reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

O kurcze DotkaZ uwazaj na siebie kochana.Nie wolno teraz za duzo pracowac i sie meczyc a zwlaszcza w takie upaly jak dzis u nas:dull: Ciesze sie to nic sie nie dzieje i wszystko w porzadku ale pamietaj zeby sie juz tak nie meczyc.
Weroniczko super ,ze dzidzia zdrowa.A Ty teraz oprocz tabletek jedz buraczki i wszystkie czerwone warzywka bo one tez maja duzo zelaza:tak:

reklama
no u mnie tez wszystko dobrze :-):-) bole sa pewnie dlatego, ze macica wchodzi w faze skurczow. no i rosnie. mam brac magnez i sie nie denerwowac :-)
a nastepna wizyta, jak wszytsko bedzie dobrze, dopiero w 22 tygodniu.
spadam sie uczyc :-(

Właśnie wróciłam od ginia :tak: Wszystko ok miała robione usg maleństwo rośnie słodko się rusza i podnosi głowke :-) Troszke wyniki z badania moczu są gorsze bo przyplątała sie jakaś bakteria:wściekła/y: ale lekarz przepisał mi tabletki ziołowe , które mają pomóc;-) No i co jeszcze hmm ja jak wróce z usg to jestem zakręcona jak kilo gwożdzi:-):-D A co do płuci to jajeczek nie wypatrzyliśmy ani nic co mogło by je przypominać wiec być może dziewczynka bo było wiadać coś na krztałt warg sromowych podobno a to My kobitki mamy taki sprzecior chyba :-D:-) Wiec prawdopodobnie dziewczynka ale to jest jeszcze wczęśnie wiec to narazie to tylko podejrzenia:-):tak::-D Mam skonsultować się z okulistą bo mam wade wzroku a to może być wzkazanie do cesarki ale najpierw konsultacja okulisty dopiero zobaczymy;-)

To dobrze dziewczyny, że u was też wszystko w porządku:tak:

Dużo nas dzisiaj było u lekarza:-)Ja mam wizytę za 4 tygodnie.
papapa

Ufff dziewczynki, to dobrze, ze wszystko dobrze :-)
Do mnie właśnie dzwonił mój gin i z tego ni z owego wyskoczył czy chcę przyjść jutro na usg, coby sprawdzić jak z tą przeziernością...
Powiedziałam, że dam mu odpowiedź jutro, z jednej strony mnie aż nosi, a z drugiej strony się znowu zaczynam bać...
Pewnie i tak znając życie pójdę, bo nie wytrzymam niepewności ;)
I wiecie co Wam powiem, mamuśka nakupowała mi bobu, zjadłam trochę i w pewnej chwili stwierdziłam, ze już na niego patrzeć nie mogę ;) Nie ma to jak zmienność smaków;-) Co ja teraz będę wcinać??;-) Hmm, pozostają mi parówki z majonezem i kakao, do tego jeszcze doszedł pomidorek ;-)

dotaZ Kochana uważaj na siebie i oszczędzaj sie ile tylko możesz...:tak:

Weroniczka ty też dbaj o siebie i maluszka...

Doticzka suuper ze wszystko oki. Pokaż nam foteczki, bo ja osobiście umieram z Ciekawości no i napisz ile cm mieży Twoja fasolka..
To mówisz że raczej kobitka... hmm to tak jak u mnie:-p

kacha no dziwie sie że ginek chce zmierzyć Ci jeszcze NT bo mój stanowczo powiedział ze to badanie robi sie tylko do 13t +6dni bo wtedy dziecko ma główke podkurczoną do przodu i nie wygina jej do tyłu, a od 14 tyg już rusza szyjką do przodu i tyłu, a wtedy to pomiary wychodzą kosmiczne i fałszywe:baffled:
A ty jesteś już w ponad 15tygodniu... to hoho już sie nie robi tego NT. Mi w 14 nie zrobił...
Nie to że sie wymądrzam, tylko przekazuje najświerzsze informacje z dzisiejszej wizyty od ginekologa.

Wkleje fotki Ataata ale ja nie mam skanera wiec najpierw musze zrobić zdjęciu zdjęciu usg:-)Jakoś może być średnia po takim kąbinowaniu:-D;-)a przyszły tatuś jak się dowiedział że chyba córcia to powiedział "o nieeee same baby w domu":-):-D nie bedzie się mógł bawic samochodami (w końcu każdy tatuś o tym marzy):D:D:D

Myślicie że moge już myśleć o maluszku jako o niej już nie tak bezpłuciowo? Czy lepiej się nie przyzwiczajać?;-):-)

Doticzka ja narazie sie nie nastawiam, że to dziewucha, ale u Ciebie inna sytuacja, bo coś tam ginek Ci wylukał, a mój nie widział nic, tzn siurka nie widział wiec stwierdził ze moze być dziewczynka, lecz nie koniecznie bo to dopiero 14t.

Fakt fotki z fotki są kiepskiej jakości bo dzić chyba przez godzine pstrykałam i gównianie to wyszło, aż se przypomniałam, że mam skaner:laugh2: i sie zdziwiłam ze ze skanera tak ładnie to wyszło. A najciekawsze jest to że mam 3 fotki na jednym papierze, jedna pod drugą pionowo. Włożyłam to do skanera i mi podzielił i zdobił z tego 3 osobne zdjęcia:szok: Jestem w szoku co ta maszyna wykombinowała, ale fajnie.
Doticzka ale lepsze fotki z fotki niż nic:-p

Oki ja bede spadac bo mały idzi spać:wściekła/y: Już mnie to wkurza bo niemoge z wami spokojnie popisać...
Dobranoc, miłej nocy i kolorowych snów
Papa

koleżance na kilku USG wyszło że będzie dziewczynka więc pokupowała same sukienki i różowe rzeczy dla córci. Urodziła dziecko i lekarz mówi że ma ślicznego synka a ona chyba córkę. Lekarz na to ma ptaszka? NO ma to co to jest? Chłopiec. A ona na to k...wa nie możliwe :-) No i cała wyprawka na prędce od początku:-)

reklama
Do góry