reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

dzien dobry

grzechotka a moze któraś herbatka powoduje ból brzucha? u nas tak było..tak samo zauwazyłam ze jak paweł dostaje jedzonko ze słoiczka to po bobo vicie ma własnie jakies boleści , niespokojny sen natomiast po gerberze wszystko jest super, tak ze tak jak kiedys jadł tylko bobo vite tak teraz przerzucilismy sie na gerbera:tak:
poza tym u nas kaszka ryzowa tez powoduje bóle brzucha wiec je tylko kukurydziana bądż wielozbozową czy pszenną.

ale zanim do tego doszłam to tez minęło troche czasu.
a dajesz kubie juz nabiał? wiem ze byl uczulony i np wystarczy mała ilość by wywołać kaszel. bóle itp/

dota no oczywiście ze aktualne:-) bedziemy w niedziele rano w gdyni tak ze zanim wyjade ustalimy konkretną godzine a ewentualnie bedziemy jeszcze miec kontakt telefoniczny.wiem ze bedzie ela ale czy aneczka dała znac?
i ty to sie tak nie szykuj tzn nie strój:wściekła/y: bo ja bede po nieprzespanej nocy wiec pewnie bede wyglądac jak potwór...

stafanka zapomniałaś o mnie?:crazy:

asia dobrze ze temperatura spadła. wiem jaka to ulga bo u nas przy 3 dniówce praktycznie cały czas utrzymywała sie na granicach 39 stopni...

ela - pablo też wstaje miedzy 6 a 7 i jeszcze niedawno dawałam mu zabawki do lozeczka i potrafił tak z 30 minut siedziec i sie bawić..a teraz od razu jest ryk i trzeba go wyciagac.
wogóle to moj paweł zrobił sie taki mamicycuś ze szok. jak ide do sklepu i np cos oglądam to musze wózek ustawiac tak by mnie widział, a nie daj boze jak ktoś obcy do niego zagada...wtedy jest taki załosny płacz ze szok....
echhh

alex witka po urlopie;-)

paweł poszedł spac wiec idę umyć włosy i jakis makijaz zrobic....kurcze ostatnio nic mi sie nie chce....

reklama
Hej, hej, dziewczynki:-):-D:-)
asia
- może to faktycznie ząbki, miejmy nadzieję ,że już będzie dobrze:tak:. Powiem Ci że jak ja się pogodziłam z mężem,( choć wolałam żeby to on wyciągnął pierwszy rękę, ale się nie doczekałam:no:) to wszystkie doły mi przeszły i lepiej się czuje:tak::-D. Faceci nigdy nas nie zrozumieją i chyba trzeba się z tym pogodzić.:baffled:

A my śpimy wszyscy oddzielnie i z namiętnością też jest kiepsko, bo mąż chory i siły na nic niema:no:. Lekarz chciał już go do szpitala brać:szok:, ale M. się nie zgodził, ale nie wiem czy się obejdzie bez szpitala:-(. Boję się żeby zapalenia płuc nie dostał:-(
Dziś spróbujemy starego domowego sposobu - stawiania baniek. Jeszcze tego nie robiłam, ale na pewno jest to łatwiejsze od robienia zastrzyków.

Ela hop hop. Jestem :-):-):-)
Czuję się nawet nieźle ale czasu mi brak bo szyłam czapeczki dla dzieciaczków no i chłopaki się awanturują jak siadam przed kompem. Ale czapki skończone więc mam troszkę czasu. Teraz będę poszukiwaczką prezentów bo u mnie w rodzinie od października do końca stycznia gorący czas urodzinowo- imieninowo-świąteczny. w sumie 15 imprez "prezentowych":szok: no i w tym wszystkim jeszcze maleństwo się pojawi:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry: Ach...
A dziś idę do lekarki po dwumiesięcznej przerwie ( taka długa przez Tadziowy szpital:( ). Mam u niej dużo wyników ważnych badań więc się troszkę stresuję:baffled::baffled::baffled:

Hej Hej dziewuszki:-):-):-)

Weroniczka na pewno wszystko będzie dobrze:tak: I wyniki będą super:-) U nas sam grudzień taki bardzo intensywny w prezenty:baffled: Kilka osób ma urodziny a potem jeszcze święta:crazy: Dobrze, żew taki grudzień jest az w roku:-D

Asiacur fajne, że z Filipkiem lepiej:-) Kurcze, fajnie by było jakby już mu tak zostało:blink:

Kal.aga współczuję mężowi:zawstydzona/y: Tobie zreszta też, stawiania tych baniek:szok: ale co zrobic, jak mogą pomóc:confused:

Viki, Dotka ale Wam fajnie z tym spotkaniem:tak: Zazdroszczę:tak: Hehe i Elcia też się wcisnęła:-D:-D:-D

Grzechotka biedny Kubulek:-(

Marcelinio jeszcze raz bardzo wszytskim dziękuje za buziaczki:-):-):-)

Hej dziewczynki :-)
Stefanka- no w sumie prawda- wyroku nie mam, ale zostawilam tu P, wiec chcac nie chcac musialam wracac. Ale juz w styczniu pojade znow i tam roczek zrobie spozniony....:tak::-)

Asia- no wlasnie, ja musze to bledne kolo w koncu zatrzymac, bo bedzie coraz gorzej. My to tak dopiero od kilku dni razem spimy, wczesniej Oliwier sam w swoim lozeczku slicznie spal, nie wiem co nagle sie stalo...?:szok:

A u nas poranej dosc ladny, zapowiada sie sloneczny dzien.
Zajrze pozniej:-)

hejka mejka kejka....:-):-):-)

Viki no Aneczka nic nie odpisała....Tak więc bedziemy chyba trzy....
A czy Ty bedziesz miała siły się z nami spotkać, po podrózy???Wiesz Elci najbadziej pasuje tak na 13:00 bo oni z dalekiego Elbląga....

ZDRÓWKA WSZYSTKIM:-)Filipku,Kubusiu:tak:

Weroniczka bedzie ok:tak:

uciekam do dzidziusia....paaaaaaaaa:-)

Dzień dobry mamusiom i dzieciaczkom!!!

Weroniczka jeju dwa miechy zostały do rozwiązania... fajnie... niedługo księżniczka będzie z wami :-):-):-) rozrabia w swoim domku??? :-D

Alex tak to jest właśnie jak się nie ma kaski to jest w sklepach dużo fajnych rzeczy a jak się idzie na zakupy to odwrotnie... ;-)

U nas choroba się skończyła to powróciły dawne nawyki wstawania o 5!!! buuu...
Podobno Eurespal działał usypiająco. Fajnie bo spała do 7 i myślałam że tak jej zostanie... :-:)-:)-(

Hej Dziewczynki :-)
Przede wszystkim duuużo zdrówka dla Filipka i Kubusia :tak:
Weroniczka Ty się nam nie stresuj, bo wszystko będzie dobrze :tak:
Alex pocieszę Cię, że nie jesteś odosobniona w tym spaniu w trójkącie;-):-p Oliś spał sam w łóżeczku od urodzenia, generalnie teraz też śpi, ale codziennie o 3 się budzi i muszę go do łóżka brać ;-) W łóżeczku nie chce już dalej spać i by szalał do rana, a jak go tylko do łóżka wezmę chwilę poszarpie mnie za włosy, przytula się i śpi.
Ostatnio w ogóle straszna przylepa się z niego zrobiła i taki mamusiny cycuś, w sumie muszę korzystać, bo za kilka lat o całusa nie będę mogła się doprosić, bo będzie wstyd przed kolegami ;-)
Dotka, Viki, Elcia, ale Wam fajnie z tym spotkankiem:-)
Może ma któraś ochotę wpaść do Belfastu i zrobić mi porządki?? ;-):-p
@ się spóźnia 3 dzień, ale nadal nadziei sobie jakoś nie robię, poczekam kilka dni i dopiero zatestuję... A brzuch mnie napierdziela już od dobrych kilku dni :-(

reklama
Do góry