reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Paula bardzo dziękuję za radę. Skorzystam. Jutro idziemy do lekarza na kontrolę to zobaczymy co powie.
Tak się zastanawiam, że ta biegunka to może od antybiotyku. Już sama nie wiem. Temperatura już podskoczyła do 38,5. Ratujemy się jak możemy. Podaję na gorączkę nurofen w syropie. Smecte dałam. Dopajam orsalitem, mimo że to niedobre jak cholera. Daję jeszcze dwa razy dziennie dicoflor.
Mam nadzieję, że to szybko wszystko minie. Jakiś cholerny wirus grasuje i dopada nasze biedne maluszki. Dorosłych też nie oszczędza. Ja się na razie jakoś trzymam. Jako jedyna z naszej trójki.

Hello

My tez zaliczylismy prawie 3 godziny spacerek, polaczony z wizytu Kubusia u mamy w pracy i z zakupami. Kupilam 2 nowe kaszki, po 9 m-cu :tak::tak:. Poza tym kupilam deserki z twarozkiem po 9 m-cu (z jogurtem juz je)

Dota Ty spiewasz???????? A kiedy Cie w Mam talent mozna zobaczyc :-p:-p:-p:-D:-D. O bosze biedny Krzysiaczek ;-);-);-):szok::szok::-p:-p:-p.

Asiacur moze to tylko jakis niegrozny wirus, zdrowka zycze dla Filipka, slicznego maluszka :tak::tak:

Graatulacje dla wszystkich zdolniakow :szok::szok::tak::tak:. Fajnie ze tyle juz umieją. U nas papa nie zawzsze czasem robi czasem nie, poza tym brawo brawo. A dzis ja go wycieralam bo sie kromka chleba ubrudzil to bylo glosne nieie nienie :-D:-D. Poza tym swietny jest w piszczeniu :szok::szok::szok::szok:, i calowaniu swojego odbicia w lustrze albo cienia na scianie :-D:-D:-D. A i mama i baba i dziadzia mowi. Tylko tata jeszcze nie :no::no:
Ach te maluszki

A tak dzis w przychodni patrzylam na takie maluszki kilku tygodniowe i normalnie nie pamietam Kubusia jak taki byl,, taki ciagle duzy mi sie wydaje a tamte takie kruszynki byly, raczki malusie. A nasze juz takie duze chlowieczki (choc moj to kruszynka przy bb rodzenstwu :-D:-D:-D)

A i maly ma nowa zabawe, uwielbia i zasmiewa sie w glos jak mu R psryka palcami (wiecie jak tak kciukiem i palec srodkowy :-p:-p). Po prostu peka ze smiech. A i ostatnio lubi ogladac bajki, glownie jak spiewaja np przyjaciele z podworka.

Paula ja dzis dawal swojemu jak pisalam kawalek jablka do reki ale niestety on juz ma 5 zebow wiec gryzl kawalki i mial odruch wymionty bo jakos nie gryzl ich tylko lykal. Wiec u nas tylko do reki zostaja chrupki i pieczywo

Viki superancki kombinezonik, maly model z Pabla :tak::tak:

dobra bo jeczy z glodu :-D:-D:-D, dam mu butle Pa

powiedzcie mi czy wasze pociechy tez lubia sie popisywac?? normalnie pablo ciś przegiął na całej liniiiiiiiiiiiiiii
plakal non stop, wisiał mi na nodze wciaz tylko mama i mama maruda jeden...i wpadli znajomi...pierwsze 10 minut obserwował..a pozniej normalnie jazda....śpiewał, robił wszystko naraz kosi kosi, papa, pokazywał rączkami do góry jaki jest duzy..normalnie chciał tak to wszystko pokazawac ze czasem mu sie myliło i wszystko naraz robił...
a najlepszy był entuzjazm gości.... oni w śmiech a pablo dawaj dalej..piszczał, śmiał sie
pipisywacz jeden...
oni wyszli pablo w płacz i znow wisi na nogawce spodni i wciaz mamamamamama

a ja oczekuje magicznej godziny 19 kiedy pablo zaśnie....

Asia bardzo duże prawdopodobieństwo że to antybiotyk rozstroił Filipkowi brzuszek. Dużo zdrówka dla niego...

Jutrzenka u nas kaszki po 9 miesiącu już z miesiąc w menu :-D:tak:
A próbowałaś dać Kubusiowi ten Misiowy Jogurcik od Nestle? Pyszne są... :tak:

Viki moja jeszcze się nie popisuje :-D Ale to chyba normalne u dzieci :-D
Ale na nogawce też wisi i mamuje hihihi....

ja mam normalnie jakiś Kubusiowy kryzys normalnie już mam go dośc:confused::baffled::baffled::baffled::baffled::wściekła/y: jeczy ijęczy i też mamamamamamama i jęczy znowu i mamamam i jeczy najchetniej bym wyszła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A no widzicie, jak to roznie z ta wit D3 jest. Mnie lekarka w Sczecinie nie wypisala, o angilskich lekarzach nawet nie wspomne.... I jak tu mam sie nie martwic o dziecko...?:-(

Filipku- duzo zdrowka! Olivierowi co prawda katarek juz zniknal ale nie ladnie teraz keszle i nie wiem czy sie jutro nie wybiore do lekarza. Potem weekend, no wiec nie wiem jak to do poniedzialku bedzie...
Dota- tylko nie falszuj prosze...he he :-D:-D
Viki- no kombinezonik swietny! :tak:

A my na spacerku bylismy troche.Teraz zaraz obiadek, a tak to stara bida...:sorry2:

Viki nasz maly si e jeszcze nie popisuje,

Paula nie dawalam, ja kupuje Bobovite z Nestle jeszcze nic z kaszek nie dawalam. A co robiz z tym misiowym ogrodkiem i jaki kupujesz??

Ale sie ubawilam z mojego synka. Kupilam mu dzis smoczek B ten z wieksza kulką niz do tej pory mial (silikonowa kulke z Canpola ma). Wsadzilam mu do buzi a on od razu go zassal jak zwykle czyli u niego to oznacza wadzenie smoczka do buzi lacznie z kawalkiem plastiku tak ze dolna warga wystaje :-D:-D. I tu szok :szok::szok::szok:, zrobil dziwna mine i go sobie wyjal z buzi. Ogladal w raczce dotykal tej kulki palcem. Znow wsadzil do buzi ale znowu to samo zdziwienie wiec wyjal i oglada. Ale smiesznie to wygladalo, w koncu wstal na nogi (byl w lozeczku) i wyrzucil snoka przez szczebelki na podloge i koniec. Ciekawe czy go bedzie chcial jak bedzie spiący :-D:-D:-D:-D:-D

Co robicie.

Ja czekam na Jaka to melodia bo Kubus to uwielbia jak oni tak spiewaja.

Hej Kochane:-)
Wszystkiego najlepszego dla Darusi i Zosieńki :tak:
U mnie nastrój nadal do d..., dobrze, że chociaż słonko wyszło. Normalnie zdycham od tego przeziębienia, Oliś też wymęczony, prawie cały dzień śpi, już się boję o to co w nocy będzie.
Hehehe, ale ja się na Was nie gniewam, że nie możecie przyjechać, nie teraz to następnym razem :tak: Podejrzewam, że przy chorych dzieciach to wiele byśmy sobie nie zabalowały ;-)
Elcia, w przyszłym tygodniu się nie spotkamy, bo ja wracam we wtorek o 6 rano do Belfastu :-(
Miłego wieczorka dla Was wszystkich :-)

reklama
Do góry