reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Hej witam z rana!​

Wyglada na to,że ja co rano będę was tu witac pierwsza, bo wy to śpiochy straszne jesteście, a ja co rano o 5:45 pobódka. Teraz jest ok, gorzej jak mnie w 8 tygodniu ten mega śpioch dopadnie.​

Soida nie ma regóły, że w ciązy z dziewczynką wygląda się gorzej,ja ponoć starsznie wyładniałam, ciąża mi służyła.​

Malvina widzę,że mamy córeczki w podobnym wieku. Moja ma roczek i 2 tygodnie,więc ordobinke młodsza. Troszkę stracha mam jak sobie z dwójką takich malutkich dziciaczków poradzę, ale wierze ze pędzie dobrze. Narazie martwię sie zdrowiem tego malenstwa w brzuchu i nie myslę za bardzo co bedzie po porodzie.​

A co do pustek na watku, to sie napewno rozkręci jak więcej dziewczyn będzie już świadomych ciąży.:-)​

reklama
dotaZ nic sie nie martw, nadrobimy, nadrobimy, już niedługo nie będziemy takie chuderlaki:-) -tzn ja sie tak pocieszam:laugh2:

soida a u mojej siostry było na odwrót. Na synka strasznie zbrzydła (mówie szczerze) na twarzy i spuchła, że jak ją zobaczyłam to jej nie poznalam:baffled: , a przy córce nic sie nie zmieniła. Dopiero po urodzeniu wyładniała:tak: :-D Więc naprawde różnie to bywa...

Dzien dobry wszystkim :) Jestem zmeczona,strasznie sie nie wysypiam. wczoraj polozylam sie okolo 21:00 i wstalam dzis o 7:00 i dalej spac mam ochote. To koszmar :no:
Dziewczyny a co sadzicie o rozgloszeniu dobrej nowiny rodzinie i znajomym? Zrobilyscie juz to? Bo ja powiedzialam juz na poczatku bliskim,ale z dalsza rodzina sie wacham. Co Wy na to?

Belka ja w pierwszej ciązy powiedziałam od razu teściom jak się dowiedziałam (6 tydzień to był). Mam super teściów, poza tym rodzice moi mieszkaja daleko a ja uważam że to nie rozmowa na telefon. Dziadkom męza po tygodniu, a mojej rodzinie do ok.10 tygodnia jak akurat to nich pojechałam. Z moją mamą to było trudno utrzymac tajemnice ale sie udało, bo na wiecznie dzwoniła i jak zwyke pytała co słychać i tak dalej a mi od razu na język sie cisneło ze fatalnie się czuje i mam mdłości,ale zawsze jakoś sie powstrzymywałam i mówiłam ze słychac to co zwykle.

Teraz wiedzą mąż, teściowie i nikt poza nimi, no i jedna kolezanka. Jeszcze nie myślałam kiedy powiem mojej rodzinie bo tydziń temu u nich byam i narazie sie nie wybieram, moze w weekend majowy pojedziemy.
Widze Belka ze masz juz mega śpiocha. Boje sie ze i mnie wkrótce dopadnie, a tu pracowac trzeba i nie zasnac przy kompie.

dziewczyny błagam napiszcie jak wstawić suwaczek i zdjęcie, nie robiłam tego nigdy, a nie mam czasu by w pracy sama kombinowac i dochodzić jak to zrobić, pewnie i tak sama bym nie doszła, PLISSSSSSS

Dziewczyny powiedzcie jak obliczyc w ktorym jestem tygodniu... Czytalam o tym duzo i mam nadzieje ze rozumiem. Jesli mialam ostatnia miesiaczke 9.03 to od tej daty mam liczyc 40 tygodni. Jesli natomiast wiem kiedy doszlo do zaplodnienia to od tamtej daty mam liczyc 38 tygodni. Czy tak? bo jesli od ostatniej miesiaczki mam liczyc 40 tygodni to dzis zaczal mi sie 6 tydzien czy 7? :wściekła/y: to denerwujace. Tym bardziej ze lekarz nic mi nie powiedzial.

Próbuje wstawic suwaczek - zobaczymy czy mi wyjdzie...:-) :-)

a041sm3.jpg

reklama
OOO miałaś miesiączkę 9.03 a ja 8.03 :-) fajnie, wracając do tematu ja jak miałam w zeszłym tygodniu na suwaczku, że to piaty tydzień to lekarz mi powiedział,ze jestem dokładnie w 4 tygodniu...tak dziwnie jakoś...bede 1 maja to dokładnie wypytam. właśnie gdzieś czytałam i było napisane tak jak Ty to napisałas: do ostatniego dnia miesiaczki doliczyć 40 tyg.

Zobaczymy co napiszą inne kobitki, bo to zazwyczaj wiele różnych teorii....;-)

Do góry