reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

PAULA sok z malin już daję :tak::tak:
ELCIA mój teraz je mało flacha na cały dzień tak po 50ml i nic nie chce więcej oraz dużoooo pije potrafi wypić 4te małe flachy :tak:
WERONICZKA trzymaj się już nie długo:tak:;-)
AGA miłego popołudnia i wieczorka:tak::-D
SYLWIA to oby to zasypianie tak już zostało:tak:
Dzięki laski za odpowiedz:tak:

reklama
Czesc Dziewczynki!!!
Juz Wam czas przestawili co? A jak ze spaniem u dzieci??? Bez zmian, czy jakos zareagowaly na to przesuniecie o godzinke?:-)

Elcia, mi sie wydaje ze Oliwcia wcale tak malo nie je... Moje dziecie o 6 cyca dostaje, potem po 8 gesta kaszke i idzie spac na jakies 2 godzinki.
Ok 11 dostaje owoce i jakies chrupki czy inna przekaske + cyc
O 14 obiadek zmiksowana zupka (ok szklanki juz po zmiksowaniu wychodzi) po obiadku drzemka pol godzinki do godzinki czasem w domu, a czasem na dworze
16 maly kubeczek serka, jakis wafelek ryzowy, banan albo inna przekaska (i cyc ok 17)
18:30 gesta kaszka na kolacje, potem tylko kapiel cycus na dobranoc, mycie zabkow i do lozeczka o 20

A wczoraj to mielismy piekna pogode i pojechalismy do parku gdzie taka mala farma jest, troche pospacerowalismy Kaya zwierzatka poogladala i potem jeszcze do tesciowej na kawke pojechalismy. Ogolnie bardzo udana niedziela byla:-)

Hm... ja miodku tez jeszcze nie probowalam dawac Kayi, pewnie zaczne od kaszki nestle z miodem, ale ona dopiero od 12 miesiaca jest. A soczek to bym chetnie dawala, ale tylko taki swojski z malin z ogrodka, a ze nie mam do tego dostepu, to nie daje;-) Zreszta Kaya poza cycem, to bardzo malo pije i tylko wode, bo woli ja pic od soczkow, wiec narazie tylko woda....

Sylwia, no to synus niespodzianke ze spankiem zrobil:-)

Anetka, Weroniczka Wy to nasze skarbnice wiedzy o dzieciach jestescie!:tak::-)

Hej:-):-)

Telefon kupiłam ale narazie jakiś tam stary model, oby tani tylko bo w lutym to mi dadzą nowy jak umowę przedłuże:tak:

Elcia u nas jest tak :
9 - 240ml mleka i 10 miarek kaszki
11 - kanapka z serem albo parówka i serek
14 - duży słoik zupki albo obiadek mamusi tak na oko:-)
16 - owoce i jogurcik
18.30 - 240ml mleka i 10 miarek kaszki
Picia robię mu flaszkę ale raz wypije raz nie, daję mu też w ciągu dnia jakieś flipsiki, ciasteczka itp:-)

Drzemki mamy dwie mniej więcej po 1,5godzinki i spac chodzi około 19:-)

A jeśli chodzi o jedzenie Oliwkii to nie nalegaj, szkoda twoich i jej nerwów, jak nie chce teraz to zje później:tak: Na pewno za jakis czas to się zmieni i znów będzie ładnie jadła:tak:
Z tego co widzę to duzo dzieci przechodzi jakieś takie kryzysy ale później wszystko wraca do normy:-)

:-D:-DWitam

W pracy mialam dzis urwanie glowy, zrezta caly tydzien taki bedzie bo od poniedzialku urlopik wiec nie mialam czasu Wam popisac wiec nie nadrobie. Wybaczcie :-)

Duuuuzo zdrowka dla wszystkich chorowitkow :tak::tak:

Elcia wcale malo nie je. A patrzac na mojego to nawet duzo.

Dzis zjadl (z tego co babcia mi mowila)

7 - niecale 150 mleka z jedna miarka kaszki
ok 9 szklanke owocow
11 - kilka lyzeczek kaszki i nie chcial wiecej wiec babcia mu dala puree z banana.
14 - niecala szklanka obiadku
17 - 100 mleka
ok 19 - 3 chrupki i poskubal troche przylepke z chleba jak my jedlismy kolacje zeby grzecznie siedzial
po 20 - 150 mleka z 1 miarka kaszki.
takze w sumie niewiele tego. Ostatnio mniej je niz wczesniej. Byl czas ze 180 jednym tchem zjadal a teraz to rzadko tyle zje.

Co do drzemek to jak jest z babcia to ma dwie, jedna ok 9 i druga ok 12-13. Jak ja wracal to czasem sie przespi z godzinke a czaem nie.

A moj synek dzis pierwszy raz od jakiegos czasu zasnal po kapaniu bez smoczka :tak::tak::tak::-):-). Tak w ciagu dnia jak jest na spacerze czy jedziemy autem to zawsze bez zasypia ale wieczorem albo w ciagu dnia w domu to zawsze ze smoczkiem. A dzis mnie zaskoczyl, poszlam do kuchni na dol a R z nim na lozku lezal i gadali sobie, przychodze za kilka minut i oboje spia :-D:-D:-D. Obudzialm R malego przelozylam do lozeczka i spi dalej. Kurde chcialambym zeby tak sie czesciej udawalo.

Viki odezwij sie

A ja dzis sie dowiedzialam ile dostane tej kasy za zwolnienie i :szok::szok:, niezle :tak::tak::tak:. Zamowilam dzis stol i krzesla do jadalni :tak::tak:. huuura

hej dziewczynki

dzięki za podpowiedzi co do spania

elcia
Kuba zjada
rano o 7 mleczko 150ml
potem soczek albo herbatka i idzie spać
jak wstanie ok 11 czasami nawet 12 to zjada kaszkę manna z owocami 120 ml lub jajecznicę na parze i kanapkę z pasztetem z królika albo paróweczkę cielęca i kanapkę jedną albo dwie
czasami wcale drugiego śniadania nie chce jeść zjada tylko wafla ryżowego
ok14-15 obiadek zupka albo drugie danko a ilość ciężko stwierdzić miseczka cała czasem kilka łyżek
17-18 deserek i też czasem nie chce jeść
19:30-20 kaszka ryżowa 180ml

no i oczywiście chrupaczki wafle ryżowe chrupki kukurydziane czasem biszkopty i herbatka i soczki w dość dużych ilościach

jak Kuba nie chce jeśc to mu nie wciskam są takjie dni że zje dużo w ciągu całego dnia bo wszystkie posiłki całe zje a czasem nie mogę mu wcisnąć nawet łyżeczki zupki

buziaki dla chorowitków niech nam szybko zdrowieją

sylwia powodzenia dalej w usypianiu

jutrzenka spróbuj mu nie dawać dziś też może sie udai za kilka dni zapomni że zasypiał że smokiem

a u nas też mały sukces bo Kuba wreszcie nauczył sie pić z kubka niekapka ale to już 4 kubek no i wreszcie trafiłam na taki co mu podpasował heheh:-D

buziaki na nowy dzień

Hej mamuśki:-)
Wasze dzieci jedzą duzo. U nas jest tak
5.30 - 6.00 - cycuś
7-8 kanapeczka jakaś
9.00 kaszka z mleczkiem z butelki ok.120-150 ml
10-czasem do 12 spanie
13.00 obiadek pół słoiczka
14-15 (jak już jestem w domu) trochę mojego obiadku
16- owoce
18- kolacja- albo jajo gotowane albo kaszka na gęsto
19.30 - cycuś na dobranoc 20- już śpi
w między czasie herbatki HiPP albo BoboVita lubi malinową z dziką różą
a w nocy to jeszcze jakieś trzy karmienia:szok::no::szok::no:

Paula- nie miałam niestety stosunkowo udanego wieczorku, bo się poprztykałam:wściekła/y: z M. i nie odzywamy się od soboty:-(. Mam nadzieję ze się pogodzimy wkrótce ja go przeprosiłam za to co mu powiedziałam, teraz czekam na jego reakcję. Czekałam 2 dni aż on się ukorzy ale tak fatalnie się z tym wszystkim czułam że pierwsza wyciągnęłam rękę. Zobaczymy:-:)dry::-(
Zdrówka dla Julki:tak:
jutrzenka - oby Kubusiowi tak zostało. łukasz do niedawna nie potrzebował smoczka a teraz od kiedy mu ząbki zaczęły rosnąć wystarczy że mu z buzi wypadnie podczas snu to jet płacz.:no:
ela- a może Oliwkę gardło bol:dry:i. Łukasz tak właśnie miał że nie chciał jeść i jak poszłam do lekarza to się okazało że ma chore gardło. Tylko łukasz miał jeszcze biegunkę. Lepiej żeby to jednak gardło nie było:no:
przybiela- mój Łukasz to sie przestawił jakoś. Wieczorem nie ma problemów z pójściem spać późniejszym, ale rano budzi się tak jak wcześniej. tzn wcześniej to była siódma a tera szósta rano.
sylwia- u nas ten kryzys już długo trwa:wściekła/y:
weroniczka- trzymaj się i wypoczywaj jak najwięcej:-D:-)
Pozdrwiam też resztę mamuś.:-D:-) Chyba są zapracowane:sorry2::dry:

Dzień Dobry:-):-):-)

Grzechotka masz rację z tym niewciskaniem jak nie chce jesc:-)

Wczoraj Marcel usnął przed 19 i nie obudził się aż do 4:szok: Poszłam do niego, dałam mu łyka wody, pogłaskałam po głowie i znów zasnął sam w łóżeeczku i spał do 7:-):-) Ale jestem szczęśliwa, bo myślałam że już się nie odzwyczai od spania razem z nami:-)

Miłego dzionka koleżanki:-) I pisac mi tu:wściekła/y:
pisac, pisac, pisac, pisac:wściekła/y:

aloha
dzieks za odpowiedzi z tym jedzonkiem nie bede jej wciskac jak zje to zje
pozdrawiam
u nas do 12 nie bedzie swiatła wiec bateria mi zaraz padnie wiec do zobaczenia :-D:-D

reklama
Do góry