reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
U nas tez sie mówi na takie winka "jabole",a tych KELERISÓW już nie produkuja....to studenckie czasy, a może nawet i liceum jak Dota biegała w pasiakach i z kolczykiem w nosie...heheh:cool2::-D

Najdłużej to czekała Aneczka....kurde pamietam jak ze szpitala wróciłam a ona jeszcze w domu z brzusiem...
a pamietacie jak niektóre z nas brały przyspieszacze, żeby szybciej urodzić? kurde olej rycynowy.....tak sie nameczyłam żeby to przelknąć a i tak nie pomogło.....:-D

no ja tez bylam zdesperowana ale na szczescie u mnie nie bylo szans dostac tego oleju!! ja za to wymusilam masaz szyjki i zaraz po nim wybralismy sie na przechadzke po wzgorzach exeter :)

hej
heheheh nie martwcie sie zyję:-D:-D
ale goscie znowu dziś są omawiają mojego brata wesele
R jutro wyjeżdza to wrócę już do was narazie mało czasu hehhe:-D:-D
miłej nocki:-D

Joanna ja mam Tyskie ale Leszka tez lubie i Zywca jeszcze.

Grzechotka dobrej nocki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D

Tez tak czasem mam ze mysle jak to bylo kiedys. Wczoraj ogladalam zdjęcia alego Kubusia. Kurde ale sie zmienil na buzi. I jak urosł. Mial takie zdjęcie na przewijaku jak lezal na nim, stalo na nim tez na gorze pudelko z mokrymi chusteczkami i jeszcze nie siegal nogami do konca a teraz prawie caly przewijak juz na dlugosc zajmuje.

Dobry wieczor..wrocilam wlasnie dzis ze slaska , ale zanim zasiąde z wami by piwko wypic to musze bałagan ogarnać...

Kasiu co do wyścigu to myślę że po prostu każda mama bardzo się cieszy z osiągnięć swojego malucha, natomiast rozumiem cię bardzo dobrze, twoje obawy i niepokoje. Ja sama trochet przezyłam juz na samym początku jak Magda się urodziła to pediatra w domu stwierdziła że ma duże ciemiączko - waląc mi prosto z mostu że to może być wodogłowie, wiecie co ja przeżyłam, 8 razy robiliśmy USG przezciemiączkowe które nic nie wykazywało na szczęście. Ale potem jak miała miesiąc stwierdzono że ma to WNM, a jedna pożal się boże neurolog powiedziała że jak rozwój się nie będzie posuwał to może być diagnoza o dziecięcym porażeniu mózgowym. Myślałam że umre, chyba nie ma już nic gorszego dzieci z DZPM nie chodzą ,nie mogą same zjeść kanapki, czasem przestają widzieć itd. Dlatego wiem co to strach o dziecko o jego przyszłość. Był czas że ryczałam jak mała nie chciała ćwiczyć, był czas że nie moglam patrzeć na to że ma tak przygięty ten kciuk, STRACH OBAWA - i to nie chodzi o to że się nie akceptuje własnego dziecka tylko o ten lęk co będzie, bo choćby miała nie wiem co zawsze będę ją tak samo kochać i wspierać i będzie dla mnie doskonała.
Kasia rozumiem to co przeżywasz, musisz być silna, nie dać się.
Znam historie matki dziecka u którego zdiagnozowano DZPM a ona tak walczyła o jego sparwność że teraz chłopak zrobil nawet prawo jazdy, chodzi, mimo stwierdzonego opóźnienia umysłowego - dziś uczy się języków i studiuje socjologie, dlatego nie trzeba poddawać się stereotypom tylko wierzyć w energie i moc która jest w naszych dzieciach.
Moja Magda jest prawdopodobnie zdrowa, ale ciągle gdzieś tam jest jeszcze ryzyko, ale trzeba myśleć pozytywnie cieszyć się dzieckiaczkami bo każde z nich jest już teraz doskonałe.

reklama
No pieknie mamusie jeszcze spią???:-D
Wychodza wczorajsze "jabole","leszki" ico tam jeszcze;-):cool2:

Kochane miłej niedzieli i rodzinnej przede wszystkim:-)
pa

Do góry