reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Joeey - no ja trzymam juz kciuki za maluszka !!! Pati, trzymaj sie kochana !!! Bedzie dobrze !!! Musi byc !
smska skrobne pozniej, bo teraz juz znikam i jade po Wiktorka do przedszkola...
Trzymajcie sie

Kati - juz jest wszystko pouzupelniane na liscie :) Jakbym jutro urodzila, to bym urodzila dokladnie w tym samym terminie co Ty rodzilas :)

reklama
Joeey no ja mam tez się zgłosić na izbę przyjęć 26.12, mój lekarz będzie miał dyzur :D ale stwierdził że do Świat urodzę :D :D

Pati ale sie wystraszyłam, trzymam kciuki aby wszystko było ok ;) ja bym chyba umarła ze strachu :)

Wanda daj znać czy dostałas herbatkę, ja musze ziększyc ilość jej picia ;D

Joeey ja bardzo chciałabym być już po ale muszę jeszcze poczekać.
Mój lekarz też na każdej wizycie mówi, że szyjka miękka i krótka i to na pewno kwestia dni, ale tu się nic nie dzieje niestety.
Idę jutro do lekarza to może coś się zmieniło.

Ginger - wywarek z herbaty z lisci malin... Wlasnie kupilam i jutro, no moze dzis wieczor zaczne pic :D
Gonia - ja mam taka jakas niby ekologiczna w zielonym opakowaniu i wyglada troche jak majeranek...czy to o to chodzi ??? Bo ja nie bylam tam na Gdanskiej tylko znalazlam sklep zielarski na Bloniu i tam pojechalam bo mi blizej bylo ;D Myslisz ze to to ??? Jest napisane zeby parzyc przez 15 minut, ale nic nie ma o gotowaniu pol godzinnym... takze nie wiem czy to ma byc to, ale wlasciwosci ma niby przeczyszczajace!!
Agnes - jakby co, dam znac na pewno :D mam nadzieje ze z porodowki ;D ;D ;D

Niezle jestescie z tymi wywarkami... ;)

A my dzisiaj po wyczerpujacej wizycie w Centrum zdr.dz. Echo serca wykazalo ze serduszko o budowie prawidlowej, kurczy i rozkurcza sie prawidlowo. JEdynie zapis holtera (dobowe EKG) nie podobal sie pani kardiolog, wiec zalozyli jej holter do jutra. Mamy dzien dziecka - nie kapiemy sie! :) A jutro rano znowu do CZD...Boze to jest tak strasznie wyczerpujace i fizycznie i psychicznie....Na tym samym pietrze co kardiologia jest neurologia i napatrzylam sie na tyle nieszczescia dzieciecego ze kilka razy sobie tam chlipalam tak po prostu patrzac na te biedne dzieci i na ich wspanialych dzielnych rodzicow tak cudnie sie o nie troszczacych....Odechciewa sie wtedy drugiego dzidziusia jak juz sie ma jednego zdrowego...

Myszeczka jak zwykle byla wzorowa. Nie plakala, dawala ze soba wszystko zrobic, tym razem prawie wcale nie spala. A tam warunki lokalowe ze pozal sie boze. W pokoju do warzenia dzieci ziab ze pani w swetrze rece zaciera i wez tu rozbierz dziecko do warzenia. Kazaly mi w ubranku zwazyc, wiec to zadne wazenie. Szkoda bo ciekawa jestem ile ona wazy golusienka...
Potem u pani dr i na echu serduszka kozetki kolo okien a okna stare z dziurami a dzidzia nagusienka w pieluszce jedynie. mysza sina z zimna byla. Lapki lodowate. Koszmar. Ja jej nie przegrzewam, wrecz przeciwnie - staram sie hartowac ale sa pewne granice....

Teraz Mysia jest bardzo nerwowa po tylu przezyciach. Spi ale sie budzi z nerwowym placzem. sekunde placze i znowu zasypia i tak pol godziny ostatnie, ale teraz cisza....moze Lenka odpocznie. Moja Kochana. byla rozbierana i dotykana przez obcych ludzi 4 razy w 4 roznych miejscach. Najpierw EKG, potem wazenie, potem pani dr, potem echo serca ( to chyba zwykle usg serca) i w koncu zakladanie holtera. No to wyszlo 5 razy. Do tego korytarze pelne ludzi, dzieci krzyczce. Jazda samochodem pewnie cos kolo 25 km w jedna strone bo to pod Warszawa w Miedzylesiu. Mnie to powalilo a co dopiero ja....
Trzymajcie jutro za nas kciuki zeby sie okazalo ze wszystko w porzadku z serduszkiem.....Znowu kweka. Ide ja przytulic.

papa

:laugh: :laugh: :laugh: smieje sie mamuski bo zauwazylam, ze odkad powstal watek o pielegnacji, to rozdwojone tam sie udzielaja, a 2w1 okupuja grudzien..  :laugh: :laugh:
ja sobie juz przetlumaczylam, ze lepiej bedzie jak nie bede pospieszac mojego dziecka bo ten maly koziorozec tak jak mamusia uparty, wyobrazcie sobie, ze moja mama koziolek, ja no i Ada tez prawdopodobnie bedzie !!  ;) ale numer  :) i juz sie slinie na ta wyzerke w Wigilie wiec bede trzymac nogi zlaczone do soboty  :laugh: i tu bede wyjatkiem choc w tej chwili chyba jestem najbardziej przeterminwana..  ::) no i mi zalezy zeby sporo Ada wazyla bo wg ostatniego usg tylko 3kg, a mi sie marzy zeby gdzies ze 3300 bylo.. no ja to jednak jestem pokrecona  ;)

Joeey sluszne podejscie! Ja tez takie mialam tylko nie zdazylam sie przeterminowac ;)

pisalam do Pati.straszne co im sie przytrafilo....zeby tylko bylo dobrze.....my z Lenusia trzymamy mocno wszystkie nasze kciuki!

lezymy sobie jak dawniej w moim cenntrum multimedialnym na kanapce tyle ze Lena zamiast w to na brzuszku mamusi! :) i piszemy 1 palcem lewej reki....co za udreka...

Joeey nie sugeruj sie usg mi na dzien przed porodem wyszlo ze mala wazy 3200 a urodzilam 3870 maly kolosik wiec ... pozostawiam bez komentarza

Pati trzymaj sie cieplutko jestem z Toba i Atreiiu przynajmiej duchem bo cialem nie bardzo sie da głowa do góry nosek w chmury bedzie dobrze zobaczysz buziaki od Kajusi dla kolegi :) dziewczynki proponuje jeszcze do tego schody dodac pomagaja tylko tak porzadnie bez oszukanstwa ja łaziłam do 8 pietra od parteru musi pomoc do jasnej anielki albo udajcie ze macie skurcze i na porodówke oni beda wypychac przed swietami do domow przynajmiej u nas tak jest ze jak ktorejs brakuje do dwoch tygodni do terminu to oxytocynka przebicie worka i poszedl :)

reklama
Wandzia dobrą kupiłaś herbatkę, moja tez w zielonym opakowaniu, wygląda jak majeranek i parzy się 15 min...właśnie ją sobie popijam ;D ;D
Ja jak do środy nieurodze to też wolę już po Świetach :) bo jak urodze ok czwartku to moga mnie dopiero wypuscić po Świetach :D

Do góry