reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

No dobra, to i ja się witam z dziewczynkami z rana!!! :-D
Ja muszę chyba większą butlę AVENT kupić i kachy więcej na noc dać bo mi się mała dziś 3 razy obudziła. :wściekła/y:

Kasia
dobrze Ci idzie. Zbesztaj babę. Niech ma za swoje... Idiotka i na dodatek niepoważna!!!

Ela Julka też gryzie swoje paluchy ale nie płacze więc ma wyczucie. Traci je jak ma mojego palca, bo wtedy nie ma litości :-D

Agatko u nas obie strony aktywne chyba po równo. No i od wczoraj Julka się bardzo sprawnie przekręca przez lewą stronę :tak: wcześniej robiła to tylko przez prawą... Czyli doszła już jak to zrobić skubanica mała!!!
Jest taka sprytna że aż mnie czasem przeraża :laugh2:

Wczoraj Julka dostała od babci na dzień dziecka krzesełko do karmienia :-) jest super!

Kubuniu, Pawełku! Wszystkiego najlepszego na 5 miesięcy!!!

reklama
Witam sie i ja.
Pisze na szybkości bo jeszcze jakies 10 minut snu daje Darii!
Dziadki wracaja dzis po obiedzie... uff... skończy sie wieczne marudzenie;-)

Daszka ja tez przechodze juz na mleko nr 2 i jest sojowa dwojka:tak: Niewiem jakie mleko macie, ja mam ISOMIL i jest 2, tyle że jak 1 ładnie pachniała (tzn znośnie) to 2 śmierdzi i Darii widze że chyba nie smakuje:no: niewiem co bedzie, no zobaczymy.

a jak tam u was nocka chcem ci powiedziec ze ja cały czas sama siedze w domu i czasami tak mnie łap[ie ze szok ale cóz tak trzeba do pracy nie pójde bo mała nie mam z kim zostawic a przedewszystkim to jeszcze dla mnie za wczesnie
Elcia u nas nocka nadal z jedną pobudką:baffled:
Było miedzy 3 a 4 a teraz Darii sie pomieszało i wstaje przed 2 na zarełko i smokiem nieda sie oszukac bo głodna jak wilk!!!
A co do samotności to masakra, ciężko jak fix, u nas leje od 3 dni i gdyby nie dobre koleżanki to musiała bym w ten deszcz z Darią do sklepu zapitalać, a tak jak potrzebuje to mi zakupy zrobią:sorry2: Kochane:sorry2:
A co do pracy to ja bym wszystko dała zeby pracować... ale jest dobrze bo mamuska powiedziała ze na pół etatu moge iść, że tyle z Darią mi zostanie na cały etet to nieda rady... no ale co z tego jakznaleźć prace na pół etetu to tragedia... ciężko.. ale szukam...

Asia wskakuje strona główna picassy. Musisz skopiować link na Twojej otwartej galerii. I link możesz wsadzić tam gdzie linijkę i pod każdym twoim postem się wyświetli! ;-):tak:

Witam i ja się :-D

U nas też pada i zimno ale podobno nie długo czyli w piątek mam być 20 c duża zmiana pogody :szok: co zapowiada przeziębienia :dry:

Moja Madzia najczęściej wsadza do buzi 2 palce nigdy nie widziałam żeby pchała tam większą ilość :sorry2:

Zauważyłam też że u Madzi występuje ból brzuch dopiero jak mleko zostanie ponownie podgrzane :dry:fakt że na opakowaniu nawet jest napisane że nie wolno bo może zaszkodzić i to prawda jest więc odradzam wam podgrzewania mleka sojowego jak też bebilona pepty :dry:

Zastanawiam się też nad kupnem maści na dziąsełka bo ostatnio Madzia gryzie smoczek i warczy na niego i bardzo nie spokojnie je mleko robi wtedy jakieś akrobacie mi :sorry2:

Kubuniu i Pawełku wszystkiego najlepszego na 5 miesiące :-D:-D:-D

Dziewczyny a jaka maśc na te dziąsełka polecacie??

viki Ty cos pisałaś o maści na dziąsła, bo pamietam że Pablo strasznie cierpiał z powodu ząbków... i jeszcze powiedz mi bo ty mu kupiłaś ten gryzaczek "dziąsełko" Tommee Tippee. Pomagało to coś, czy kasa wyrzucona w błoto?? Bo sie zastanawiam nad kupnem, tylko cholera po kiego czorta mi aż 2 bo oni mają manie pakowania wszystkiego po 2 sztuki:wściekła/y:

aaa Wszystkiego Naj Naj dla Kubusia Grzechotkowego i Pabla

Ja tu tez miałam problem ze sklepem, ale na e-bayu. Niby wysłali paczkę, ale nie doszła. Oni sami zwalili na pocztę i nie było problemów – przesłali towar jeszcze raz, ale pieniądze też proponowali… nie wiedziałam że takie problemy z „super sprzedacą” mogą być na alllegro. Dobrze że się wyjaśnia

Teraz mi się tez przypomniało, ze m mieliśmy taka sytuacje z e-bay'em. Kupiliśmy ten monitor do słuchania bicia serca dzidzi w brzuszku. Powiedzieli że dostawa będzie w piatek więc siedziałąm cały dzień w domu a ich nie było:no:. W poniedziałek napisaliśmy maila, że wzielismy specjalnie wolne i takie tam. Oni nam powiedzili, że kurir był i zostawił awizo:wściekła/y: fajna ściema. We wtorek jak wróciłam z pracy to awizo od kuriera było więc pojechaliśmy odebrac:-) Za kilka dni przyszło kolejne awizo tym razem z poczty, pojechaliśmy a tuu znowu monitor:-p:-p:-p Więc mieliśmy dwa:-p:-p

A ja mam pytanko do mam z GB: wiecie coś o "bonach" na przedszkola BusyBees? I czy HMRevenue faktycznie jest w stanie zwrócić do 80 procent kosztów poniesionych na opiekę? Wiecie coś o tym jak to u ludzi działa? Bo ja tu jestem jak odcięta od świata...

Daszka ja tylko słyszałam, że cos takiego jest i ze zwracają 80%:tak: ale nie wiem jak to jest w praktyce ani nie znam nikogo kto by z tego korzystał więc Ci nie pomogę:no:

Elcia Marcel gryzie palce i całe piąstki ale nie mocno, nie zdarzyło mu się zapłakac z tego powodu. U nas raczej problem jest z tym że on te paluszki za głęboko pcha i czasami ma odruch wymiotny:no:

Paula to pochwal się krzesełkiem od babci:-)

A u nas Marcel obudził się dwa razy ale nawet nie próbowałam zapchac Go smokiem bo myślałam że mi pierś rozszadzi zaraz, taki miałam nawał więc byłam cała szczśliwa że on zechciał coś zjeśc.
A czy wiecie że mój synek na kolecje dostaje kaszkę z łyżeczki?? Normalnie jak stary:-p;-) A to wszystko przez to że obraził się na wszystkie butelki:tak: Nawet wody nie chce z nich pic, tylko z niekapka:tak: Ale nie jest źle bo po tej gęstej kaszce śpi aż 7 godzin co jeszt baaardzo dużo jak na niego:tak:

dzięki PAULA i znowu muszę posiedziec ale to za chwile mówisz wpisać w link ;-);-);-)ok a narazie idę papu dać małemu :-):-):-)tak mnie w k....ten dzień znowu pada i mie trafia powoli :wściekła/y::wściekła/y:nigdzie nie można wyjść życzę wam słonecznej pogody:-D:-)

reklama
Paula to wlasnie chwal sie tym krzeselkiem. I gratulacje dla Julci akrobatki :-D:-D.

Sylwia moze to drugie w ramach przeprosin dostaliscie ;-):tak::-D.

A odnosnie krzeelka to ja 2 dni temu wlozylam swojego do krzeselka na probe zeby zobaczyc jak to jest ale nie bardzo. Chyba jest za maly i nie bardzo mi szlo karmienie. Najgorsze jest to ze w lezaczku tez juz nam kiespko idzie bo on albo podnosi glowe ale przekreca sie na boki i czasem trudno go karmic. Ale szwagierka obiecala mi oddac swoja wkladke dla mniejszych dzieci bo w jej modelu byla w tym co Kubus dostal to nie a jej mala juz moze bez niej siedziec. No zobaczymy, niby pisza na stronie internetowej ze dla dzieci pozyzej 6 m-ca wiec moze jakos przetrwamy w lezaczku.

Do góry