reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Stefcia- no nie wiem czy królewna Gaja chciałaby mieszkać w tipi...;-) no i gdzie się ta kanapa(fajna) zmieści, hę?
Weroniczka - jak się cieszę, będziesz chciała znać płeć? tzn czy czekamy jeszcze parę tygodni czy mamy zgadywać jeszcze pół roku?:-D
Magdalenka... basen... uuuuuuuu ila ja już nie pływałam...

a my dzisiaj na szybkich zakupach. Mąż kupił sobie 2 polarki... w domu przymierza i zawiedziony mówi że są babskie(!), bo suwak jest z innej strony(!). no to mówię sprawdź na metce czy męski czy babski (bo się juz zdenerwowałam). Pisze - męski. No to Ł na to ze się pomylili przy metkowaniu(!!!) Ja wysiadam z nim, no i mówi że teraz JA mam 2 nowe polarki(!) a ja nie chcę. Nie wiem jak mu przetłymaczyć, na szczęście poszedł do pracy...:eek:

buziaczki Kobitki

ooooo ile osób odwiedziło nasze drzewko fiufiu a ten buziaczek z rana jak smietana naprawde;-);-);-);-);-)
moja mała własnie zakonczyła 30 płacz a raczej wycie ryk szokozja nie mogłam jej uspokoic chciała jesc to dałam jej cyca a ta zaczeła mnie gryzc i zabrałam i jak sie rozryczała ze mówie wam teraz spi nakarrmiłam ja na spiaco ;-),tak płakała az sie zanosiła teraz co jakis czas budzi sie z płaczem
moja bidulka:-:)-:)-:)-:)-(
MóJ IDOLU ciesze sie ze wszystko ok trzymam kciuki zeby dalej tak było:tak:;-)
Daszka:-D:-D:-D dobry ten twój maz hihi
Stefanka taka fajna kanape chcesz wstawic do tipa(tipi?)jak to sie pisze ?????POMOCY p.profesor z czerwonym długopisem hophop gdzie jestes(wiadomo ze chodzi o .... Z HIHI CIEKAWE CZY SIE KAPNIE ZE TO DO NIEJ????????)
dobra ide obrac ziemniaczki i dokoncze obiadofffffff hihi

Hihi Daszka jak dzieci :-D

Weroniczka żeby zdrowe było :tak::tak::tak: no właśnie, chcesz wiedzieć?

Stefanka owocnych poszukiwań..może trafi Wam się jakiś zacny szałasik wart takiej sofy :tak:

No to sobie popływałam...w prysznicowym brodziku - ot cały mój basen w ogrodzie :-D :-p
Dota jak tam u Was nad morzem?? ach już chce tam być!

Była u mnie przed chwilą teściowa, zachwycała sie jak to Wiktor pięknie opowiada i mówi że dziecko jej sąsiadów już takie duże (ponad rok) i nic nie mówi tylko piszczy przeraźliwie. To ja na to że właśnie moja mama się dziwiła, że spotyka w piaskownicy dzieci roczne, dwulatki które nic nie mówią tylko stękają.
No to się teściowej przypomniało, że oglądał program - jakiś lekarz się wypowiadał - że "pokolenie czarnobyla" rodzi dzieci z niedoborem jodu, co wpływa niekorzystnie na tarczycę i przez to długo nie potrafią mówić.

Słyszałyście coś na ten temat?? Bo zaciekawiło mnie to, a znając moją teściową to mogła dużo poprzekręcać :sorry::dry:

Ostatnia edycja:
Hmmm. Z tą płcią to właśnie sama nie wiem:sorry::eek::eek::eek: Z jednej strony chciałbym wiedzieć ale jeśli ma być chłopak to przynajmniej przez pół roku będę sięmiło łudziła że będzie dziewczynka. Zobaczymy. Mam jeszcze dużo czasu do namysłu:tak::tak:

Magda-lenka jeśli tak jest jak mówi Twoja teściowa to mój synek i dzieci mojej sisostry są wyjątkami:tak::tak: Wszyscy mówili bardzo szybko i bardzo dużo.:sorry2::sorry2::sorry2: Czasami ma wrażenie ża zbyt dużo:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: bo nie ma chwili ciszy w domu;-);-);-);-)

Weroniczka to się tylko cieszyć ze takie małe gaduły po domu biegają :-D Może Ty jesteś okazem zdrowia :tak: A może to bzdury z tym czarnobylem, fatem jest, że dużo dzieci późno zaczyna mówić. Moim skromnym zdaniem jest to wpływ telewizji...gdzieś czytałam że dziecko, które jeszcze nie mówi oglądając tv kojarzy dźwięk z obrazem i trudo mu to potem rozgraniczyć i nie potrafi wypowiedzić się bez obrazu. I może te niemówiące dzieci są dziećmi rodziców, którzy stosują tv jako formę uspokajacza :dry:

A mam jeszcze pytanie..prałyście może adidasy w pralce??

Ostatnia edycja:
Magdalenka możlwe z tym tv bo ani moje dzieci ani mojej siostry tv praktycznie nie oglądają. Staś zaczął dopiero jakieś trzy miesiące temu oglądać i to też tylko raz dwa razy w tyg. góra po pół godziny:tak::tak::tak: Za to książki są bardzo często czytane. Ja Stasiowi czytałam książki kilkunasto stronicowe ( Martynki) jak miał półtora roku i on już wtedy je doskonale rozumiał.:tak::tak::tak: No i rozmawiam z nim na okrągło i o wszystkim.

A co do adidasów to moja mama pierze je często w pralce:tak::tak::tak:

o i widzisz potwierdzasz moja teorię :tak:
słyszycie dziewczynki? telewizja jest be!

o a jak się do tego zabrać (tego prania) poprostu można wrzucić te buty do pralki, czy w coś wsadzić? powyjmować wkładki, sznurówki?

hej
ale upał byliśmy na spacerku mały spał w cieniu amamusia się opalała ale już nie mam siły taki skwar:cool2::cool::eek:
Magda
możesz je włożyć np w jakąś poszewkę od poduszki
a z tym Czarnobylem to bzdura może pokolenie z bliskiej odległości Czarnobylu ale tak naprawdę to my niewoiele tych radioaktywnych związków przyjeliśmy a po to tez piliśmy wszyscy cos takiego czarnego (ake nie pamiętam jak sie to nazywało) jakoś dzieci z dwoma głowami się nie rodziły a zapowiadali że będa:-D

a byliśmy u lekarza mały ma za mało żelaza i dostał syrop z żelazem ma brac przez miesiąc i jeść żłótko 3 razy w tygodniu

reklama
Witamy wszystkie Mamusie i Dzieci :)
Dawno sie nie odzywalysmy ale to dlatego ze Zosia przyslonila mi cale zycie a do tego chce poswiecic jej kaza chwilke bo od wrzesnia ja wracam do pracy a Zosia idzie do zlobka :dry::sorry2: Im blizej terminu tym jest mi ciezej... Dzis w nocy nie moglam spac i myslalam o tym. Ale nie wazne.
A co tam u Was? Czy ktoras z Was juz pracuje?

My mamy juz 4 zabki...2 jedynki na dole i 2 dwojki na gorze :)

Pozdrawiamy

Do góry