reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
witajcie mamuski
moja dzidzia najbardziej szaleje rano jak wypije kakao:-)
AneczkaK jak sie robi zupe koperkowa???? uwielbiam koperek wiec musi byc pyszna.
viki31 witaj po podrozy
Weroniczka cukiniowa?? ale mnie dreczycie...kocham jesc szkoda ze gotowac mi sie nie chce i nie mam weny zeby cos wymyslic.
Ataata to ty nie pamietasz ze ja mam dziewczynke??
kurcze ja po dniu pracy czuje sie tak zmeczona ze prawie nic mi sie nie chce...wy tez tak macie??
czy jak rzuce prace to zaczne gotowac takie cuda jak wy?? :-):-):-)

:-)
AneczkaK jak sie robi zupe koperkowa???? uwielbiam koperek wiec musi byc pyszna.
Ataata to ty nie pamietasz ze ja mam dziewczynke??

Stefanko ależ pamiętałam, na liście już to zaznaczyłam:tak: a i do adminki znów napisałam w sprawie dostępu do zamknietego;-)

A co do zupki koperkowej to moge podać mój przepis:
Wrzuć do garnka z wodą:
- ze 2-3 garście włoszczyzny mrożonej pokrojonej w paseczki (ja daje Hortex), no albo świerze jarzynki...
- ze 2 skrzydełka,
- kostka rosołowa lub 2 (ja daje Knorr kurczakową)
- przyprawy (sól, pieprz, wegeta, maggie)
Musisz to pogotować z 10 minut, potem dodajesz posiekany świerzy koperek i gotujesz jeszcze ze 3 minutki, potem dolewasz śmietanki 18% i jeszcze ze 2 minutki. I Gotowe:-)
No i oczywiście makaron albo ryż do tego, ja polecam z ryżem, -jest najlepsza:tak:

ataata no wiesz było fajnie jak to u mamy, sniadanka , obiadki i kolacyjki w wyznaczonych porach i wogole wrocilam chyba z plusem na wadze ale to okaze sie jutro bo mam wizyte u gina a tam zawsze się waże.

tak poza tym to zaczynam sie przygotowywac do wyjazdu nad morze bo wyruszamy juz z soboty na niedziele, tak ze dziewczyny , ktore mają sie spotkac w trojmiescie, na watku zamknietym podam wam moj nr telefonu abysmy mogly sie skontaktowac juz nad morzem. ale generalnie ja proponuje spotkanie 20 albo 21 sierpnia bo my 22 juz wracamy a z tego co pamiętam weronika dopiero przyjedzie 19. wiec zdecydujcie , no i najlepiej niech dziewczyny z gdanska pomyslą nad miejscem gdzie miałybysmy dojechac.a cha no i ja bede z mezem, bo jakos tak glupio bedzie go zostawic samego we wladku, wiec moze wy tez zabierzcie swoich mezczyzn zeby mogli sobie pogadac:tak:

aaa no i nadrobilam troszke wasze pogaduchy:)
wiec witam nowe grudniowki, dziewczynom po wizytach usg gratuluje: ewo - synka, stefanko - córci:-)

Viki witaj. Właśnie przed chwilką myślałam o Tobie. A co do spotkania to ja też na 100% będę z mężem i synkiem bo gdzie bym ich zostawiła no i przede wszystkim kto by mnie przywiózł.

Ja już po wizycie :-)
Wszystko opisałam na wątku o wynikach badań;-)
Jestem po prostu przeszczęśliwa, już na 100% wiadomo, że Oliwierek będzie Oliwierkiem :-) Takich klejnotów żaden facet by się nie powstydził ;-)

kacha_wawa no widzisz!! mowilam ze nie ma co sie martwic na zapas!! gratulacje.
Ataata taka prosta?? dzieki za przepis. zatem uczynie zupe. no tylko jesli uda mi sie kupic swiezy koperek bo tu z tym problem:-) a i dzieki za walke o moj dostep do zamknietego.
viki dzieki za gratulacje.

reklama
no wlasnie ja tez kiedys jadlam i bardzo mi smakowala :-) ogolnie lubie zupy, nie jadam tylko ogorkowej oraz barszczu czerwonego. zreszta nie jem nic co jest z burakow.
no ale najwazniejsze Ataata moja coreczka to Gaia !!!
a ty ataata lubisz i potrafisz gotowac?? bo u mnie ostatnio przyszly tatus zajmuje sie zajeciami kuchennymi.

Do góry