reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

no a my jeszcze troszke i bedziemy mała przygotowywac mała do kapieli a mała smarkula dzis cały dzien skarpetki sobie sciaga i sie cieszy :-D:-D:-D:-D:-D a jak mówie chodz załoze to ucieka i sie smieje :-D:-D:-D:-D i teraz na bosaka pomyka
WIKTORKU zdróweczka ci zycze :tak::tak::tak: biedaczek
WERONICZKA jak tam po lekarzu???? daj znac

reklama
I ja juz tez jestem. Bylismy w miescie, pare bluzeczek kupilam malemu, sobie jedna. Ladnie dzis bylo, az sie milo spacerowalo.

Z tymi doroslymi lozeczkami, to pewnie zdecyduje sie w miare niedlugo, tzn gdziec po roczku. Ale chcemy takie na prawde niskie kupic, zeby w razie wypadania, nie potlokl sie maly za bardzo. A najbardziej to mi sie te lozka- samochody podobaja.:tak::tak:

Weroniczka- daj znac, jak tam...
diankus- pokaz potem foty fryzurki
No i duzo duzo zdrowka dla chorowitkow...:tak:

Dużo zdrówka dla chorych grudniaczków!!!:tak::tak::tak:

Jutrzenka to długi wieczór przed wami jak Kuba tyle śpi :-D

Pryzybela ja na razie nie myślę o doroślejszym łóżeczku

Moja mała mnie doprowadza do łez... ze śmiechu oczywiście.
Od kilku dni pomyka po mieszkaniu na samych kolanach :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Łapie jakąś zabawkę w łapki i na samych kolankach się przemieszcza...
Wiecie jak śmiesznie to wygląda :-D:-D:-D a jaka zadowolona przy tym bo może coś nosić hihihi... jeszcze nie słyszałam żeby był taki etap po raczkowaniu...:rofl2: hihihi...
Czy któryś grudniak wyczynia takie dziwności? :rofl2::rofl2::rofl2::-D:-D:-D
Z raczkowaniem się nie rozstała oczywiście ale nową umiejętność namiętnie ćwiczy jak i chodzenie przy ścianach...
słodka jest :-D:-D:-D;-);-);-)

Jak ja przyszłam to nikogo nie ma!!! :crazy::rofl2::rofl2::rofl2::-D:-D:-D

Siedziałam sobie z małą na kolanach przed kompem, i nuciłam "kaczor donald farmę miał ..." Julka też sobie pod noskiem coś spiewała, aż w końcu cisza :dry: patrzę a ta śpi... brudasek... :-D:-D:-D kochana jest. A jak sobie przypomnę jakie wojny kiedyś o spanie były to aż mnie ciarki przechodzą...:-D

nadrobiłam trochę teraz ..

ja jeszcze daję wit. D3 i zalecone mam dawać do końca roku.

Fajnie teraz z maluszkami, mają już ustalony rytm dnia i łatwiej sobie z nimi poradzić.

My mamy też już kombinezoniki nawet 2 jeden po mojej siostry dzieciaczkach a drugi dostaliśmy w prezencie.
Ale kupowałm butk..takie właśnie na teraz i wyobraźcie sobie, że wzięłam dla dziecka 12-18 miesięcy a one za małe :szok:

A mam pytanie...wiecie coś o tym, żeby nie można było dawać dzieciom jednoczesnie antybiotyku i witamin?

Hej

Maly zasnal przed 21:30 :szok::szok: ale nie dziwne skoro wstal o 18 :szok::szok:.

Kilka razy byl temat jedzenie w dzien ale ja nie bardzo wiedzialam co pisac bo karmilam go tylko wieczorem a w dzien mama, Teraz jak bylam z nim 3 dni w tygodniu to wiem ze on je 5 posilkow plus owoce i chrupki w miedzyczasie.
I tak:
- po obudzeniu mleko (troche zageszczone).
- drugie sniadanie - buleczka z maselkiem (kromka) i parowka cieleca albo poledwica
- obiad - szklanka (mieso i warzywa)
- podwieczorek - kaszka ale nie wiele ok 120
- przed snem mleko zageszczone
i szklanka owocow o roznej porze jak wyszlo ze spaniem i soczki i chrupki
Tak bylo przez 3 dni jak bylismy sami w domu i nie jechalismy nigdzie, w je czesciej mleko bo jak jedziemy w gosci to latwiej mu mleko dac.

Madzia niestety nie wiem, ja moze kilka razy w zyciu bralam antybiotyk

Paula jak na kolanach :szok::szok:, kleka i idzie :szok::szok:. Niezle jest :-D:-D:-D:-D

Elcia mojemu to skarpetli same spadaja :no::no:, jakich bym nie kupila czy po 2 zeta czy po 5 jeden ciort wszystkie sie zsuwaja :no::no:, chyba za chude nozki ma :-D:-D:-D:-D

Mije chlopaki spia to i ja chyba uciekam bo cos tu cicho :szok::szok:

Hej. Przeczytałam i zapomniałam co mam napisać:-(
Zdrówka dla chorowitków:tak:
Paula- fajna ta twoja Julcia:-):-)
jutrzenka- ja z Łukaszem mam to samo, chyba lewą nogę ma większą i wysokie podbicie, ale ma to po mnie ja też mam lewą nogę trochę większą i ciężko buty kupić.
pryzybela- nie myślałam jeszcze o dorosłym łóżku dla niunia :-D
madzia - ja jak brałam antybiotyk to brałam do tego witaminę "b" tak lekarz zalecał, a z dziećmi jak to jest to nie wiem. Łukaszowi dawałam normalnie "D" i "c", nic mi lekarz nie powiedział żeby nie dawać.
Pozdrawiam was gorąco. Miłego dnia:-D

Dzień dobry!!! :-):-):-)

Madzia
jak dziecko jest chore to od razu trzeba odstawić preparaty witaminowe:tak:
Wskazana jest jak najbardziej wit, C i oczywiście D którą musimy podawać ale inne od razu w odstawkę, ponieważ wspomagają dodatkowo rozwój wirusów w organizmie. ;-)tak mi mama tłumaczyła. :tak:

Jutrzenka no tak właśnie na kolankach. I pomyka sobie po mieszkanku... :-D

reklama
dzien dobry

a u nas koszmarna noc..
pawłowi cos juz chyba całkiem sie poprzestawiało... bo jak tylko znikam z zasięgu jego wzroku od razu jest płacz...i w nocy budzil sie co chwila..jak stałam przy lozeczku to spał - ale co chwila otwierał oczy i sprawdzał czy jestem, a jak wychodziłam to był normalnie żałosny płacz...
wogóle sie nie wyspałam a na 9 idę do dentysty....jak mieszkałam w zabrzu leczyłam ząb kanałowo i cos z nim jest nie tak bo boli mnie , pulsuje a nie powinien, do tego mam całe dziąsło wokół spuchniete....
ciekawa jestem co sie z nim dzieje...no ale jednoczesnie mam cykora bo nie lubie leczyc zębów.

paula mój paweł tez coś ostatnio czesto na kolana wstaje, tylko on na nich nie chodzi tylko jak juz stanie to rzuca sie w przód tak jakby chciał skakać jak zając:-) smiesznie to wygląda, czasem to az sie boje ze zrobi sobie krzywde:tak:

no nic ide sie ogarnac bo zaraz tesciowa przyjedzie a ja do dentysty...bleeee

Do góry