reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

hehe a mój pytał czy jestem, a ja na to, że Taaaak;-)

Ale macie fajne terminy porodów... bedziecie na święta już w domkach z maluszkami... a ja...:sick: bede w święta w szpitalu...:-( :sick: :-( no chyba, że nie w terminie urodze, to wtedy bede jak na szpilkach siedzieć w święta:laugh2:

Ide na zakupki bo głodomór, a lodówka swieci ale światełkiem ;)
wpadne jak wroce
Miłego popołudnia :)

reklama
Ataata ja termin tez mam jakoś tak na święta i sie zastanawiam kto ten poród będzie odbierał. Dokładny poznam pewnie po wizycie u gina.
Mam nadzieją, że tym razem urodze przed terminem i może na świeta już w domciu będę, a jak nie to wolałabym po świętach.
Przez święta się najeść za dwóch, bo w dniu porodu to głodna byłam strasznie i nic jeśc nie pozwolili, a później karmienie piersią i tez ograniczenia.

a041sm3.jpg

mam pytanie - czy robilyscie juz sobie wszystkie badania? mi sie lekarz przesunal jeszcze na wtorek. niepokoje sie, ze tak pozno :dry:
mi sie powiekszyl brzuch - mam nadzieje, ze to nie blizniaki :-) choc moze fajnie, tak dwojke za jednym razem.
ja mialam date owulacji 18 marca w niedziele, zdaje sie ze rano sie TO stalo, bo bylo mi goraco w brzuch i nawet powiedzialam lubemu, ze wlasnie nam dzidzia powstaje.
wiec termin na pierwsza polowe grudnia.
w niedziele chyba pojade w gory polazic, bo to w sumie zaczynaja sie ostatnie okazje (mam nadzieje, ze bedzie ich wiele).
U mnie wiedza juz prawie wszyscy lepsi znajomi - ja chcialam to trzymac w sekrecie, ale tatus jest tak dumny, ze nic go nie moze powstrzymac.
wie tez moja mama - jest przeszczesliwa i ciagle sie dopytuje o wnuka (choc to przeciez bedzie wnuczka :-)). tacie i dziadkom powiem po usg, jak juz bedzie pewne, ze wszystko ok.
rodzice chlopaka tez jeszcze czekaja. boje sie, ze nie beda zachwyceni.
no i wie moja siostra, az sie poplakala jak jej powiedzialam :-)

no i jeszcze jedno - czy macie juz apetyt???
ja strasznie probuje w siebie cos wciskac, ale konczy sie na malym obiedzie, bez sniadan i kolacji. pewnie przez to caly czas bym spala, nie mam sily na rzeczy ktore jeszcze niedawno nie byly problemem :zawstydzona/y:

Jeżeli chodzi o badania to robię w sobotę, najpierw musialam sprawdzic ceny...spore rożnice są w cenach pomiedzy przychodniami.
Robie sobie wszystkie możliwe badania, to się chyba nazywa profil kobiety w ciąży(zaawansowany). :-)
Wlaściwie to ciekawa jestem jakie są ceny w Waszych miastach. Mnie te badania wyniosą ok.320 zl :tak:

To chyba dość drogo jeśli chodzi o te badania.
W poprzedniej ciązy robiłam te badania które zalecił mi gin i najdroższy zestaw badań kosztował ok.150zł, ale był w nich test na HIV. Teraz każda ciężarna powinna go zrobić.
Teraz toxoi inne zrobiłam jeszcze przed staraniami.

Soida jak taki brak apetytu to skąd ten brzuszek tak rośnie :-D :-D !!
U mnie zaczyna się chyba wielki głód - od wczoraj jakas taka zżarta jestem, tylko bym jadła i jadła.

te badania podstawowe to nie są drogie ale toxoplazmoza,cytomegalia i różyczka jedno takie u nas kosztuje 40 zl a trzeba zrobic każde 2 razy, no to juz sie uzbiera 240 zl + krew,mocz,glukoza i inne...

U mnie z apetytem tez dobrze, jem i jem:tak: do tego dużo śpie... ide właśnie na małą drzemkę:-)

mamanadii ale nam sie terminy poródów trafiły:baffled: też bym wolała po świętach, żeby sie ładnie objeść i wogóle spędzić je z rodzinką, no ale to fasolki nam podyktują kiedy im sie na świat przyjść zachce;-)

soida ja np. jeszcze u ginka nie byłam:zawstydzona/y: mam wizyte na 24, także już niedługo. Nie byłam bo mieszkam teraz w Kalwarii, a bez sensu mi jechać do Krakowa, poto tylko, żeby iść na jedną wizyte, skoro wybrałam sobie ginekologa prowadzącego w Suchej Beskidzkiej:-) Ide prywatnie do lekarza, który uratował rzycie mojejmu w momencie gdy sie rodził... więc chyba niezły lekarz i napewno zleci wszystkie ważne badania:tak: Także jak bede wiedzieć to napisze jakie mi zlecił
A co do apetytu to mam to samo..:baffled: Mały obiad, czasem kolacja, śniadanie nie:baffled: Np. teraz zjadłam pierwszy posiłek =zapiekanke. Ale nadrobimy nadrobimy, już podobno w 7-8 tyg zaczyna sie opychanie jedzonkiem:-D
Aha soida pochwal sie brzuszkiem w galerii cio?? Ja może zrobie wieczorkiem fotke to wkleje, choć narazie to chyba mi sie uroiło że coś widać, ale wkleje, a co mi tam:-D

dota ło matko, ale drogi zestaw badań:baffled: zobaczymy ile ja zapłace:confused:

Ejjj dziewczyny, a co to na NFZ nie robi sie żadnych badań?? Wszystkie trzeba zrobić prywatnie za właśną kase???!! Bo ja jeszcze nie do końca w temacie badań więc zielona jestem, ale wydawało mi sie, że niektóre to można na ubezpieczenie zrobić... Czy sie myle??

reklama
Czesc Grudnioweczki!
Robilam wczotaj test, dolaczam do WAS:)

Mam termin na 22.12 - sama sobie wyliczylam, zobaczymy co lekarz powie...:-)

Do góry