reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

U nas wpadła z niespodziewaną wizytą HV, znaczy się spodziewaną, ale mi z głowy to wyleciało ;-):-p Biedna słyszała przez drzwi mój antytalent wokalny;-) Pewnie dlatego powiedziała, że przyjdzie dopiero za dwa miesiące :-) A tak na poważnie to Młody znowu konkretnie przybiera na wadze, teraz w ciągu tygodnia 200g Mu przybyło, idzie w mamusię:-p

reklama
SYLWIA pani doktor mówiła że jak niema uczulenia to jak najbardziej dać ale jeden na dzień zamist butli i wszystko jest ok nie ma uczulenia kupki są ok a z butlą 2,5h spokuj:-):-):-)

To jak Pani diktor powiedziała to ok;-) Ale szczerze powiem, że ja jeszcze bym nie dała:no:

Od tego czwartku Oliś idzie do żłobka i to całkiem za free :-)

fiu fiu fiu ale z Oliśka szczęściarz:tak:

Dota to masz przynajmniej więcej czasu dla siebie jak Krzysiu tak w łóżeczku całymi dniami:tak:

Grzechotka wracaj szybko bo tutaj jakiś zastój jest jak Ciebie nie ma. Pojawiłaś się tylko na chwilę i od razu wszystkie się rozpisały:tak::-p

Stefanka no ładnie:no: cofnęłaś się w rozwoju i wróciłaś do podstawówy:-p

a mi się nic nie chce:no::crazy: Byłam dzisiaj na zakupach i ja durna matka kupiłam dziecku złe pampersy:wściekła/y::wściekła/y: Myślałam że po 4 jest od razu piątka, więc jak zobaczyłam 4 to wzięłam a w domu się okazało że to 4+:crazy::wściekła/y::szok: jestem padnięta a jeszcze ogórkową mam do zrobienia:crazy:

Sylwia pamiętaj, żeby nic przeterminowanego do zupy nie dodawać;-):-p

A ja zaczęłam ponownie wojnę z panną z allegro, tą od kojca. Wczoraj sprawdzałam konto i się okazało, że pozytywa mi dała, więc ja jej negatywa i dalej wymiana zdań:tak: Napisałam jej kilka maili, wysłałam całą korespondencję i teraz cisza nastała. Głupia mi napisała, że mogłam się w 2012r. odezwać i napisała mi, że poda sprawę do allegro. Odpisałam, żeby jak najbardziej podała bo oszustów trzeba tępić:-)
Zobaczcie jak się szmacicho tłumaczy:
Informacje o Użytkowniku Baby-MaXX-1 - Aukcje internetowe Allegro (ja to kacha_wawa oczywiście).
Hmm, co z tego, że 1500 razy się upominałam i odzewu nie było.
A takiego maila mi wystosowała (ale się wydygałam, hehehe:-)):
Wiadomość od: Baby-MaXX-1 (5716) , wysłana z komputera o numerze IP: 80.54.202.2
Treść wiadomości:
Wiekszej bzdury nigdy nie czytalam kiedy Pni chciala upomniec sie o kojec moze w roku 2012, sprawa zostaje zgloszona na alegro

No to jej odpisałam:-):
kasiagrapol@o2.pl napisał(a):

Wiadomość od: Baby-MaXX-1 (5716) , wysłana z komputera o numerze IP: 80.54.202.2 Treść wiadomości:
Wiekszej bzdury nigdy nie czytalam kiedy Pni chciala upomniec sie o kojec moze w roku 2012, sprawa zostaje zgloszona na alegro

Jak najbardziej proszę o zgłoszenie do allegro, bo oszustów trzeba tępić. Upominałam się o kojec i pieniądze niejednokrotnie, a że urodziło mi się dziecko z Zespołem Downa to wolę poświęcać jemu czas niż na wypisywanie do nierzetelnych sprzedawców. Oczywiście mogę wysłać także całą korespondencję z Panią, bo na szczęście mam ją zachowaną na poczcie :) Wcześniej miałam inny adres mailowy, ale nic nie kasowałam, więc jak najbardziej proszę uderzać do allegro, może ukrócą wasz interes.
Katarzyna Chorchos

kacha i bardzo dobrze jej napisałaś:tak:
a niej zglasza , a tym samym sama sobie narobi problemow...
wkurzają mnie tacy ludzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:

sylwia wiec milego gotowania i patrz dobrze co do garnka wkładasz;-):tak:

stefanka - misja "viki" powiadasz??? hmm wiesz ze cie kocham:-)

kacha dobrze!! beszczelni to jak ktos wplacil kase i sie nie odzywa to oni nie czuja sie w obowiazku zwrocic?? cwaniaki!!
viki hhehe polowa misji wykonana :) i wiem ze za pare dni bedziesz mnie kochala bardziej a Pablo to juz wogole :))
sylwia hmm to tak sobie to wytlumaczylas?? no ladnie!! a moze poprostu mam praktyki!!! no wiesz co...

KASIU dziekuje za miłe słowa a ta ciocia to moja siostra a jak myslisz starsza czy młodsza?;-);-)
a tym z alegro to dobrze powiedziałas tepic takich oszustów :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a my po długim spacerku i mała spi juz od 1,5godz obiad juz czeka [hod-dogi]

Grzechotka no witaj witaj i wracaj szybko na BB.

Kasia dobrze im napisalas. Ja zamawialam u tego sprzedawcy tylko ze MaXX-9 pileczkowa zyrafe Fisher Price i u nas wszystko ok. W poniedzialek wieczorem zrobilam przelew a w czwartek przed poludniem juz mialam zabawke. Kurde jakbys to wczesniej poweidziala po tym jak zrobilam przelew to bym miala stracha :szok::szok::szok:. Szok to jest super sprzedawca a ja wczesniej myslalam ze ty kupilas od jakies prywatnej osoby i sie wykolowala a to nawet takie firmy sobie jaja z klienta robia. Ciekawe jak to sie zakonczy, trzymam kciuki, moze kojec dostaniesz.
I gratyluje Olisiowi, maly bohater :tak::tak::tak:.

Jutrzenka, ja już kojca nie chcę;-) Po co mi?? Tutaj mam łóżeczko, u rodziców są dwa (moi rodzice kupili i moi dziadkowie ;-) a do Polski najwcześniej 3 miesiące po operacji będziemy mogli polecieć) Niech mi gnomy kasę oddadzą. To w przeliczeniu będzie jakieś 40 funtów, więc za te pieniądze mogę troszkę rzeczy Młodemu nakupować:-)
A tak wogóle jak wysłałam maila to do tej pory jest cisza, wysłałam też numer na komórkę i telefon też milczy:wściekła/y:
Elcia ja myślę, że siostra starsza jest :tak:

Dziewczyny a ja mam pytanko:
czy wasze dzieci już wykazują predyspozycje / upodobania do którejś konkretnie ręki / strony ciała??
Bo moja Daria wszystko bierze lewą ręką, wszystko robi zazwyczaj lewą ręką, lewa nóżka też jest 100 razy bardziej "aktywna", lewy boczek.... generalnie wszystko najpierw robi to na lewą strone, potem dopiero na prawą, ale jak juz umie na obie to itak lewa jest aktywniejsza.
jak jej daje np łyżeczke i trzymam jej przed oczami na środku to niema bata tylko lewa ręka po nią "idzie"
Czy to znaczy ze najprawdopodobniej będzie leworęczna???
Czy to jeszcze nic nie znaczy, bo za wczesnie??
Jak jest u was??

I jeszcze pliss jedno pytanko do mamus co przeszły na mleko 2
czy na tym mleku dzieci wam ulewają mniej, czy więcej czy tak samo??
Bo Daria od wczoraj przechodzi na @ i ulewa masakrycznie, za każdym razem!!!!:wściekła/y:

reklama
Bo Daria od wczoraj przechodzi na @ i ulewa masakrycznie, za każdym razem!!!!:wściekła/y:

Mówisz że Darusia od jutra przechodzi na @?? To szybko Ci dojrzewa córcia;-);-);-) A tak na poważnie to mój Tadeuszek ulewa podobnie jak przy jedynce tzn. sporadycznie.

A co do ręki to tak naprawdę to wszystko kształtuje się dopiero ok. 2 roku życia. Mój Staś też od samego początku wydawał się leworęczny a teraz nagle okazuje się że jest praworęczny:tak::tak::tak:

Do góry