reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Agula7777 witaj:-):-):-)

Paula jak Julcia?? Lepiej już??

Ja mam pytanko do bardziej doświadczonych w nocnikowaniu mam:-):-):-)
Jak powinna wyglądac ta nauka??? jak narazie to codziennie sadzam Marcelka, siedzi w miarę chętnie, nie zawsze zrobi siusiu:sorry2:
Jak to dalej powinno wyglądac?? Jak Wy robiłyście ze swoimi dziecmi??
Myślicie, że moge juz puszczac go bez pieluchy??:-p;-)

Miałam taki sam problem z nocnikeim.Szczerze to było ciezko bo uciekala z nocnika ale po paru dniach sie udalo:-).Do tego potrzeba baaaaaaardzo duzo cierpliwosci.

GRZECHOTKA ja też chcę zobaczeć:sorry2::-:)tak::-Dmoże kiedyś zobaczę:-p:tak:;-):-D
AGULA witaj!!!
wszystko zrobione nawet pranko wyschło na dworze:tak::-D
A małemu coś zaczyna cieknąć z noska:tak:
PAULA dużo zdrówka dla JULECZKI:tak:

Moze ktos mi doradzi jak to zrobic?Moja córa za tydzien skonczy 10mies.i chcialabym ja odstawic od piersi bo-moze smiesznie to zabrzmi-ale strasznie gryzie.:-(

Sylwia jak chcesz to możesz puszczać Marcela bez pieluchy ale kursuj ze ściereczką co chwilę :-D:-D:-D
Dzieci do około 1,5-2 lat nie kontrolują siusiania. Czyli nie potrafią wstrzymać. Dopiero w tym czasie mniej więcej dziecko nabiera tych umiejętności. Więc dla mnie to na razie śmieszne i nie sadzam małej na nocnik bo nawet 5-ciu sekund nie usiedzi pędziuch mały... :-D:-D:-D To moje zdanie. Choć nie zaliczam się do doświadczonych hihihi... już ten temat był przerabiany a ja ciągle swoje :-D:-D:-D

Agula nie mam pojęcia może dawaj jej na zmianę cyca i butlę a potem stopniowo zmniejszaj ilość podawania piersia a butlę częściej... :tak:;-)

Paula z tym puszczaniem bez pieluchy to był żart:-D:-D:-D Wiem, że jest za mały i nie zawoła siusiu:-D:-D:-D
Póki co nie chodzi o kontrolowanie siusiania a o oswajanie z nocnikiem:tak:
Chciałam zapytac dziewczyn co dalej....:confused:

reklama
Hej:-)
Agula- tu wszystkie dzieciaczki sa w tym samym wieku, bo wszystkie rodzilysmy wlasnie w grudniu.:tak::-) A jesli chodzi o piers, to ja tez jeszcze karmie, ale tu chyba jestem szczesciara, bo Olivier nie gryzie. A z mlekiem modyfikowanym mam to samo, nie lubi go i juz. Czasem z laska wypije troche, ale tutaj to mam tez problem....niestety....

Bylismy na kontroli, wszystko ok, ale jeszcze cos mu "charczy", to mamy ponownie przyjsc w srode.
A tak to nuuuuda! :sorry2:

Do góry