reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Joeey - no ja trzymam juz kciuki za maluszka !!! Pati, trzymaj sie kochana !!! Bedzie dobrze !!! Musi byc !
smska skrobne pozniej, bo teraz juz znikam i jade po Wiktorka do przedszkola...
Trzymajcie sie

Kati - juz jest wszystko pouzupelniane na liscie :) Jakbym jutro urodzila, to bym urodzila dokladnie w tym samym terminie co Ty rodzilas :)

reklama
Joeey no ja mam tez się zgłosić na izbę przyjęć 26.12, mój lekarz będzie miał dyzur :D ale stwierdził że do Świat urodzę :D :D

Pati ale sie wystraszyłam, trzymam kciuki aby wszystko było ok ;) ja bym chyba umarła ze strachu :)

Wanda daj znać czy dostałas herbatkę, ja musze ziększyc ilość jej picia ;D

Joeey ja bardzo chciałabym być już po ale muszę jeszcze poczekać.
Mój lekarz też na każdej wizycie mówi, że szyjka miękka i krótka i to na pewno kwestia dni, ale tu się nic nie dzieje niestety.
Idę jutro do lekarza to może coś się zmieniło.

Ginger - wywarek z herbaty z lisci malin... Wlasnie kupilam i jutro, no moze dzis wieczor zaczne pic :D
Gonia - ja mam taka jakas niby ekologiczna w zielonym opakowaniu i wyglada troche jak majeranek...czy to o to chodzi ??? Bo ja nie bylam tam na Gdanskiej tylko znalazlam sklep zielarski na Bloniu i tam pojechalam bo mi blizej bylo ;D Myslisz ze to to ??? Jest napisane zeby parzyc przez 15 minut, ale nic nie ma o gotowaniu pol godzinnym... takze nie wiem czy to ma byc to, ale wlasciwosci ma niby przeczyszczajace!!
Agnes - jakby co, dam znac na pewno :D mam nadzieje ze z porodowki ;D ;D ;D

Niezle jestescie z tymi wywarkami... ;)

A my dzisiaj po wyczerpujacej wizycie w Centrum zdr.dz. Echo serca wykazalo ze serduszko o budowie prawidlowej, kurczy i rozkurcza sie prawidlowo. JEdynie zapis holtera (dobowe EKG) nie podobal sie pani kardiolog, wiec zalozyli jej holter do jutra. Mamy dzien dziecka - nie kapiemy sie! :) A jutro rano znowu do CZD...Boze to jest tak strasznie wyczerpujace i fizycznie i psychicznie....Na tym samym pietrze co kardiologia jest neurologia i napatrzylam sie na tyle nieszczescia dzieciecego ze kilka razy sobie tam chlipalam tak po prostu patrzac na te biedne dzieci i na ich wspanialych dzielnych rodzicow tak cudnie sie o nie troszczacych....Odechciewa sie wtedy drugiego dzidziusia jak juz sie ma jednego zdrowego...

Myszeczka jak zwykle byla wzorowa. Nie plakala, dawala ze soba wszystko zrobic, tym razem prawie wcale nie spala. A tam warunki lokalowe ze pozal sie boze. W pokoju do warzenia dzieci ziab ze pani w swetrze rece zaciera i wez tu rozbierz dziecko do warzenia. Kazaly mi w ubranku zwazyc, wiec to zadne wazenie. Szkoda bo ciekawa jestem ile ona wazy golusienka...
Potem u pani dr i na echu serduszka kozetki kolo okien a okna stare z dziurami a dzidzia nagusienka w pieluszce jedynie. mysza sina z zimna byla. Lapki lodowate. Koszmar. Ja jej nie przegrzewam, wrecz przeciwnie - staram sie hartowac ale sa pewne granice....

Teraz Mysia jest bardzo nerwowa po tylu przezyciach. Spi ale sie budzi z nerwowym placzem. sekunde placze i znowu zasypia i tak pol godziny ostatnie, ale teraz cisza....moze Lenka odpocznie. Moja Kochana. byla rozbierana i dotykana przez obcych ludzi 4 razy w 4 roznych miejscach. Najpierw EKG, potem wazenie, potem pani dr, potem echo serca ( to chyba zwykle usg serca) i w koncu zakladanie holtera. No to wyszlo 5 razy. Do tego korytarze pelne ludzi, dzieci krzyczce. Jazda samochodem pewnie cos kolo 25 km w jedna strone bo to pod Warszawa w Miedzylesiu. Mnie to powalilo a co dopiero ja....
Trzymajcie jutro za nas kciuki zeby sie okazalo ze wszystko w porzadku z serduszkiem.....Znowu kweka. Ide ja przytulic.

papa

:laugh: :laugh: :laugh: smieje sie mamuski bo zauwazylam, ze odkad powstal watek o pielegnacji, to rozdwojone tam sie udzielaja, a 2w1 okupuja grudzien..  :laugh: :laugh:
ja sobie juz przetlumaczylam, ze lepiej bedzie jak nie bede pospieszac mojego dziecka bo ten maly koziorozec tak jak mamusia uparty, wyobrazcie sobie, ze moja mama koziolek, ja no i Ada tez prawdopodobnie bedzie !!  ;) ale numer  :) i juz sie slinie na ta wyzerke w Wigilie wiec bede trzymac nogi zlaczone do soboty  :laugh: i tu bede wyjatkiem choc w tej chwili chyba jestem najbardziej przeterminwana..  ::) no i mi zalezy zeby sporo Ada wazyla bo wg ostatniego usg tylko 3kg, a mi sie marzy zeby gdzies ze 3300 bylo.. no ja to jednak jestem pokrecona  ;)

Joeey sluszne podejscie! Ja tez takie mialam tylko nie zdazylam sie przeterminowac ;)

pisalam do Pati.straszne co im sie przytrafilo....zeby tylko bylo dobrze.....my z Lenusia trzymamy mocno wszystkie nasze kciuki!

lezymy sobie jak dawniej w moim cenntrum multimedialnym na kanapce tyle ze Lena zamiast w to na brzuszku mamusi! :) i piszemy 1 palcem lewej reki....co za udreka...

Joeey nie sugeruj sie usg mi na dzien przed porodem wyszlo ze mala wazy 3200 a urodzilam 3870 maly kolosik wiec ... pozostawiam bez komentarza

Pati trzymaj sie cieplutko jestem z Toba i Atreiiu przynajmiej duchem bo cialem nie bardzo sie da głowa do góry nosek w chmury bedzie dobrze zobaczysz buziaki od Kajusi dla kolegi :) dziewczynki proponuje jeszcze do tego schody dodac pomagaja tylko tak porzadnie bez oszukanstwa ja łaziłam do 8 pietra od parteru musi pomoc do jasnej anielki albo udajcie ze macie skurcze i na porodówke oni beda wypychac przed swietami do domow przynajmiej u nas tak jest ze jak ktorejs brakuje do dwoch tygodni do terminu to oxytocynka przebicie worka i poszedl :)

reklama
Wandzia dobrą kupiłaś herbatkę, moja tez w zielonym opakowaniu, wygląda jak majeranek i parzy się 15 min...właśnie ją sobie popijam ;D ;D
Ja jak do środy nieurodze to też wolę już po Świetach :) bo jak urodze ok czwartku to moga mnie dopiero wypuscić po Świetach :D

Do góry