reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Helloł dziewczyny:-)

Wow widze, że jednak wąteczek sie troszke rozkręca... SUPER!!

belka jesli o mnie chodzi to w dniu w którym sami sie dowiezieliśmy z testu o ciąży, mój od razu dzwonił do swojej mamy. Więc wiedziała najszybciej. Po paru dniach powiedziałam jednej kumpeli i jednej psiapsiółce. Tego samego dnia mój pochwalił sie w pracy duwm kumplom, po czym jeden z nich rozniusł fame po całej firmie:laugh2: Rodzicom powiedziałam po ok tygodniu, potem siostrze i szwagrowi. Moja dalsza rodzina jeszcze nie wie i narazie im nie mówie bo poco:laugh2:
Co do liczenia to różnie to bywa:baffled: (ja słyszałam o takim liczeniu: dzień@ -3 miesiące +7dni, ale to nie wychodzi za dobrze) nieda sie wyliczyć idealnie, zawsze wychodzi innaczej. Są kalendarze na necie co obliczają ale kazdy liczy od ostatniej @ tak jak gin a ja wiem kiedy była owu i nie zgadza mi sie wtedy o jakieś 2 dni. No ale policz od ostatniej @. Ja miałam @ 15.03 a termin mi wychodzi na 19.12

mamanadii (kliknij na suwaczek którejs z nas, jeśli Ci sie podoba) i zrób sobie swój na stronce, w karzdym suwaczku jest opcja "pobierz kod". Skopiuj kod z pola BBCode i wklej go w okienku podpisu. I to tyle, naprawde nic trudnego, dasz rade napewno;-)

A ja mam do was pytanko... Czy widać wam już troszke brzuszki...? Bo ja już tak jakby zaczynam coś widzieć, zwłaszcza wieczorem:-) Może powklejamy już nasze fotki brzucholków na wątku z galerią, który narazie jest jeszcze pusty...? Co wy na to?? Mimo, że malutkie, to fajnie potem porównać jak z tygodnia na tydzień sie powiękaszją:-)

reklama
A właśnie zapomniałam napisać o tym czy poinformowaliśmy rodzinkę....:-)

Ja miałam postanowienie, żeby nikomu nie mówić za wcześnie...tak - miałam....juz w święta wielkanocne wygadałam teściowej, mojej mamie,siostrze....No i najblizsza rodzinka już wie...:tak: Ciężko mi było nic nie mówić....takie szczęście jak się z nim nie podzielić;-)

Jeżeli chodzi o fotkę to u mnie nic nie widać...jak się brzusio choc ciutkę zaokrągli to zrobię zdjęcie:tak:

Ataata gdzieś tak przeczytałam....??? Musze koniecznie wypytać mojego lekarza:-)

Ja jak tylko zobaczylam dwie blade rozowe kreseczki napisalam smska do siostry :) Potem kiedy moj maz przyjechal z pracy zauwazyl test na lozku(specjalnie go tam zostawilam). Zapytal mnie czy to oznacza ze bedziemy mieli Dziecko, ja na to ze raczej tak i mnie pocalowal. To bylo 3 dni przed terminem miesiaczki. Dzien po zrobilam test i wyszly juz ciemne dwie krechy. Wiec bylam pewna. To bylo w wielko sobote w niedziele Wielkanocna powiedzialam najblizszym przez telefon bo nie moglam czekac az do wakacji. No i to bylo tyle do tego tygodnia. Moja mama wygadala sie cioci i znajomej ja powiedzialam kolezance a i maz sie pochwalil koledze. Moja mama mnie namawia zebym powiedziala juz bo Ona nie moze sie powstrzymac-widocznie jest dumna :tak:

Jesli dodam 40 tygodni do ostatniego dnia mojej miesiaczki to termin mam na 14.12 :-) Moja mama byla troszke zaskoczona kiedy sie dowiedziala ze na grudzien, My tez na poczatku myslelismy o wiosnie ale to bedzie swietny prezent pod choinke :) Swieta z Dzidzia :) dotaZ czyli rodzimy razem???

Co do testu, to ja pierwszy zrobiłam już 7 dni po owu ale nie wyszło nic a nic, ale ja itak wiedziała, że ciąża jest:laugh2: Następny zrobiłam 2 dni przed @ i normalnie mi łzy do oczu napływały jak ta druga kreseczka zaczeła sie po minucie pojawiać... najpierw nam sie wydawało, że zwidy mamy, ale po nastepnej minucie była juz tak wyraźna jak na instrukcji...
A swoją drogą, to ja już 2 dni po owu zaczełam czuć, że sie udało.... niewiem czemu, ale to sie poprostu czuje, tzn ja tak miałam:-)

Dziewczyny ale czemu od ostatniego dnia @:confused:
No bo teraz jak belka jak obliczysz 38 tygodni od owu to Ci sie za żadne skarby nie zgodzi jedno z drugim:baffled: Bo przyjęte jest że owu jest 14 dnia przy 28dniowych cyklach, czyli licząc od owu liczysz 38 tygodni a od pierwszego dnia @ 40 (czyli te 14 dni więcej) a jeśli obliczysz od ostatniego dnia @ to będziesz miała 39 tygodni....
Moim zdaniem na bank od pierwszego dnia @
Ale spytam na głównym Aletki ona sie zna na tym doskonale;-)

Uppps....mi chodziło od ostatniej miesiączki ale nie ostniego dnia. Czyli jeszzce raz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki....takie małe przejęzycznie:-D

reklama
tak to liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. Ja tak liczylam i wyszlo mi 14.12 Zobaczymy po usg ktore mam dopiero na poczatku czerwca,bo 12 tydzien bedzie 1.06 :-)
Taka jestem szczesliwa:tak:
Ataata ja mialam cos takiego jak Ty. Czulam to. I zadreczalam pytaniami mojego meza co by bylo gdyby i czy bedzie sie cieszyl, a On tylko pytal 'a co jestes?' a ja na to ze nie a tu prosze...

Do góry