestem zwolenniczką owocowych herbat tak te są pyszne :-p a ta karmelowa... mmm... 25 torebek za 3 zł ;-)
wstawiaj aga wstawiaj! uwielbiam takie maluchy :-)

A Roksana już od poniedziałku chodzi do przedszkola i jak na razie dobrze się czuje

Grzechotko a jakich kosmetyków używasz do pielęgnacji i kąpieli Kuby bo moja Madzia ma suchą skórę po mojej twardej wodzie i muszę używać emulsji Oilaltum

reklama
no więc Anetka on nawet śladowych ilości nabiału nie dostaje a uczulenia ciągle jest jak czasem sie cos trafi przypadkiem gdzie nie zaznacza że może byc mleko to od razu ruska baba na buzi mu wyskakuje aż wybroczyny ma tak mocno a to atzs to taka szorstka sucha skora na ciele na rekach na nogach na plecach
Kuba nie je duzo chleba może kromeczke dziennie i to nie zawsze ale rtobili na zboża i wyszły negatywne testy jeszcze raz beda zboża robione tylko jakies inne wytyczne do tego będą

a ja nie mwiedzia lam z e dziś dzien teściowej chyba trza zadzwonić :-D:-D

a Paula masz już tego psiaka?
co do małych pieskow no właśnie bedzie robił kupki i sikał w jedno miejsce zazwyczaj u nas to było pod orbitkiem:-) hehhe ale po miesiącu sie nauczył że trzeba wytrzymac ale chodziłam z nim na trawke dosłownie co godzinne przez miesiąc

Do góry