reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Oj Weroniczka, to się nie nudzisz ;-)
Fajnie, że umiesz szyć ;-) Super sprawa. Ja zrobiłam przegląd swojej szafy i niestety ze "starych" rzeczy mieszczę się w jedne spodnie i jedną spódnicę... W pasie mam 86 cm... Uroki ciąży ;-)

reklama
Ewa ja mam kilka ciuszków ale takich normalnych na codzień a we wtorek idę na ślub i wesele więc musiałam coś sobie eleganckiego zafundować. A znaleść coś odpowiedniego na nas i do tego w przystępnej cenie to nie lada zadanie. Dlatego musiłam sobie uszyć. Ale przynajmniej mam dokładnie tkie jak sobie wymyśliłam no i jedyne w swoim rodzaju:-)

okropnie leci do przodu. Ja mam wrażenie że już nie nadąrzam za tym wszystkim. Dopiero żeśmy się tu poznawały a tu jeż połowa za nami:tak:

Witam sie i ja!
Co do gotowania to ja akurat lubie gotowac(oby nie dla 8 osob codziennie) i bardzo lubie wymyslac rozne smakolyki.Zupke koperkowa robie bardzo podobnie jak Ataata i tez z ryzem.jedyne co to to ze daje koper na samym koncu jak juz zupka wlasciwie ugotowana(wtedy jest bardziej intensywny smak):-p:tak:
Weroniczko a jak ty robisz zupke z cukinia? bo uwielbiam cukinie a zupki jeszcze z niej nie robilam.
Kasiu gratuluje po raz kolejny synka bo teraz to juz napewno syn sie urodzi:-):-):-)

Zgadzam się z Weroniczka, że ten czas leci masakrycznie szybko.
Weroniczko zazdroszcze Ci tej umiejętności. Super mieć to co się chce a nie to co za faktycznie nie małą sumkę trzeba czasami na siłę ;( na kilka chwil kupić w ciażowym sklepie.

Ataata ;-) nic Ci nie umknie ;-)

6 miesiąc... powiem Ci, że nawet na to nie zwróciłam uwagi... :szok:
Zanim się obejrzymy będziemy wklejały fotki naszych "wyklutych" dzidziusiów ;-)

Aneczko ja robię zupę z cukini tak że gotuję małą ilość włoszczyzny z duuuużą ilością cukini ( najlepsza jest młoda jeszcze ze skórką) i sporą ilością czosnku. Potem wszystko miksuję i doprawiam solą i pieprzem oraz śmietaną.Można dodać troszkę oliwy z oliwek bo jest smaczniejsza ( tzn. warzywa przez chwilkę poddusić na niej przed gotowaniem i potem dolać do tego wodę). Jem ją z grzankami. Jest naprawdę smakowita:tak:

reklama
Do góry