reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Witam!
Nie było mnie kilka dni i wszyscy o nas zapomnieli ;-) Nie mam za bardzo teraz czasu na forum. U nas nic nowego, a raczej powrót do tego samego. Nawrót choroby. Filip dziś zaszalał i termometr pokazał 39.5. Najśmieszniejsze jest to, że lekarz nie potrafi nic powiedzieć, bo dziecko wygląda na zdrowe. Ech... Co ja z nim mam. Postaram się wszystko nadrobić, a tymczasem pozdrawiam.

reklama
magda a tak zmieniając temat byłas w PRL - U????

Nie jeszcze nie byłam, ale własnei sie wybieramy...super pomysł :tak: dresom i innym dziwom wstę wzbroniony ;-)

No to Oliwerek teraz jak z górki...będzie ise uczył nowych rzeczy :tak: Gratki za papa'tki ;-)

Paula u nas to samo było z odkurzaczem..jednego dnia ok, a na drugi wielki płacz :sorry2: robota kuchennego tez się boi i nawet...tarki jak tre np marchewkę :szok:
ale nie boi się much...a podobno bardzo dużo dzici się boi much.

Co od bajek to Wiktorek jedyne czym się zainteresuje to bajki typu "ulica sezamkowa" albo "niebieski dom". Ale nie siedzi długo max parę minutek. Jakoś wbiło mi się do głowy, że do 1 roku to nie zdrowe dla oczu, a później dla psychiki. I wiecie..gdzieś czytalam że dopiero 7 letnie dziecko może z godzinke tv pooglądać.

Ale mi narobilyście smaka tymi placami zabaw...My tez chcemy ! :-D

Elcia też tak mamy - ja mówię: nie wolno, Wiktor w płacz, czekam aż sie troszkę uspokoi i on juz myśli że może juz mozna, a ja go wtedy chyc i do drugiego pokoju, trochę pomarudzi i spokój :tak:

A co do komputerów i tv to tak pozagradzałam fotelami i kanapą, że przejść się nie da i teren niedostępny dla dziecka jest. A my mamy wydzieloną bezpieczną część pokoju, tylko musim skakać przez fotele. Ale wolę to niż strach że zrzuci na siebie telewizor, albo wsadzi łapki nie tam gdzie trzeba.
Siedza razem...K. przy kompie, a Wiktor w kblach buszuje, nagle K. słyszy że ja idę to zaraz mówi "WIktorku nie wolno" i udaje głupa :sorry2::dry::-D

Stefcia :-):-):-)

Buziaki dla Chorowitków.
Asiacur a może Filipek ma jakiś ukryty stan zapalny jak ten ropień u Tadeuszka
Albo to ząbki...

A tak w ogóle to WITAJCIE WSZYSCY :-):-):-):-):-):-)

MADZIA witaj
a ja jestem zmartwiona bo Oliwka zrobiła 2 kupy z niteczkami krwi i to dosc duzo buuuu jutro do lekarza lece a nie wiecie co to moze byc ??? od czego ????? troiche czytałam ale tak po łepkach

Ojej Elcia, to nie dobrze. Co sie dzieje z tymi naszymi grudniaczkami???:szok::szok::confused: Magda_lenka ma racje, do lekarza zasuwaj...

Ale Sylwia juz ma fajnie- wygrzewa sie pod palmami....hmmm , ja tez tak chce....:sorry2:

A co tu w ogole tak pusto? Jest ktos? :confused:

Elcia ja bym pędziła biegiem do lekarza...
Duuuużo zdrówka dla wszystkich naszych chorowitków:tak:
W mordę jeża dziecko mnie wykańcza, zamiast spać w najlepsze szaleje na podłodze :baffled:

Witam

Elcia moja tez miała krew w kupce ale w wieku niemowlęcym jak miała 3 tygodnie a później okazało się to alergia:-( na nabiał
Alergia pokarmowa daje duże spustoszenie w organizmie i powstają mikro pęknięcia jelita tam są takie jakby włoski i one zanikają gdy jest podawany alergen i wtedy dochodzi do tych pęknięć. Jedynie co ci poradzić na dzień dzisiejszy to podawaj małej lacydofil lub coś podobnego to są bakterie podawane podczas kuracji antybiotykowej one nie zaszkodzą ale i pomogą odbudować prawidłową flore bakteryją w jelitkch to jest ważne przy takich pęknieciach

Mam też pytanie czy krew świeża czy już troszkę zakrzepnieta i jak oceniasz ilość tej krwi na kroplę. To jest bardzo ważne abyś to w ten sposób lekarzowi wyjaśniła

U nas dzieciaki chorę cała 3 ja tylko latam i kinolki wycieram i leki podaje udaje mi się bez antybiotyków dzięki bogu nie gorączkują.
Martwie się tęż tym że Madzia nie ma jeszcze żeba :-(
asiacur

Moja też czasem ma taką gorączke no może się zdażył jej z 3 razy po 39 ale po 1-2 dnich jej nie było podawaj parcetamol i witaminki aby organizm miała siłe i zapają czesto to podstawa przy wysokjej gorączce. Ucałuj chorowitka

Cholera chyba Młodemu protezę kupię jak mu zęby nie chcą wyjść, albo wyjdę z siebie i nie wrócę:wściekła/y: T. już śpi, a ja się użeram, najlepsze jest to, że Oliś wcale nie jest śpiący i w najlepsze się bawi, a jak do niego mówię to na mnie perfidnie pluje i się cieszy...
Czy ja kiedyś pójdę spać jak biały cywilizowany człowiek?? ;-)

Kacha ja ci zostaje jeszcze ;-) moja mała też daje mi popalić odkąd jest na tym mleku juz 5 miechów nie śpię więcej niż 4 godz. bez przebudzenia się
Ma wielkie trudności z uśpieniem jej nawet po 2 godz. się mecze:-( pacze ze zmęczenia a zasnąć nie może
Mam tylko nadzieje że jak zacznie chodzić zacznie normalnie mi spać

reklama
W akcie desperacji nawet go do wózka wsadziłam, już kurcze prawie mi zasypiał, ale puścił głośnego bąkala i się znowu przebudził i dalej zabawa tym razem w wózku ;-)

Do góry