reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Doticzka z imionkami to odwieczny kłopot.
Ja wybrałam Nikusie tzn Nikole tatuś dzieciątka chciała zawsze Gabrysie, ale mu przegadałam, no i teraz juz mnie sie NIkola znudziła...:-( A pozatym sie wkurzam bo te imiona co mi sie podobały (te mało popularne zagraniczne) to teraz w polsce same Nikloe, Oskary Oliwie itp:wściekła/y: Więc jak dla mnie sa obcykane i chyba jednak wybiore jakieś normalne polskie imie..
Ale mam problem dla chłopaka niemam ani jednego typu;-)

reklama
Ataata racja teraz jest strasznie dużo imion typu Nikola i Oliwia itp chyba najbardziej popularne są;-) chociaż jest jeszcze Nina i Nadia tych jest mniej przynajmniej ja mało słyszłam o takich ale ja i tak wole polskie imię najlepiej takie typowo dziewczęce jak Ania , Ola ale mój jest stranie wybredny i Ana odpada bo to moja teściowa a Ola mu się nie podoba wiec nie wiem jakie wybiore a dla chłopca to wyrózniłam 4 imionka i wybiore z nich 2 jak by co bo chcę dać po 2 imiona:tak: a konkretnie to" Jasiu, Marcin, Michał i Wiktor;-)

no ja tez sie melduje - jestem przy kompie tak z doskoku bo musiałam mlodego wsadzic do wanny pozniej kolacja no a teraz chwila luzu bo patrzy na bajke, ale zaraz musze mu przeczytac kolejny rozdział ksiązki o jakiejś niezwykłej myszy czy raczej myszynie i tak na serio luzik bede miała koło 20.30 jak malu zaśnie.

a co do imion to ja tez mam problem.... w sumie zawsze chciałam Maja albo Julia, ale jak tak bywam z mlodym na spacerze to wokół same julki, majki oliwki i marysie, natomiast dla chlopca to juz mam mega problem...powiem szczerze ze czytam tez znaczenia imion bo pomoc cos w tym jednak jest... i ostatnio stawiam na Olka (aleksander) no ale to jeszcze nic pewnego:)
jak mi sie jakies imie spodoba to damian od razu jest na nie bo ma kogos o tym imieniu w przedszkolu i zawsze cos jest nie tak... no a przeciez tez musimy brac pod uwage jego zdanie:tak:

Viki31 Nadia też mi się strasznie podoba ale nie wiem jak się mówi pożniej do takiego maluszka ? Tak na codzień? Nadi?;-)

wiesz doticzka, to imie jest tak krótkie ze chyba lepiej brzmi Nadia niż Nadi, chociaż ponoć to jest zdrobnienie. niektórzy twierdza tez ze mozna mowić Nadka, to cos tak jak imię Lidia - Lidka.

Ja bym dała może jeszcze Anastazja ale nie wiem jakie jest zdrobionienie podobno Nastka ale Viki31 mówisz że od Nadi jest Nadka wiec nie wiem Nadka czy Nastka to takie podobne;-):-)

hehe i Nadka i Nastka jest fajnie;-)
mi te z sie podoba Anastazja, ale moj mąz od razu powiedział NIEEEEEE:-)

reklama
Czesc dziewczyny!!!
Ja wrocilam do pracy wiec czasu mniej na pisanie ale wszystko regularnie czytam:-)
oto moje wnioski :-)
Co do dziewczyn ktore maja obawy dotyczace przyszlosci to moge ze swojego doswiadczenia powiedziec ze w zyciu WSZYSTKO SIE MOZE ZDAZYC!!! i zapewniam ze wam sie powiedzie i wszystko sie ulozy a powiem wam jeszcze ze tu u mnie jak kobieta ma dzieci z innego zwiazku to normalka i kazdy to szanuje a dla facetow to raczej plus niz minus :) jesli chodzi o zwiazki.
Jesli chodzi o imiona to mamy problem z chlopakiem bo podobaja nam sie polskie a musimy miec przystosowane i tutaj:-) a dziewczynka no to Gaja tylko nie wiemy jeszcze jak pisana czy Gaya czy Gaia. tu najbardziej popularne to Jack dla chlopaka i Ellie dla dziewczynek.
Co do kontaktow z rodzina to tez ostatnio mialam spiecie z mama ktora zawsze ma swoja wersje wydarzen, czasami to ze jest jednak daleko pomaga, bo nie ma mozliwosci ''dolewania oliwy do ognia''. :-)
Ja ogolnie czuje sie dobrze tylko jak wracam z pracy to czuje sie tak zmeczona ze klade sie do lozka :-) z drugiej strony nie chce siedziec w domu i dlatego nie ide na zwolnienie.
Oj ciezkie zycie na emigracji. niee no zartuje, tak zle nie jest, ale czasami tesknota za krajem meczy...
pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszle mamuski

Do góry