reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Witajcie Kobirtki I dzidziusie:-) (Asmodis przyjemnej nauki zycze, choc w wakacje i przy dzieciaczku, to pewnie trudne...)
Ataata ja tez sie przylaczam do klubu niepracujacych przyszlych mamus:-) Tak sie zlozylo, ze przez zime posiedzialam sobie w Kanadzie (przyjechalam do meza dopiero pod koniec pazdziernika) i tak sie chyba nie moglismy soba z mezem nacieszyc, ze w marcu mi sie zaszlo:-), wiec narazie o pracy moge pomarzyc...
A co do plci mojego malenstwa, to ja jeszcze nie wiem co to bedzie!:-) A do tego jestem wkurzona, bo mieli mnie na dniach umowic do szpitala na usg, a tu sie okazalo wczoraj, ze nawet kilka tygodni trzeba czekac, bo w okresie wakacji kolejki straszne:wściekła/y: Tak wiec staramy sie zalatwic cos prywatnie, bo juz mnie skreca, zeby sobie moja niunie podgladnac.
I powiem tak: wcesniej bardzo nakrecalam sie na chlopca, ale teraz wiem, ze jak bedzie panienka, to tez bede strasznie szczesliwa:-):tak:

reklama
Witaj Iza :-) Cieszymy sie ze do Nas dolaczylas :tak: Zaloz sobie suwaczek i popros Ataaty to wpisze Cie na liste mam grudniowych :tak:

Kasia, moj maz powiedzial, ze jak bedzie corka, to do 30stki bedzie ja pilnowal:-D (i wiem, ze marzy mu sie ta coreczka tatusia, a ja nie mam nic przeciwko, tylko nie moge sie juz doczekac, zeby sie dowiedziec:))
Witam nowa kolezanke (moja imienniczke zreszta:) Cos pozno do nas trafilas, ale lepiej pozno niz wcale:-) Rozgosc sie i zostan jak najdluzej:-)
Z samopoczuciem i humorami roznie u nas bywa, ale taka juz nasza ciezarna natura:-D, Ja sie czuje bardzo dobrze tylko upalow nie lubie, a wlasnie ostatnio u nas ponad 30 stopni na dworze.
Napisz nam moze kilka slow o sobie, zebysmy mogly Cie lepiej poznac:)

troszkę poleżałam przeszłam się na króciutki spacerek i teraz jest mi troszkę lepiej. Mniej mnie już boli brzusio.

izka witaj w naszym gronie.
Pryzybela świetnie Cię rozumiem z tym USG bo ja też mam termin dopiero na 31 sierpnia a dzidzi jeszcze w ogóle nie widziałam.

no cos Ty Weroniczka, jeszcze w ogole nie widzialas swojego malenstwa?:szok: (dobrze, ze juz z brzuszkiem lepiej;))
Ja w sumie tez tylko w 12 tygodniu widzialam kruszynke, a w 18 jak bylismy u gin, zeby posluchac serduszka, to musiala na chwile usg wlaczyc, bo nie mogla wyczuc gdzie dzidzi bije serduszko(to znaczy gdzie w ogole dzidzia sie znajduje, tak sie schowala), ale normalnie razem z mezem mi ekran zaslonili i tylko fragment glowki widzialam:(
I jeszcze musisz praktycznie miesiac czekac....To nieludzkie, ale kto wie, moze i mi na usg polowkowe przyjdzie poczekac do 6 miesiaca:no: Ja tez juz sie denerwuje przez to, ze nie wiem kiedy zalatwimy to usg, a moja tesciowa oczywiscie mowi, ze na pewno wszystko w porzadku i ze kiedys tak nie robili tego usg (tylko zapomniala, ze najmlodsze dziecko 27 lat temu rodzila;))
A zreszta skoro teraz sa takie mozliwosci, to dlaczego nie skorzystac i sie nie uspokoic? A poza tym powiem Wam, ze dopiero na takim badaniu zobaczylam jak moj maz jest bardzo dumy i szczesliwy, ze bedzie tatusiem (mial po prostu taki wyraz twarzy i takie mu sie oczy zrobily, ze az mnie zatkalo....

Pryzybela moj Maz tez na usg taki wpatrzony w monitor i wypatruje co Dzidzia robi :tak: Wczoraj siedzial i sie smial bo tak sie ruszalo i kopalo ze pani dokto nie mogla zbadac Malenstwa...
I tez ma taki dziwny, zamyslony wyraz twarzy jak Dzidzia kopie i taki skoncentrowany na tym co sie dzieje :tak:
O wlasnie sie male Bobo odezwalo :-)

reklama
Do góry