Witam Was w ten sloneczny, cieply i przepiękny poranek.
Dzis jestem w domku bo mama mi sie rozchorwałą i musialam wziac urlop na żadanie, jutro R wezmie albo maly pojdzie do mojej siostry bo sie zaoferowala z pomoca.
Buziolki wielgachne dla Darusi i Zosienki
Tak pisalyscie wszystkie o tych wizytach u lekarza, ze ja korzystajac z dnia wolnego poszlam z malym do przychodni (najpierw zadzwonilam i powiedzieli ze zaleca sie kontrole w 9 m-cu).
Matko co za przeszlam, spocilam sie ze szok, maly tylko wstawal siadal przekrecal sie. Za diabla nawet minuty nie usiedzial. Lekarz go badala na stojąco, wazony bym na siedząco
, miezony (glowa i klatka piersiowa) tez na stojący
. Wyniki na odpowiednim wątku.
Poza tym znow mam metlik w glowie. Powiedziala zeby odstawic wit D i dawac Vibovit niemowle
, wczesniej mi inna lekarz kazala dawac do 1 roku. A mojej szwagierce lekarz na prywatnej wizycie powiedzial ze sa nowe zalecania i daje sie przez 1 rok po 1 kropli a w drugim roku co drugi dzien 1 kropla. I badz tu mądry
.
A Wy jak z tą witamina
Kazala dawac gluten
, ja daje kaszke mleczno-pszenną, a dzis kupię jeszcze manna.
Poza tym maly jest troszke za chudy, powiedziala ze moglby wazyc chociaz 200 gram wiecej, jest w 3 centylu
. Ale to moze byc po nas, oboje drobni, (maz kiedys byla taka moda to jezdzil jak byl maly na kolonie dla niejadkow i tylk cielęcine jadl bo byl chudy
, wiec Kubus ma to po nas. Bede mu zagęsczala mlekko za kazdym razem a nie tylko rano i wieczrkiem, zobaczymy moze przytyje wiecej.
Joanna wspolczuje, nienawidze dentysty
Monia moj maluszek teraz troche malo przybral, tacy widocznie są.
Alex zdrowka dla malego
Stefanka wracaj do zdrowych bo jakos podupada to forum
, tylko nie scisnij Gajutka za mocno ze o J nie wspomne bo po tylu dniach to pewinie wyglodniala jestes
Grzechotka moj tez na pocatku nie hcial jesc np tych zupek od 6 m-ca z ryzem, bo mu w gardle stawaly i tez mial odruch wymiotny. A od jakiegos czasu je ze smakiem, dzis mu dalam bulke do reki to jak sobie odgryzl kawalek maky to sobie gryzł i lykal. Moze Kubus narazie jeszcze nie toleruje kawalkow, a z czasem je polubi
.
Kal.aga biedny Twoj maluszek, zdrowka dla niego
Paula i u mnie pieknie
, jak Kubus sie wyspi i zje to gdzies pojdziemy, moze odwiedzimy moja prace, bo dawno z nim nie bylam
i po kaszki i soczki pojdziemy
Matko ale naskrobalam
.
Dla wymienionych i niewymienionych mamusiel wielka buzka.
Ide bo mi sie zupka dla malego gotuje. Milego dnia