reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Witam Was w ten sloneczny, cieply i przepiękny poranek.
Dzis jestem w domku bo mama mi sie rozchorwałą i musialam wziac urlop na żadanie, jutro R wezmie albo maly pojdzie do mojej siostry bo sie zaoferowala z pomoca.

Buziolki wielgachne dla Darusi i Zosienki

Tak pisalyscie wszystkie o tych wizytach u lekarza, ze ja korzystajac z dnia wolnego poszlam z malym do przychodni (najpierw zadzwonilam i powiedzieli ze zaleca sie kontrole w 9 m-cu).
Matko co za przeszlam, spocilam sie ze szok, maly tylko wstawal siadal przekrecal sie. Za diabla nawet minuty nie usiedzial. Lekarz go badala na stojąco, wazony bym na siedząco :szok::szok::szok::szok:, miezony (glowa i klatka piersiowa) tez na stojący :szok::szok::szok::szok::szok:. Wyniki na odpowiednim wątku.

Poza tym znow mam metlik w glowie. Powiedziala zeby odstawic wit D i dawac Vibovit niemowle :szok::szok:, wczesniej mi inna lekarz kazala dawac do 1 roku. A mojej szwagierce lekarz na prywatnej wizycie powiedzial ze sa nowe zalecania i daje sie przez 1 rok po 1 kropli a w drugim roku co drugi dzien 1 kropla. I badz tu mądry :szok::szok::szok:.
A Wy jak z tą witamina

Kazala dawac gluten :tak::tak:, ja daje kaszke mleczno-pszenną, a dzis kupię jeszcze manna.
Poza tym maly jest troszke za chudy, powiedziala ze moglby wazyc chociaz 200 gram wiecej, jest w 3 centylu :szok::szok:. Ale to moze byc po nas, oboje drobni, (maz kiedys byla taka moda to jezdzil jak byl maly na kolonie dla niejadkow i tylk cielęcine jadl bo byl chudy :szok::szok:, wiec Kubus ma to po nas. Bede mu zagęsczala mlekko za kazdym razem a nie tylko rano i wieczrkiem, zobaczymy moze przytyje wiecej.

Joanna wspolczuje, nienawidze dentysty :no::no::no::no:

Monia moj maluszek teraz troche malo przybral, tacy widocznie są.

Alex zdrowka dla malego

Stefanka wracaj do zdrowych bo jakos podupada to forum :szok:, tylko nie scisnij Gajutka za mocno ze o J nie wspomne bo po tylu dniach to pewinie wyglodniala jestes :-p:-p:-p:-D:-D:-D

Grzechotka moj tez na pocatku nie hcial jesc np tych zupek od 6 m-ca z ryzem, bo mu w gardle stawaly i tez mial odruch wymiotny. A od jakiegos czasu je ze smakiem, dzis mu dalam bulke do reki to jak sobie odgryzl kawalek maky to sobie gryzł i lykal. Moze Kubus narazie jeszcze nie toleruje kawalkow, a z czasem je polubi :tak::tak::tak:.

Kal.aga biedny Twoj maluszek, zdrowka dla niego :tak::tak::tak:

Paula i u mnie pieknie :tak::tak:, jak Kubus sie wyspi i zje to gdzies pojdziemy, moze odwiedzimy moja prace, bo dawno z nim nie bylam :tak::tak: i po kaszki i soczki pojdziemy :tak::tak:

Matko ale naskrobalam :szok::szok:.

Dla wymienionych i niewymienionych mamusiel wielka buzka.

Ide bo mi sie zupka dla malego gotuje. Milego dnia :tak::tak::tak:

Witam i ja :-)
U nas tez za oknem pieknie, tylko ze u nas to juz caly tydzien slicznie. I niech tak zostanie...:tak:
Grzechotka- Olivier tez w miare ladnie je wieksze kawalki, byle nie za duze oczywiscie. A na poczatku tez mial taki odruch wymiotny, albo wypluwal te wieksze kawalki, a reszte zjadal. Tak jakos smiesznie, jakby robil przesiew w buzi, co sie nada, a co nie :-D:-D. Ale teraz juz nie ma problemu. Jak u Pauli- zje sam bananka, kawalek jabluszka, flipsy itp...

Wszystkiego najlepszego dla Darii :-)

Hej Słoneczka:-)

Jutrzenka nie martw się.....Z tą wit. D to moim zdaniem kazdy powinien słuchać swojego lekarza, a to,ze zdania są rózne ...tak jest niestety w wielu kwestiach.
A to że Kuba za mało waży.....ach...wiadomo, ze lekarz musi to powiedzieć, mały jest drobnej budowy i taki bedzie....Moja mama całe moje dziecinstwo słyszała, ze ja mam niedowagę..... teraz jestem zdrowa dziewczyna;-);-)

My gluten podajemy od 6. mies......
co tam jeszcze?:confused:

Jutro mój Krzys jedzie na cały weekend na wycieczkę....tzn. nauczyciele robia sobie "Dzień nauczyciela" i płyną na weekend do Szwecji.....
Cieszę się, bo chłopak sobie troszkę odpocznie ale z drugiej strony tak mnie serduszko boli....nie lubie sie rozstawać, nie jestem tego nauczona...Ale to będę się Wam żalić w weekend.....

Czekam aż moje Słoneczko sie obudzi i uciekamy do galerii troszkę sie pocieszyć zakupkami.....
Miłego dnia dziewoje;-)I zdrówka dla chorowitków:tak:

Buziaki dla Darusi!!!:-):-)

Dotka rozumiem Cie doskonale, tez mi by bylo zal jkaby R gdzies jechal a ja bym w domu zostawala, ale trzymaj sie masz nas przeciez :tak::tak::-):-)

Ach z tymi lekarzami to tak jest wlasnie, tylko nam metlik w glowaie robia. Sama nie wiem co z ta witamina robic, w ksiazeczce mam wpisane ze od wrzesnia znowu dawac (daje od 1 wrzesnia bo w wakacje mialam przerwe) a ta dzis mowi nie dawac :no::no::no:.

A maly spi i spi. Zasnal o 9:30 i chrapie do tej pory. Ja juz mu obiadek ugotowalam (warzywka, cielecinka i troche kaszy z dodatkiem oliwy z oliwek :tak::tak:). W sumie nie zle tylko nie slone :-D:-D

Jutrzenka musisz słuchać swojej intuicji. Ja będę dawała po tej jednej kropelce i już.

Moja Jula właśnie usnęła a jak wstanie to idziemy na zakupki... Piękna spacerowa pogoda... :-):-):-)

siema

my tez bylismy dzis u pediatry,
nadal mamy podawac vitamine d po 1 kropelce, ale kazała nam odstawic cebion multi.
poza tym pytałam o kwestie kapci w domu bo pablo wszedzie staje i na panelach sie rozjeżdza....a wiec najlepiej jak w domu jest ciepło ubieraqc dziecku dres lub getry grubsze bez stopek i puszczac dziecko na boso:szok: nie przeziebi sie , lekarka mowi ze juz lepiej ubrac dziecku skarpetki na noc bo wtedy sie nie rusza i moze mu byc chlodno...natomiast w dzien spokojnie moze chodzic boso, no a jesli juz kapcie to tylko takie gdzie jest zaznaczone do nauki chodzenia czyli z dlugą i sztywna pientą.
pablus rozwija sie świetnie, jego nóżki wzbudziły ogólnie uśmiech na twarzy wszystkich gdyz do chudych nie należą:tak:
waga i wzrost na odpowiednim wątku.,

poza tym zakupilismy kombinezon, narazie taki cienszy na jesien i lekką zime i czape z szalikiem:-)

jutrzenka a ty sie nie przejmuj kuba wszystko nadrobi. no a co do wit d to sama nie wiem...ja bede dawac codziennie

zdrówka dla pociagających:-)

WITAM
100LAT DLA LASECZEK
nie mam weny mała płakała cała noc i w dzien tez marudna chyba 2zeby sie wyzynaja bo juz prawie sie przebiły

reklama
Do góry